Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Joku 21:07, 28 wrz 2016

Nieźle wykombinowałaś z tymi storczykami wychylającymi się zza donicy stojącej na parapecie. Wygląda jakby stały na dworze .
Rododendron - pełen sukces!
Katkak 21:11, 28 wrz 2016

Ewa777 napisał(a)
U mnie dziś popadało i bardzo mnie to cieszy, bo już było sucho, a na podlewanie nie ma czasu w tygodniu.

Pamiętacie, jak wiosną padł mi rododendron President Roosvelt?
Za radą Mirki wsadziłam go do donicy, mocno przycięłam i teraz wygląda tak:

Jak widać ma się całkiem nieźle.
Na zimę wkopię go znowu do ziemi

Ewcia on całą zimę stał na zewnątrz? Ciekawe czy mój się ożywi .
Ewa777 21:24, 28 wrz 2016

Joku napisał(a)
Nieźle wykombinowałaś z tymi storczykami wychylającymi się zza donicy stojącej na parapecie. Wygląda jakby stały na dworze .
Rododendron - pełen sukces!

To taki dodatkowy efekt
Ewa777 21:25, 28 wrz 2016

Katkak napisał(a)

Ewcia on całą zimę stał na zewnątrz? Ciekawe czy mój się ożywi .

Kasiu, od wiosny stoi w donicy. Zimą był w ziemi.
szemusia 22:07, 28 wrz 2016

Ewuś, a ten rodek to bardzo tragicznie wyglądał wcześniej? Bo mam takiego jednego biedaka i nie wiem, czy jeszcze coś z niego będzie. A Ty dajesz nadzieję
Jesieni wcale u Ciebie nie widać...
Ewa777 06:37, 29 wrz 2016

szemusia napisał(a)
Ewuś, a ten rodek to bardzo tragicznie wyglądał wcześniej? Bo mam takiego jednego biedaka i nie wiem, czy jeszcze coś z niego będzie. A Ty dajesz nadzieję
Jesieni wcale u Ciebie nie widać...

Beatko, mój rododendron w lutym wyglądał tak:

EwaIgi 09:59, 29 wrz 2016

Super go uratowałaś. Ja moich dwóch nie dałam rady - chyba zasuszyłam przez zimę. Chociaż z trzech - jednemu nic nie było, a podlewałam jednakowo.
Tylko pamiętaj, że Rodki nie lubią jak się je za wysoko zakopie - musisz posadzić go na tym samym poziomie co jest w doniczce.
LyraBea 10:09, 29 wrz 2016

Ewa777 napisał(a)

Beatko, mój rododendron w lutym wyglądał tak:

Przy takiej słabej kondycji rodka chyba bym go na straty spisała a Ty cud sprawiłaś. Ręce, które leczą. Szok, jak się pięknie zregenerował przez lato. Roślinki czują, gdy się o nie dba.
Ewa777 14:15, 29 wrz 2016

EwaIgi napisał(a)
Super go uratowałaś. Ja moich dwóch nie dałam rady - chyba zasuszyłam przez zimę. Chociaż z trzech - jednemu nic nie było, a podlewałam jednakowo.
Tylko pamiętaj, że Rodki nie lubią jak się je za wysoko zakopie - musisz posadzić go na tym samym poziomie co jest w doniczce.

Też się cieszę, że mi się to udało Nie wyglądał najlepiej po zimie. Co do sadzenia, to byłam na szkoleniu u Bogdzi
Ewa777 17:03, 29 wrz 2016

LyraBea napisał(a)
Przy takiej słabej kondycji rodka chyba bym go na straty spisała a Ty cud sprawiłaś. Ręce, które leczą. Szok, jak się pięknie zregenerował przez lato. Roślinki czują, gdy się o nie dba.

Też chciałam go wyrzucić, bo myślałam,że już po nim. Mirka doradziła mi, żeby go przyciąć i posadzić do donicy. Urósł, jakby mu nic nie było Jestem z tego powodu bardzo zadowolona. Oby teraz przeżył zimę