Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:43, 14 cze 2019

Do góry
Kilka dni mnie nie było a tu tyle pięknych rzeczy się zadziało

Furteczka wyszła super, brzozy prześliczne- czekam na moje żeby kupić :/ może i dobrze ze jeszcze trzeba poczekać bo przy tej temperaturze młode drzewa by padły raz dwa..

Moje Bonice pokazały kolor kilka dni temu, tak zakręcona jestem ze foty brak ale za to odkryłam ze hortensja pnąca wypuściła kwiatostan i piwonie walczą dzielnie, ostatnie pączki na rh przekwitają i czekamy do maja na spektakl

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:18, 14 cze 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

Trzeba z jakąś szkołą zagadać, dzieciaki punkty za wolontariat zbierają

April napisał(a)

A no widzisz, nie wiedziałam. Ja nawet miałabym kierunkową bo w Radzyminie technikum ogrodnicze jest. Mogliby się czegoś nauczyć

Padłam

TAR napisał(a)
a rabaty cudowne, klonowa super skomponowana (moze i moja skomponujesz )
no i ścieżkowych zazdroszcze. bluszcza na kratce skopiuje.

TAR napisał(a)
u nas wczoraj solidnie podlało, od tygodnia juz tak podlewa. ziemia mokra jak gąbka sie ugina. grzyb na roslinach murowany, nowo posadzone brzozy maja antraknoze. patrzac po listkach. musze psikac. i jakies robale chmarami mi wylatuja z krzaków, przezroczyste ale z takim swietlistym połyskiem niebiesko-turkusowo-srebrnym. jak w Avatarze mozliwe ze maczliki? (nie dam rady opryskac wszystkiego) chociaż może to małe zlotooki? poobserwuje rosliny czy cos im zlego robia.

i na lesnej przypala mi jedna z rodgersji i funkie. dzis wbiłam tam parasol ogrodowy nich odetchna. ale poki nie mam tam wiekszego cienia bedzie chyba ten parasol
zakochałam sie w rodgersjach, sa piekne. dopisuje do listy ulubionych.

Tar, dziękuję za pochwały . Kopiuj sobie co chcesz A jeśli chodzi o klonikową to sama jestem zaskoczona, że mi tak fajnie wyszło. Codziennie na nią patrzę, podoba mi się i nie czuję potrzeby zmian. Na razie .
Rodgersje też mi się podobają, ale rosną za duże jak na mój mini ogródek.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:24, 14 cze 2019

Do góry
u nas wczoraj solidnie podlało, od tygodnia juz tak podlewa. ziemia mokra jak gąbka sie ugina. grzyb na roslinach murowany, nowo posadzone brzozy maja antraknoze. patrzac po listkach. musze psikac. i jakies robale chmarami mi wylatuja z krzaków, przezroczyste ale z takim swietlistym połyskiem niebiesko-turkusowo-srebrnym. jak w Avatarze mozliwe ze maczliki? (nie dam rady opryskac wszystkiego) chociaż może to małe zlotooki? poobserwuje rosliny czy cos im zlego robia.

i na lesnej przypala mi jedna z rodgersji i funkie. dzis wbiłam tam parasol ogrodowy nich odetchna. ale poki nie mam tam wiekszego cienia bedzie chyba ten parasol
zakochałam sie w rodgersjach, sa piekne. dopisuje do listy ulubionych.
Między brzozami 07:59, 14 cze 2019

Do góry
Misia napisał(a)
Drzewka po-światecznego nie kupiłam ale posadziłam jodłę kalifornijską z dużą bryłą korzeniową ostatecznie jest za różanecznikami, miała iść w lewy narożnk działki za brzozy, ale jakoś szkoda mi było sadzić tam już takie duże drzewo

Świetna jest ta rabata. Ogródek pięknieje z każdym zdjęciem
Ogród do odnowy 20:05, 13 cze 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)

Współczuję. Walczyłam Dursbanem z tą zarazą, bo tylko to to bierze.

Możesz napisać jak walczyłaś dursbanem, też owijałaś pień? Ja mam trzy wielkie brzozy zaatakowane,
Tajemniczy Ogród 19:11, 13 cze 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Nie zdołam nadrobić, obejrzałam tylko foty Widziałam przepiękne klony Ogród masz piękny, bardzo klimatyczny i te brzozy, dają fajne efekty ze światłem, lekkie cienie, ażurowe, cudnie

Cześć Aniu, brzozy są super, mimo wielu wad Fajnie, że się odzywasz, zaglądam do Ciebie, a u Ciebie już długo cisza
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:00, 13 cze 2019

Do góry
Jak pięknie już brzozy z łąki widać

i łąka

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:03, 13 cze 2019

Do góry
Balea napisał(a)

Pieknie to wyglada.
Moglabys mi powiedziec, w jakim odstepie sadzone sa te brzozy i czy sie koronamy stykaja?

I masz moze jakies zdjecie jak ta rabata z kwitnasym Karl F. wyglada? Niestety nigdzie nie moge jej u ciebie znalesc.

No i dziękuję znów, że jest O. Już wiem, gdzie posadź moich 5 trzcinnikow KF, między brzozami!
Pięknie to wygląda

Sesleria i szałwia oraz seleria i róże rabatowe to zawsze udany duet!

Cudnie!!!
Tajemniczy Ogród 23:13, 12 cze 2019

Do góry
Nie zdołam nadrobić, obejrzałam tylko foty Widziałam przepiękne klony Ogród masz piękny, bardzo klimatyczny i te brzozy, dają fajne efekty ze światłem, lekkie cienie, ażurowe, cudnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:35, 11 cze 2019

Do góry
Chwilo trwaj...

szkoda , że irysy na tej utoppionej już przekwitły, ratowały sytuację

wygląda na to, że brzozy purpurea sa bardziej ażurowe niż zwykłe

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:21, 10 cze 2019

Do góry
Brzozy mężnieją, ich drugi sezon u mnie Kupiłam chude brązowe patyczki.

Lasek rozchodnikowy, będzie mnóstwo bzyczków

Między brzozami 21:09, 10 cze 2019

Do góry
Drzewka po-światecznego nie kupiłam ale posadziłam jodłę kalifornijską z dużą bryłą korzeniową ostatecznie jest za różanecznikami, miała iść w lewy narożnk działki za brzozy, ale jakoś szkoda mi było sadzić tam już takie duże drzewo

Za brzozami a raczej pod nimi posadziłam trochę bylin, a w narożnik przyjdzie taka sama jodła ale mała sadzonka i będę cierpliwie czekać aż urośnie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:17, 10 cze 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ładny ten grys .
A z tym zamiataniem to serio mówiłam. Przy kropelce też masz kamyczki. Musisz być przygotowana psychicznie, że nie jest to rozwiązanie dla perfekcjonistów. Nawet odkurzaczem będzie trudno wyciągnąć wszystkie listki, źdźbła itp. Mnie to nie przeszkadza, ja mam podjazd żwirowy i las za płotem.
A pianka pod basen chyba ok. Moi znajomi podkładają styropian.

Ładny, prawda Taki łupek
Kochana ja mam cały wielki 80m2 podjazd z grysu granitowego i opaski wokół domów, więc wiem z czym to się je Mam pół metra podbudowy pod spodem więc chwastów prawie nie ma a liściastych też brak blisko, dopiero parę metrów dalej brzozy.
Nie znoszę tylko grysu na rabatach bylinowych. Ta kropelkowa jest jedynym malutkim wyjątkiem, i tak tylko kawałek przy oczku jest w grysie, reszta już kora.
W samym słońcu 16:45, 10 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Taką kartkę tylko miałam żeby móc jakoś całość narysować

To na pierwszy ogień to rabata 1
Ona jest najdłuższa, zaczyna się od brzozy i rosną na niej 5 limelight,potem mają być 2 ML,4 Annabelle, 2 ML i 5 limelight. I na tym się kończy bo dalej jest chwadtowistko, rosną tam 3 świerki jako kontynuacja szpaleru Szamragdow. I ona łączyć się będzie z rabata nr 2.
Czy na tą rabatę nr sadzić drzewa?

Tą rabatę masz od południa i pewnie słońce mocno świeci na taras? Zgadza się?
Posadziłabym tam pewnie jedno większe drzewo, żeby ładny cień rzucało i patelni nie było. Klona odmianowego lub platana zapewne

A tyle hortek się tam zmieści? Na Limki liczyłabym po 1,5 m szerokości, na Anabelki 1 m. Miskanty jak się rozrosną też będą miały lekko 1 m. A przecież musisz mieć dojscie do nich, żeby ciąć hortki. Miskanty za parę lat będziesz musiała dzielić, więc dojście też musi być. No i przydałyby się tam jakieś wypełniacze
W samym słońcu 16:38, 10 cze 2019

Do góry
Taką kartkę tylko miałam żeby móc jakoś całość narysować

To na pierwszy ogień to rabata 1
Ona jest najdłuższa, zaczyna się od brzozy i rosną na niej 5 limelight,potem mają być 2 ML,4 Annabelle, 2 ML i 5 limelight. I na tym się kończy bo dalej jest chwadtowistko, rosną tam 3 świerki jako kontynuacja szpaleru Szamragdow. I ona łączyć się będzie z rabata nr 2.
Czy na tą rabatę nr sadzić drzewa?
Ogród leśny na polu 14:18, 10 cze 2019

Do góry
Witaj Wiolu Zapowiada się piękna rabata. W dodatku tłem są brzozy..,.. Super. Życzę Ci byś konsekwentnie realizowała swoje ogrodowe marzenia. Trzymam kciuki
Pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:59, 10 cze 2019

Do góry
to nie Orla Perć ale też wysoko prostowanie czubka brzozy Long Trunk urosła o dodatkowe 1,5m

buk Purpurea Pendula miał już zwisać ale chyba go jeszcze spróbuję podprostować ..... The Blues po wycięciu drugiego wierzchołka śmiga aż miło

W samym słońcu 16:42, 09 cze 2019

Do góry
To jest ta najstarsza rabata z hortensjami. Zdjęcie robione spod brzozy ona będzie przez całą długość ogrodzenia i będzie się łączyła z tą na drugim zdjęciu
Nie patrzymy na mnogość chwastów, ale czekam na jakoś deszcz żeby to wyrwać)

Edit. Z tej rabaty do wysadzenia tawula, jedna Annabelle, forsycja i pigwowiec też
Ptasi gaj 09:35, 09 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dzisiaj piękna pogoda udało mi się wypielic najdłuższa rabatę pod szmaragdami. Ciężko było bo tam jałowce płożące badyle długie na 1,5 metra aby wyciagnac chwasty z korzeniami trzeba się natargac, ale zrobione spokój.
Teraz cięcie jałowców i skalniak do pielenia brzozy samosiejki już rosną

Po prawej choina kanadyjska ok. 4 metrów przepiękna tysiące bombelkow na końcu każdej gałązki

Elu, pięknie wszystko rośnie, kwitnie, cudowne róże i ta rabata kamienisto - trawiasta, no miodzio
Powiedz mi proszę z czego masz ten zielony dywanik na ostatnim zdjęciu bom trochę ślepawa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies