Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

agata19762 23:38, 16 paź 2016

Aniu zaglądam ale nic nie piszę.
U mnie nie było przymrozku a zapowiadali.
Biegałam z doniczkami do domu.

Pogoda fatalna a roboty sporo przed zimą. Oby nie padało.
Pozdr.
Iggia 08:22, 17 paź 2016

Ania melduje, że znowu popełniłam ostry sos paprykowy. Z tym że w tym roku przesadziłam - 46 słoiczków ku.ewsko ostrego sosu.

Nawet jak nie masz czasu na ogród i tak jest pięknie A ja w sobotę w nocy miałam u siebie wizytę stada dzików - i niestety u mnie pobojowisko zryły doszczetnie cały przód i pół tyłu.
Trzymaj się i buziaki
Urszulla 14:20, 17 paź 2016

Dla mnie sobota też była dniem ogrodnika, pierwszym po 2 mies. przerwie. macham i cieszę się że nie miałam tak dużo do nadrabiania za ostatnie 10dni
Pszczelarnia 15:01, 17 paź 2016

Posadziłam w sumie 11 piwonii. Zadołuj z donicami te piwonie.

Mala_Mi 09:33, 18 paź 2016

Iggia napisał(a)
Ania melduje, że znowu popełniłam ostry sos paprykowy. Z tym że w tym roku przesadziłam - 46 słoiczków ku.ewsko ostrego sosu.

Nawet jak nie masz czasu na ogród i tak jest pięknie A ja w sobotę w nocy miałam u siebie wizytę stada dzików - i niestety u mnie pobojowisko zryły doszczetnie cały przód i pół tyłu.
Trzymaj się i buziaki

Sosami nie martw się.. zawsze pomogę zużyć
Dziki wiem jak ryja... bo też raz miałam z nimi akcje.. na szczęście płota nie sforsowały, ale u sąsiadów siatkę się udało rozwalić i wejść..

Widzę kawałek błękitnego nieba .. cieszę sie, bo prognozy mówią, że przez 10 dni go nie zobaczę .....

Mala_Mi 09:50, 18 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Posadziłam w sumie 11 piwonii. Zadołuj z donicami te piwonie.

Dziś maja przyjść piwonie z nowego źródła.. miałam zrobić rewolucję na różance, poprawić rabatę z tujami "cyckami", miałam podmienić chore jodły na serby, wyciąć ułamaną jodłę i wyciepać chorego klona, gruszę.. .. i nie ma opcji, czeka do wiosny Będzie dołowanie Papierów na wycinkę nie złożyłam.. i nawet już nie składam.. Sezon zleciał za szybko.. co roku leci szybciej

I sobotnie migawki.. tu też miałam zrobić rewolucje..

Mala_Mi 09:51, 18 paź 2016

Urszulla napisał(a)
Dla mnie sobota też była dniem ogrodnika, pierwszym po 2 mies. przerwie. macham i cieszę się że nie miałam tak dużo do nadrabiania za ostatnie 10dni

No i nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

No to wsiowa w drugą stronę

Mala_Mi 09:57, 18 paź 2016

agata19762 napisał(a)
Aniu zaglądam ale nic nie piszę.
U mnie nie było przymrozku a zapowiadali.
Biegałam z doniczkami do domu.

Pogoda fatalna a roboty sporo przed zimą. Oby nie padało.
Pozdr.

Dlatego nie mam doniczek.. bo w domu nawet kwiaty zasuszyłam.. jak będę niepracująca lub cudem znajdę pracę na 8 godzin z wolnymi weekendami to mogę się bawić w doniczki, a teraz nie ma takiej opcji.. bo wszytko zmarnuje. To co mam to i tak za dużo do roboty.. ale stwierdzam, że mam już tak posadzone, że chociaż 2 miesiące nie zrobiłam kompletnie nic w ogrodzie (trawnik co 2 tygodnie kosiłam), to ogród woła o pomoc, ale nie jest tragicznie.. no właśnie filtry w oczku nieczyszczone (muszę codziennie ,a czyszczę teraz raz na tydzień) i woda chyba leje górą.. Kwiatki w domu podlać, bo podlewane chyba poprzedniej soboty... grrr zwiewam z forum, bo w tym czasie by co tu odpisuję, to bym to zrobiła..
Ale nie zjadałabym śniadania..

Sobotnie focie po zbieraniu liści i koszeniu.. całkiem porządnie ogród z daleka wygląda

Mala_Mi 09:59, 18 paź 2016

Nikita napisał(a)

Mój miłorząb już żółciutki jak jajecznica z wiejskich jaj!
Macham i pozdrawiam cieplutko w ten zimny dzień

Mój zielony.. wyjrzałam przez szybę.. na 4 lata tylko raz i to przez jeden dzień był żółty.. przereklamowany.. albo mój zły egzemplarz

Iggia 10:01, 18 paź 2016

Mala_Mi napisał(a)

Sosami nie martw się.. zawsze pomogę zużyć
Dziki wiem jak ryja... bo też raz miałam z nimi akcje.. na szczęście płota nie sforsowały, ale u sąsiadów siatkę się udało rozwalić i wejść..

Widzę kawałek błękitnego nieba .. cieszę sie, bo prognozy mówią, że przez 10 dni go nie zobaczę .....

Obiecuje, ze jak tylko się odkopię z roboty a i Ty będziesz miała trochę czasu to przyjadę na kawę i przywiozę sos.
Co do dzików - nie mam ogrodzenia tylko od frontu, od drogi i właśnie drogą sobie przyszły. Sąsiadom skutecznie niszczą siatkę i inne ogrodzenia.

U mnie błękitnego nieba już nie ma. Idą chmury