Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Typografia ogrodu 11:33, 08 sie 2016

Do góry
Dawno w szkolce nie wiec bylam dzis
Jezowki moze komus sie przydadzą
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 11:31, 08 sie 2016

Do góry
Przepiękne foty
Anulajda w raju 11:29, 08 sie 2016

Do góry
Mary Ann wypuściła długi badyl i zagląda mi w okno łazienki

a tu poranne leżenie kota do góry brzuchem

i takie tam...

Typografia ogrodu 11:24, 08 sie 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Biały, of course, mogłam się spodziewac będzie pięknie jak zarośnie. Ja już takiej pergoli u siebie nie wcisnę choć marzy mi się, ale dwie ścianki dla pnączy stawiamy na jesień. Szkoda że nie takie nowoczesne bo bardzo mi Twój styl gra.

Ps. Jeszcze bym chciala zapytac jaka to hortensja przy trawie z tylu?
cf course a co bedziesz sadzila przy kratkach?
Moje na razie wygladaja tak
NewLife w ogrodzie 11:18, 08 sie 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Ja tak z ciekawości muszę zapytać Jak kosisz ten trawnik Możesz nawet dać u siebie fotorelację z koszenia, pewnie dziewczyny poprą ten pomysł

Cześć Mirka Uśmiechnęłam się na myśl, jak wklejam tu siebie spacerującą z kosiarką w tę i z powrotem i jeden pasek, drugi pasek, trzeci pasek. Hahahaha. Ja po prostu wychodzę z kosiarką na spacer i przez jakąś godzinkę ganiam za nią w tę i z powrotem. Nic więcej! Ani nie zmieniam wysokości, ani nie mam jakiejś specjalnej, która wzorki robi. Wystarczy konsekwencja kierunków (raz w jedną i powrót) oraz w miarę prosty chód (ciekawe jakby mi wyszło po kilku głębszych).
A kusi mnie jeszcze spróbować koła porobić
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:17, 08 sie 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Tu mam nerwe na runiankę bo żółta trochę jest . Przesadzałam ją ze słońca i liczyłam że zzielenieje ale widać nie bardzo ma ochotę więc ją chyba ciachnę troochę

Iwonko
Daj runiance trochę czasu ona się weźmie
NewLife w ogrodzie 11:15, 08 sie 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
No właśnie o to chodzi, żeby jak najszybciej i wyżej niż tuje rosną, zasłoniły. Dlatego tam miejsce na choiny, świerki czy coś tego typu zostawiłam.
A propos okien sąsiada. Dziś dostałam zdjęcia od niego. Właśnie z tych okien, co jeszce choinami niezasłonięte

Ciekawe czy coś oprócz ogrodu sąsiad pstryka
W każdym razie piękny ma widok z okna
Anulajda w raju 11:14, 08 sie 2016

Do góry
Artemis przed garażem zaczyna drugie kwitnienie

NewLife w ogrodzie 11:09, 08 sie 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Dziś dostałam zdjęcia od niego. Właśnie z tych okien, co jeszce choinami niezasłonięte

Bea nie ma to jak pomoc sąsiedzka Świetne
NewLife w ogrodzie 11:07, 08 sie 2016

Do góry
Marga napisał(a)
Beatko, nie wiem jak serby szybko rosną, ale jeżeli szybko i będą duże to sadź! Ja bym te okna sąsiada zasłoniła jak najszybciej.
No właśnie o to chodzi, żeby jak najszybciej i wyżej niż tuje rosną, zasłoniły. Dlatego tam miejsce na choiny, świerki czy coś tego typu zostawiłam.
A propos okien sąsiada. Dziś dostałam zdjęcia od niego. Właśnie z tych okien, co jeszce choinami niezasłonięte
Anulajda w raju 10:59, 08 sie 2016

Do góry
Jane Little Lime
Co i jak? Nowicjuszka 10:57, 08 sie 2016

Do góry
Ja wam zrobię zdjęcie z perspektywy to ta rabata to ma ok 10 m długości.
Aniu berberys jest już posadzony
Nie śmieć się, to tak na szybko
kulki- buksy
kulki na pniu - trzmieliny
Róże mi tam nie pasują , myślę aby hortki tam dać.
Nowe życie 10:54, 08 sie 2016

Do góry
Takie rabaty najbardziej mi się podobają Bardzo ładnie.

milka666 napisał(a)

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:52, 08 sie 2016

Do góry

Marzenko,
czy te czerwonawe kule po lewej w rogu to berberysy? jeżeli tak to jakie?

Kupiłam na wiosenę rozplenice, teraz zaczynają puszczać kłosy, ale one są ciemne? wiesz może która to może być? bo kupowana jako NN

Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:50, 08 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
We wtorek wybrałem się na wielki szkółking, ogólnie bardzo się udał, a o dziwo nie zakupiłem tylko niby najmniej kłopotliwej rośliny do dostania

Łupów troszkę było:

Najbardziej oszalałem u Koniora w Bielsku, matko jaki tam był wybór wszystkiego, wyjść nie mogłem.
Były nawet wymarzone hortensje Diamantino, ale niestety ich cena sprowadziła mnie na ziemię i po jej usłyszeniu odniosłem dwie piękności na miejsce. Ile było pięknych bylin, które wołały "weź mnie" ale z bólem musiałem odejść tylko z planowanymi miskantami.
U Kapiasa był znów mój wymarzony klon, ale jak zwykle ten którego wybrałem był droższy od innych, a niby w tej samej donicy i wielkość podobna... zbrodnia w biały dzień i kuklik na pocieszenie.
Odwiedziłem na końcu ogród Malkul... krótko to opiszę: ogromny zachwyt, a Gosia to świetna osoba, a miałem już kilka razy przyjemność spotkać

Chyba autobusem na te zakupy jechałeś co? Łowy udane
Anulajda w raju 10:50, 08 sie 2016

Do góry
Dzisiejsze słoneczne kwiatuchy zostawiam bo leżakowania ciąg dalszy dziś mam...
Astrid Grafin von Hardenberg
Ogród i co dalej 10:45, 08 sie 2016

Do góry
Monka napisał(a)
no teraz niwak będę wdzięczna za sugestie co zmienić, nie wiem tylko czy coś widać
było

jest dwie wersje zdjęcia

No zobacz jak Ci sekatorek dobrze tnie Super wyszło! Brawo!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:42, 08 sie 2016

Do góry
babka napisał(a)
Również bardzo sobie cenię możliwośc obcowania ze zwierzętami, są najwytrwalszymi towarzyszami medytacji ogrodowych Mąż się nudzi a one nie
Cieszę się, że pogoda pozwala Ci na wypoczoczynek w ogrodzie, u mnie wciąż deszcze

Dokładnie tyko eM się męczy w ogrodzie...koty i chart wiernie towarzyszą, Lowa nawet mi się położył w paprykach, już połamane

Sobota była u nas deszczowa do godz.17.00, niedziela i poniedziałek słoneczny...jeszcze chwila i przede mną tydzień urlopu

i z kociej perspektywy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:39, 08 sie 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne te zawilce i połączenia z perowską, hortensje z żółtym dobrze się komponują, piękny ogród no i te Twoje widoczki wokół do pozazdroszczenia Pozdrawiam

Danusiu, hortensji z rudbekiami nie planowałam samo tak jakoś wyszło, cieszę się, że się podoba, widoki są coraz mniej widoczne, za chwilę widoki zamienią się tylko na dachowe

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:37, 08 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
To jest zdjęcie z 22.09 2015r drugie kwitnienie
jak tylko zaczęly przekwitać wylamalam kwiatostany (nie gałązki) i tak zakwitly;d

można też przycinać gałązki przed pierwszym kwitnieniem na różnych wysokościach i to powoduje przedłużenie kwitnienia....ale ten pierwszy sposób bardziej mi się podoba, bo jest obfitsze kwitnienie

O rany! tego nie wiedziałam, lecę poskubać moje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies