Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe skarby 10:46, 11 wrz 2016

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:40, 11 wrz 2016

Do góry
Mentha kondycja jest tak jak była tylko góry są o o zgrozo coraz wyższe, podejścia bardziej strome a w powietrzu coraz mniej tlenu

Ogrodowe skarby 10:39, 11 wrz 2016

Do góry
Cześć ogrodu przy domu
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:20, 11 wrz 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania te schody może dla takich wędrowniczek

od słowackiej strony podchodziłem dwa może trzy razy ale nic trudnego nie zauważyłem

masz racje te skałki wciąż zachwycają

jak mój PESEL wytrzymał te 500schodków sam nie wiem

pięknie ale dla mnie taka groza bije z gór i czuję przed nimi respekt. Wolę równinki Borów Tucholskich

Podziwiam pasję i dobrą kondycję !
Kłopoty - problemy z trawnikiem 10:19, 11 wrz 2016

Do góry
Witam wszystkich.
Jestem tu nowy. Mam problem z trawnikiem. dzisiaj zauważyłem żółte jajeczka na źdźbłach trawy. Czy ktoś pomoże mi rozpoznać z kim lub czym mam do czynienia i jak to zwalczyć?

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:14, 11 wrz 2016

Do góry
bo jak już wpadłeś w tą sieć to.....

dobrze że ktoś jeszcze przy mnie jest Niuńka sprawdza co ja tutaj robię

aktualna pogoda 200m od południowego skraju Borów
Ogrodowe skarby 09:55, 11 wrz 2016

Do góry
No i ta robota z kazdej strony . Mam wrażenie ze trzecia kule bukszpanowa trzeba przesunąć do przodu.

Moja codzienność - ogród Oli 09:37, 11 wrz 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Niesamowite widoki, duże ilości jednej odmiany to jest efekt !!!!!!!!!
Jak nazywa się ta rozłożysta trawa?
Przerwa na kawę... 09:27, 11 wrz 2016

Do góry
Swany z Eze Palace wygląda nieźle. Eze biedna w poprzednim gąszczu zmarniała. Mam nadzięję, że odbije. Swany na te długie pędy dam chyba z tyłu kratkę. Na razie jej nie ruszam. Vertigo jest za duża do mnie. W tym miejscu pochłonęła prawie wszystko. Dobrze, że tylko jednoroczna w naszym klimacie.

A to już część sportowa
Przerwa na kawę... 08:50, 11 wrz 2016

Do góry
Royal Copenhagen nadal kwitnie

Pachnąca i zmienna NN (ma 4 lata i totalnie opanowała rabatę, ponad 140 cm wzrostu i ciągle nowe pąki, szkoda że na raz nie kwitną) i Bernstein

MW ma znów nasę pączków a ścięta do prawie zera pomarańczowa na pniu wypuściła metrową łodygę i kwiat w innym niż na wiosnę,mniej intensywnym kolorze. Chyba jednak się pozbędę tego nabytku. Jak przemarźnie po prostu nie będę płakać.
Ukojenie 08:46, 11 wrz 2016

Do góry

Agnieszka ja piwa nie pije wiec mala strata
Renata gdyby nie bol glowy to zrobilaby wiecej...

Mój przyszły ogród 08:44, 11 wrz 2016

Do góry
W tym roku strzelam focha na mój ogród nic mi nie idzie. Wszędzie tylko straty. Testuje telefon do zdjęć bo aparat na złom
Przerwa na kawę... 08:40, 11 wrz 2016

Do góry
Ogólne widoczki ogrodowe przy kawie- kiedy ja się nauczę, że w kapciach nie chodzi się po trawie - frontowa przy wejściu:
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:36, 11 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Carex evergold)))

Cudnie wygląda evergold. Jak i cały ogród.
Przerwa na kawę... 08:31, 11 wrz 2016

Do góry
Wczoraj miałam pracowity dzień. Najgorsze, że efektów spektakularnych nie widać a roboty było co nie miara. Wkopałam 30 metrów kabla. Mąż mnie uszczęśliwił na siłę doprowadzeniem prądu do fontanny i choinki. Fajnie, tylko ciągnął kabel z tyłu domu na przód. W sumie 80 metrów kabla. I to wszystko ja mam wkopać bo on "boi się moich roślinek uszkodzić" i zrób to kochanie teraz bo ja chcę sprawdzić czy działa. Super po prostu. Dobrze, że zanim zaczęłam kopać sprawdził połączenia. No w każdym razie zostało mi jakieś 50 metrów... Dobrze, że już poletko z malinami ominięte ale zostało ciągnięcie za kratkami i tujami a tam trudno wejść jest...

Przy okazji wkopywania wypieliłam cały tył, zrobiłam porządek z winogronami bo już były wszędzie tylko nie na słupkach i pomalowałam deski pod pergolę na wisterię - 2 razy. Wieczorem padłam dosłownie i w przenośni. A miałam rabaty przerabiać bo czeka na wsadzenie taki między innymi duet - Heatcliff z krwawnikiem

I takie piękności - udało mi się kupić w moim różanym ogrodniczym Butterfly Kisess i BonBon, jasna no name ale wyglądem przypomina Honeydrew

Ogród - Brzóstowa 08:17, 11 wrz 2016

Do góry
inka74 napisał(a)

Olga co robisz, żeby trzykrotka ci się nie pokładała? Ja z moją nie mogę sobie poradzić. Cała leży. Na razie została wykopsana do doniczek ale zastanawiam się, czy jej nie oddać. Wyrosła mega duża.

Pokaż proszę swoją Gienie a głównie pączek. U Ewy kwitła w sierpniu, co prawda jeden kwiatek ale za to jaki!!!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=756#post_1

Nic z nią nie robię, ale już przekwita. Może spróbuj ją od spodu podwiązać?

Fotki sprzed chwili

Moja Gienia i jej pączek

Jeszcze zakwitła krzewuszka

Nawożenie, zasilanie trawnika 08:17, 11 wrz 2016

Do góry
Wracam tydzień po wysianiu nawozu.

To był mega głód.

Niech zdjęcia mówią same za siebie.

Przed:

Po:

Skąpana w słońcu 07:43, 11 wrz 2016

Do góry
Zapach hortensji jest duszący, nic ładnego. Przylatują do niej pszczółki, motylki, a ja ciągle się na nią patrzę tak bardzo mi się podoba. Zaczęłam obsadzać drugą stronę hortensjowego przesmyku.

I Cinfetti ?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:36, 11 wrz 2016

Do góry
Witam i tradycyjnie już proszę o pomoc
Mam do obsadzenia rabatę frontową - na ten moment rosną na niej 2 trzmieliny na pniu i miłorząb 'Mariken' po środku. Rośliny jednakowej wysokości.
Stanowisko słoneczne - patelnia.

Rośliny, które mam w doniczkach po kilka sztuk (zgodnie z dekalogiem) to:
- tuje 'Danica'
- tuje 'Golden tuffet'
- cyprysik groszkowy 'Filifera aurea nana'
- żurawki Obsidian, Creme Brulee, Rio
- carex 'Bronzita'
- berberys kolumnowy 'Maria'
- hakonechloa macra 'Aureola'

wiem, że to jest za dużo na tę rabatę, ale robimy jednocześnie inną - z hortensjami 'Limelight' i miskantami 'Morning Light'.

Proszę o podpowiedzi - trochę się boję sadzić tu żurawki, bo patelnia, choć ktoś na forum pisał, że Obsidian rosną na patelni.

Będę wdzięczna za każdą podpowiedź, bo koncepcji już miałam kilkanaście i w końcu pojechałam do szkółki i kupiłam kilka roślinek, aby ostatecznie jednak zdążyć przed zimą z tą rabatą

Bardzo dziękuję
Osiedlowy ogródek 00:29, 11 wrz 2016

Do góry

W tym roku jeszcze mały bałagan na rabacie, chyba jeszcze jestem na etapie kupowania wszystkiego jak leci☺ ale i tak miałam wielkie szczęście że wybroniłam swój ogródek przed ekipą budowlaną ocieplającą bloki.
Inne ogródki wyglądają niestety tak:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies