Dominiko, pewnie masz rację, ale zobacz sama:
moja NN, podejrzana o bycie Limlight:
hortensje Limlight:
Polar Bear dopiero startuje:
Największe kwiaty ma Phantom:
A Vanilia Fraize zaczyna się przebarwiać, kwiaty są średniej wielkości:
To najpierw sobotnie zdjęcia. Aż do popołudnia padało, pogoda pod zdechłym Azorkiem, ale szkółki zakupowe zaliczyliśmy. Kupiłam 28 wrzosów, 8 hakonechloe, 3 tuje Danica, 2 rozwary i trzmielinę Gaiety na wymianę, bo jedna z 3 rosnących mi padła definitywnie. W drodze do Pszczyny w nocy z piątku na sobotę(!!!)odebrałam od Gierczusi kupione przez Łukasza 2 jeżówki. Czyli materiał na sadzenie był
Prace ogrodowe zaczęliśmy od podparcia limek i miśków, bo musiało nieźle lać w tygodniu. Już podparte i zupełnie nieźle się prezentują
Oczywiście, jak tylko przyjadę, zaraz lecę oglądać jak tam moje donice...szczoteczki rosną jak na drożdżach
Beatko, 4 dni musiałaś czekać, aż odpiszę na twój post.
Byłam w międzyczasie u Zbyszka na służbowym, niby nic nie kazał mi robić, ale brakuje tam kobiecej ręki, więc zamiast usiąść do laptopa, zabrałam się za czyszczenie okien, pranie firan, sprzątanie mieszkania, gotowanie obiadku. Zdążyłam być na kawie u starszego syna, który już następnego dnia wyjeżdżał w góry I tak zleciało...
Ty chyba nie czujesz jesieni przez skórę, tylko ona nadchodzi. Widziałam pierwsze klucze odlatujących ptaków, Vanilki szybciej sie przebarwiają, ... zimno, mokro, ... słońca brak ... odczuwam ten sam smutek powodowany przemijającym latem. I dni coraz krótsze.
Trawkę ci pokolorowałam, resztę ograniczymy obrzeżem i tam wysypię żwirek. Ale trochę podsypki zdejmę, w rogu rośnie szałwia i hortensja pnąca, niech mają więcej dobrej ziemi i będzie gdzie dołożyć nawozu im w nogi. A na wiosnę może jakieś cebulowe tam sie znajdą... Za gankiem jest miejsce, gdzie trzeba dojść do wody, też będzie wysypane żwirkiem.
Jeszcze 3 lata temu nie lubiłam jeżówek, a teraz uważam że są fantastyczne w kompozycji z trawami szukałam fioletów i tylko te najbardziej popularne są zbliżone do lila, nawet polubiłam te ufo
ładne zestawienie Red Baronów widziałam u Irenki ale nie pamiętam z czym ona to ma, zapytaj u niej i popros o zdjęcie. To stare zdjęcia moje jak zrobie nowe to pokaże Ja inne trawki też mam z jeżówkami.