Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

lojalna_ 15:13, 17 paź 2016

Beatko czyli same dobre wiadomosci )

Seslerie cały rok juz wiebiaram bardzo mi sie u dziewczyn podoba )) tylko nie wiem po co jak juz miejsca nie mam )))
beata_m 16:42, 17 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Beatko czyli same dobre wiadomosci )

Seslerie cały rok juz wiebiaram bardzo mi sie u dziewczyn podoba )) tylko nie wiem po co jak juz miejsca nie mam )))

ojjj tak żebyś Jolka wiedziała to hmmm seslerie może do doniczek wpakuj
ja obiecałam zimą się doszkoliś bo póki co tylko nazwy po głowie latają to skalna to jesienna ale nic jeszcze o nich nie wiem ... ale jak znajdę ciut czasu to nadrobie
beata_m 16:44, 17 paź 2016

a i jeszcze panel drewniany jeden robimy ... miedzy garazem wolnostojącym moim a garażem sąsiada mamy siatkę i sobie zaglądamy do środka jakoś ani ja ani oni nie pomyślelismy żeby zrobić rabatkę do samej ściany ... więc uprosiłam męża o panel
o tu tu jak się cisy kończą

jazzy 18:57, 17 paź 2016

Panel doda nowoczesnego charakteru Będzie fajnie
beata_m 23:08, 17 paź 2016

jazzy napisał(a)
Panel doda nowoczesnego charakteru Będzie fajnie

Marta mam po cichutku taką nadzieję buziak
beata_m 10:08, 18 paź 2016

ciut mniej optymistycznie ... moja bukszpany na frontowej rabatce niestety w kolorze brąz i listki od spodu się sypią ... grzyb czy macie może jakieś inne podejrzenia?!

a miało być tak pięknie

oczywiście wziełam się za studiowanie wątków o chorobach i szkodnikach
jazzy 11:31, 18 paź 2016

Beata, czytam tu i tam, że wiele osób ma ten sam problem z bukszpanami. Moje niektóre też tak wyglądają. To lato nie sprzyjało roślinom, no chyba że lawendzie A w środku jest zielony?
beata_m 18:28, 18 paź 2016

wiesz co zerknełam ostatnio na takiego "bonsai" mamy i u niej normalnie piekna mocna zieleń ... tyle, że u niej piach, a u mnie glina choć na serio kupe piasku władowałam, żeby rozluźnic glebe.

A co do środka to właśnie nie bardzo :/ całkiem źle nie jest ale żałuję, że nie zabrałam się za pomoc im wcześniej. Na razie przygowowałam HT żeby prysnąć jutro, a po jutrze prysnę OW bo do jodyny nic nie mam .... nawet deszczówki. Ale też spróbuję
Mazan podpowiedział w wątku:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-choroby-i-szkodniki-bukszpanow?page=81

kasja83 18:57, 18 paź 2016

beata_m napisał(a)

Gosia po cichutku spróbuję zaryzykować na jednej rabacie czosnki purple sensation z pomarańczowymi tulipanami ... jak wyjdzie w przyszym roku powtórzę to zestawienie jeszcze gdzieś jak nie wyjdzie nie będę żałować, że nie spróbowałam

OOOOO może być bardzo ciekawie!!Choć przyznam, że pomarańcz to kolor, którego w ogóle u siebie nie planuję,ale łapkami zacieram jak wyjdzie. Kontrasty są super.
kasia_c 21:08, 18 paź 2016

A co to jest to HT? I na co to działa. Moje bukszpany też jakiś taki kolorek łapią i trochę mnie martwią. Myślałam, że to może podlewanie po liściach bo mąż źle nawadnianie ustawił, ale w sumie pewności nie mam. Teraz chcesz pryskać?
Z góry dziękuję