Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 10:42, 27 sie 2019

Veega napisał(a)
Angeliko, coś przepięknego ten Twój ogród, stworzyłaś cudeńko

Pozdrawiam

Dzięki

Pozdrawiam serdecznie
AngelikaX 10:45, 27 sie 2019

Balea napisał(a)
Jak zwykle przeslicznie.
Brzozy juz tak ladnie zgrubly.

A jakie horensie bardziej lubisz? Limki czy annabelki?

Oj tak pieńki im przytyły Cudne są

Co do hortek obie lubię jednakowo, ale każde za coś innego

Anabelle szybciej startują, także z kwiatami
Limki za to mają sztywniejsze pędy, przez co się nie kładą

AngelikaX 10:46, 27 sie 2019

amatorodniczka napisał(a)
Twój ogród robi wrażenie !! cudnie !
Limki piękne

Miło mi dzięki
AngelikaX 10:54, 27 sie 2019

Wiaan napisał(a)

W ciągu rabaty przy ogrodzeniu na końcu mam posadzone świerki serbskie co 2 metry i mam takie dziury pomiędzy nimi. Chwilowo rosną tam stokrotki afrykanskie ale już wiem od Danusi że nie pasują tam kwitnące do całości. Padła propozycja na miskanty ale nie wiem jakie. Myślałam o silberspine nie wiem czy to dobry wybór... U Ciebie jest dużo traw i gust pierwsza klasa, pomożesz coś wybrac

Ten co wybrałaś będzie ok. U siebie mam połączenie świerków serbskich z gracillimusem
AngelikaX 10:55, 27 sie 2019

Makao_J napisał(a)
Angela Wy macie pod trawą siatkę przeciw kretom?

Nie mamy, choć przez chwilę zastanawialiśmy się nad nią, ale doszliśmy do wniosku, że nigdy w naszym ogrodzie nie było kreta to zrezygnowaliśmy.

AngelikaX 10:56, 27 sie 2019

BKosimkArt napisał(a)
Jeny Ty to potrafisz człowieka wpędzić w kompleksy!
Każdy zakątek idealny.

Może nie każdy, ale i tak dziękuję
AngelikaX 10:59, 27 sie 2019

lawenda001 napisał(a)
Ślicznie!!! I nie widać suszy i upałów po trawce
Czy wrzosy odcinasz nisko? Nie wiem czy nie za krótko swoje ciachnęłam, są niziutkie. A może jeszcze podrosną?

Dzięki
Przez moment pod koniec czerwca trawa trochę odczuła suszę. Przez bardzo niskie ciśnienie wody zraszacze w jednej sekcji wogóle nie chciały się wysunąć. Zamontowaną mamy pompę podbijającą ciśnienie i problem się rozwiązał.

Wrzosy tnę przekwitłą część. Moje w tym roku też są niższe niż poprzednie lata, obstawiam, że to wynik suszy.
Balea 11:23, 27 sie 2019

AngelikaX napisał(a)

Bardzo dziękuję Nie ukrywam, że Ogrodowisko bardzo mi pomogło Cudownie było siadać codzień przy kawie i studiować wątki, chłonąc inspiracje Czasem brak mi tego, ale od dłuższego czasu ruch tu dość skąpy, to i chęci a odwiedzanie mniejsze drugi powód to być może też taki, że nie potrzebuje tak intensywnie przeglądać wątków, bo mój ogród jakby nie patrzeć skończony
Mimo wszystko staram się wpadać przy czasie, wrzucać zdjęcia, pomagać jeśli potrafię odpowiadać na wiadomości Fajnie, że ktoś teraz czerpie z mojego ogrodu inspiracje

Jeszcze raz dziękuję

I za to jestem ci bardzo wdzieczna
Jestem tu dopiero od 1,5 roku, ogrod mam jeszcze nie skonczony, wiec czesto tu zagladam i zadaje pytania.
Ale i czesto stwierdzam, ze duzo dziewczyn, ktore maja piekne ogrody juz tu nie pisza i zadnych zdjec nie wrzucaja. Mowia ze, juz nie maja ochoty, bo ciagle te same pytania dostawaja a to meczy.
Z jednej strony to rozumie ale jak sobie czasem stare watki z przed paru lat tak ogladam, to wlasnie one byly tymi, ktore ciagle pytaly i sie od innych uczyly

Wiec jeszcze raz wielkie dzieki, ze tu jeszcze jestes, fotoki wrzucasz i sie starasz pomagac.

AnnaCh 12:01, 27 sie 2019

Obejrzałam sobotnie fotki i wow Dostałam kopniaka do działania, pięknie, pieknie po prostu. Cisy urocze z tymi przyrostami
Makao_J 12:03, 27 sie 2019

AngelikaX napisał(a)

Bardzo dziękuję Nie ukrywam, że Ogrodowisko bardzo mi pomogło Cudownie było siadać codzień przy kawie i studiować wątki, chłonąc inspiracje Czasem brak mi tego, ale od dłuższego czasu ruch tu dość skąpy, to i chęci a odwiedzanie mniejsze drugi powód to być może też taki, że nie potrzebuje tak intensywnie przeglądać wątków, bo mój ogród jakby nie patrzeć skończony
Mimo wszystko staram się wpadać przy czasie, wrzucać zdjęcia, pomagać jeśli potrafię odpowiadać na wiadomości Fajnie, że ktoś teraz czerpie z mojego ogrodu inspiracje

Jeszcze raz dziękuję

Ja też zaglądam rzadziej. Mój ogród nie jest skończony ale już mniej potrzebuję rad bo z tego forum dużo się nauczyłam i sama potrafię go ogarnąć.

Poza tym ja nadal szukam ideału swojego ogrodu i wolę oglądać niż pytać bo sama nie wiem czego chcę.

Jednak mam sentyment do tego forum i pomimo iż teraz jesteśmy gdzie indziej (wiesz gdzie) to na ogrodowisko wracam.