Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 09:04, 21 wrz 2016

Do góry
admete napisał(a)

buuuuuuuuuuu szkoda
może komuś kiedyś uda się ją zidentyfikować

masz cudniaste konwalniki, u mnie nie rosną
nie wiem co im nie pasuje , a tak je lubię.............

Moze kiedys się uda
Konwalniki na 3 miejscu poczuły się dobrze, połcien i wilgoc, to gwarantuje sukces, zmień moze im miejscówkę.
Mirkowy ogród (początki) 09:01, 21 wrz 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Mirko szkółkarstwo trwa nadal u Ciebie. A dalie piękne. Że tniecie jeszcze bukszpany? To może i ja się załapię. Podobno jeszcze ma być ciepło.
Zbyszku Irenka mówi że jeszcze mozna ciąć.Szkółkarstwo trawkowe ostatni.sezon jak nie przetrwają zimy nie sieje już z nasion traw.
Mirkowy ogród (początki) 08:58, 21 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Swietne maluszki, dadzą radę. Dalie boskie.
O Irenko jesteś dla ciebie twoje nie wiem jak się nazywają podpowiesz
W kamiennym kręgu od początku 08:58, 21 wrz 2016

Do góry
Ostatnie letnie chwile
Pozdrawiam zaglądających
Miłego dnia
Zachwyt i obawa 08:55, 21 wrz 2016

Do góry
Trochę niewyraźne bo z telefonu. A taki jest u sąsiadki i do tego dążę...był cięty dwa lata temu wyglądał bardzo marnie a teraz moim zdaniem super.
Zachwyt i obawa 08:50, 21 wrz 2016

Do góry
Szarobiałego ogrodowe początki. 08:50, 21 wrz 2016

Do góry
A czym jest zarośnięta ta siatka? Jeśli zimozielone to ok, jeśli nie, to bym sadziła żywopłot.

Próbowałam "ugeometrycznić" te linie z pierwszego projektu ale kiepsko to wygląda:

To już lepiej coś takiego:

Warzywniak i maliny razem. Tylko przy południowej granicy działki brakuje wtedy miejsca na żywopłot. Tzn.: można go oczywiście posadzić, ale na rabatę zostaje wtedy 1 metr, a to za mało, żeby cokolwiek sensownego posadzić.
Jak feniks z popiołów 08:46, 21 wrz 2016

Do góry
W ten piękny inaczej, pochmurny i zimny poranek pobiegałam z aparatem po ogrodzie:

Coś w trawie piszczy:

Dumnie w szeregu łubin (ma robić za poplon):

Perukowiec dorobił się smyka. Można go odseparować od macierzy? I stać się szczęśliwym posiadaczem perukowców w ilości sztuk dwie? I kiedy to ewentualnie czynić?

Ogrodowisko ma hortensje Limelight. Mam i ja (oczywiście sztuk 3, bo jakże by inaczej)

Robi się jesiennie:

Uwielbiam te kicie ogonki Rubruma (szkoda, że zimy nie przetrzyma)

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:46, 21 wrz 2016

Do góry
Moja czarna rozplenica

Mirkowy ogród (początki) 08:44, 21 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)
O rany, jaka energia z tych dalii bije. Mega pozytywna, w sam raz na początek dnia
Dziękuję Na żywo bardziej energetycze są.Pozdrawiam Zana i miłego dnia
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 08:33, 21 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Witam o poranku! Aktualnie 15 w plusie! I słonecznie. Jest szansa na pogodny dzień, chociaż na południu ponoć leje. Też by się deszcz przydał i u mnie, ale siła wyższa, jest jak jest. Na nadmiar wody jeszcze narzekac będę, a tymczasem cieszę się.

Miłego dnia!

Haniu pomidorki super u mnie dawno już po zbiorach teraz czs malinek obrodziły w tym roku pięknie.Porobiłam soku i naleweczka się robi.Szałwie masz piękną co to za odmiana?Pozdrawiam
W oflisowym ogrodzie 08:32, 21 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Swietny pomysl, gratuluję
A ogrod w sloncu bardzo zadbany i dojrzałam winogrona, moje juz jem

Irenko my też się zajadamy to dla Ciebie

Mirkowy ogród (początki) 08:28, 21 wrz 2016

Do góry

Dalie jeszcze dają czadu pieknie kwitną.
W oflisowym ogrodzie 08:24, 21 wrz 2016

Do góry
Edit napisał(a)
Witam, podziwiałam dzisiaj prace brukarskie. Fiu Fiu znam facetów, którzy nawet nie chcą słyszeć o położeniu 1 metra obrzeża przy rabatce. Gratuluję
PS. Można prosić o teraźniejszą fotkę paleniska?

Edit bo ze mnie mały Jacek jest dziękuję za pochwałę
Nie mam bardzo aktualnych zdjęć ale za wiele się w tym miejscu nie zmieniło
znalazłam takie

Mirkowy ogród (początki) 08:22, 21 wrz 2016

Do góry
Trawki ID i maluszki z nasionek ciekawe czy.przetrwają zimę.

Droga do spełnienia 08:20, 21 wrz 2016

Do góry
dzisiaj rano pierwszy raz od piątku przeszłam po rabatkach
boszzzz ile chwastów
ale kwiaty też są
werbena jeszcze szaleje mimo że potfór to lubię ją
trzcinniki, niekwitnąca moudry, hameln, pysznogłówka z mączniakiem, szałwia - kwitnie ale już nei taka ladna, jeżówki, no i hortensje

i tu mnie zastanawia taka jedna
ma karteczkę że vanilka ale... wygląda zdecydowanie inaczej niż 4 pozostałe
hmmm
płatki ma duże i tak ażurowo ię rozwijają i inaczej się przebarwia
a że laik ze mnie totalny to o jakies podpowiedzi proszę
tak wygląda i sie przebarwia

a tak wyglądają pozostałe

na drugiej rabatce rozkwitł malutki rozchodnik - malutki bo drastycznie podzielony i jeszcze rzez psa stratowany ale śliczny jest mam nadzieję że w przyszłym roku się ladnie rozrośnie - to rozchodnik Birthday party

Nieśmiałe pierwsze kroki 08:19, 21 wrz 2016

Do góry
Elka napisał(a)
Jestem, jestem.

Elu, na początek weź poprawkę na to, że Twoja działka jest wyjątkowo trudna do zdalnego zaprojektowania. Ani zdjęcia, ani plan nie oddają dobrze rzeczywistości, więc moje propozycje mogą być trochę od czapy.

Jednakowoż, osobiście widziałabym to tak:

Lepiej to wygląda i bardziej "przyjazne dla użytkownika" wrażenie sprawia, jeżeli główna, wypoczynkowa część trawnika jest przy tarasie. Dlatego nadal polecam pociągnięcie trawnika od tarasu w kierunku szopy. Z kolei bliżej frontu trawnik Wam niepotrzebny - po co macie oglądać kostkę i stojące samochody. Dlatego tam proponuję zrobić nasadzenia oddzielające część wypoczynkową od podjazdu.

Od północy tuje, jako osłona Wam nie wystarczą - tam dosadziłabym rząd konkretnych drzew. Jak podrosną i zrobią cień, będzie tam dobre stanowisko na rodki i azalie. Drugie dobre stanowisko jest pod linią lasu od południa, chociaż tam może być za mało słońca (trudno mi ocenić). Tam gdzie rosną teraz, na 90% mają za dużo słońca i wiatrów.

A, jeszcze się upewniam: nie macie tam kamieni w glebie? Zwłaszcza wapieni czy granitów? Bo one mają zasadowy odczyn i z nimi nigdy nie będzie dobrych warunków dla kwasolubów.

Ogród wśród pól i wiatrów 08:08, 21 wrz 2016

Do góry
A właśnie, jutro jestem też wstępnie umówiona z panem od kostki. Chcę zrobić granitową obwódkę na taki placyk co ma być wysypany żwirkiem, i drugą wokół skrzyń warzywnych Zobaczymy, jak się dogadamy to może jeszcze coś przed zimą powstanie W sumie to tylko obwódka, więc tak bardzo dużo pracy nie ma.

Macham jesiennie
Zielonym do góry... 08:07, 21 wrz 2016

Do góry
Kasja tak średnio do przodu Ty to lecisz

mi mimo pogody udało się truskawki posadzić (oczywiście z pomocą Rodziców)

a jeżówka pokazała się trochę ale nie wiem czy zdąży pokazać się cała...zimno się zrobiło ;/

Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 07:58, 21 wrz 2016

Do góry

Tak wyglądają moje tuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies