Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród wśród pól i wiatrów 09:14, 18 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
śliczna ta larissa
może gdzieś wepchnę chociaz białego u mnie jakoś nie ma

Lariska dopiero zaczyna nieśmiało I ona jest różowa
Biała to Artemis...

No i z białych mam jeszcze maleńką meidiland pod brzozami,
ale ta to jeszcze ok tygodnia potrzebuje do pełni kwitnienia

PS. Zobacz Kami jak te brzozy u mnie urosły..
Kurczę, dopiero co były patyczkami ...
Nowocześnie z różAnką :D 21:42, 17 cze 2019

Do góry
Bogdziu ja generalnie jestem w szoku! Co wieczór wylatują i jest ich setki
Niewiem czy dam radę bez chemii
Para fotek z dzisiejszych prac. Podsadzilam przywrotniki wokół brzozy i przesunela trzcinniki w jeden szpaler

Na zielonej... trawce :) 21:59, 16 cze 2019

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
Przepięknie ! Widać staranność i ogrom pracy jaką włożyłaś żeby uzyskać taki efekt !

My posadziliśmy na razie dwie doorenboss ale będzie więcej Powiedz proszę lepiej sadzić brzozy przed choinkami (np. serby) czy za ? Chyba jednak brzozy przed serbami nie? Jakie masz odległości pomiędzy brzozami?

Dziękuję, pracy fakt było sporo, ale podoba nam się

Jeśli serby posadzisz przed brzozami zakryją to co najpiękniejsze w doorenbosach, czyli niesamowitą biel pni
U nas są posadzone co mniej więcej 2-3m
Na zielonej... trawce :) 21:52, 16 cze 2019

Do góry
Przepięknie ! Widać staranność i ogrom pracy jaką włożyłaś żeby uzyskać taki efekt !

My posadziliśmy na razie dwie doorenboss ale będzie więcej Powiedz proszę lepiej sadzić brzozy przed choinkami (np. serby) czy za ? Chyba jednak brzozy przed serbami nie? Jakie masz odległości pomiędzy brzozami?
Nowoczesny ogród ze skarpami 11:40, 15 cze 2019

Do góry
U nas prace ciągle trwają, eM jak zwykle pogania, bo chce już trawnik

Pod cisy dałam też przekompostowaną korę, chyba nie zakwasi zbytnio gleby?
Z tego co wyczytałam to cisy nie lubią kwaśnej..

(wiem, ta rabata jest strasznie wąska, ale eM chciał tu mieć zimozielony żywopłot to będzie miał i będzie przycinał żeby nie zrobił się za szeroki)

Już pojawia się między nimi masa malutkich chwastów !! eM powiedział, że "jeszcze będę płakać", że nie dałam szmaty i nie tylko on, ale i masa innych "odwiedzających osób" tak mi prognozuje
W części gdzie mieszkają nasze cztery pieski, posadziliśmy dwie brzozy Doorenbos, aby zapewnić choć trochę cienia pieskom, bo w te upalne dni mają do południa słońce..

I obsadziliśmy malutką rabatę obok garażu przy gabionie miskantami Kleine Silberspinne.

Poustawialiśmy też wstępnie nasze "głazy". Największy okaz jeszcze niewiadomo gdzie stanie, czeka w kolejce

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:35, 15 cze 2019

Do góry
Betka napisał(a)
Sylwia ale u ciebie kwiatow!! Pięknie! łąka kwiatowa cudo brzozy już podrosly no pięknie po prostu twój ogród żyje kompie się w kolorach, oczu oderwać się nie da!
Napisałaś u mnie ze może w końcu się poznamy czy będziesz na spotkaniu na Lubelszczyźnie? Pozdrawiam kochana i uważaj na upały! Dają popalić! Buziaki

U Anpi?Tam bedę
Ogrodowe marzenie Mrokasi 08:45, 15 cze 2019

Do góry
quote=Johanka77 napisał(a)]

Ależ, ależ... przepiękniutko!!!

U nas burze były wczoraj od południa i w nocy.
Ale takie jak u Asi, z miarowym deszczem, bez wichur.

Jutro mają być znowu burze po południu, więc dziś nawiozłam iglaki i hortki... pierwszy raz w tym roku
Generalnie nieczasowa jestem jeśli idzie o odżywki w tym sezonie.
Ani nawozu, ani oprysków.
Nawet jakiejś plamistości mi brzozy dostały.

Muszę chyba się ogarnąć.

Asiulka, cieszę się, że Ci się podoba . Ja też jestem na bakier z nawożeniem, szybciej robię opryski, żeby mi robale i grzyby nie zniszczyły roślin.

Magleska napisał(a)
nadrobiłam
pięknieją Ci rabaty cudnie nowe zawilce dorodne ….i z chęcią obejrzę przerabianą rabatę
ja dziś tylko wykopałam kilka padniętych cisów -mam nadzieję ,ze jutro trochę poplewię ,bo chwastom upał nie przeszkadza

Madziu, staram się by było pięknie . Ja też plewię ale komary pożerają żywcem. Dziś i jutro mam zamiar, oprócz wsadzenia zawilców , powalczyć trochę ze szczawikiem bo mi wszystko zarasta i chciałabym zdążyć zanim zakwitnie.

Gosiek33 napisał(a)

W końcu ogrodnik jest od przesadzania

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:25, 15 cze 2019

Do góry
Sylwia ale u ciebie kwiatow!! Pięknie! łąka kwiatowa cudo brzozy już podrosly no pięknie po prostu twój ogród żyje kompie się w kolorach, oczu oderwać się nie da!
Napisałaś u mnie ze może w końcu się poznamy czy będziesz na spotkaniu na Lubelszczyźnie? Pozdrawiam kochana i uważaj na upały! Dają popalić! Buziaki
Ogrodowe marzenie Mrokasi 23:13, 14 cze 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Krąży nade mną burza. Niebo ciemne, od czasu do czasu zrywa się wiatr, komary tną jak wściekłe. Grzmi i czasem nawet coś błyśnie. Ale nie pada... póki co spadło z 10 kropel i finito. Ale nie tracę nadziei na wodę z nieba. Ustawiłam jednak podlewanie na jednej z rabat.
I pstryknęłam kilka pochmurnych fotek.
Tu mam niebiesko

Ależ, ależ... przepiękniutko!!!

U nas burze były wczoraj od południa i w nocy.
Ale takie jak u Asi, z miarowym deszczem, bez wichur.

Jutro mają być znowu burze po południu, więc dziś nawiozłam iglaki i hortki... pierwszy raz w tym roku
Generalnie nieczasowa jestem jeśli idzie o odżywki w tym sezonie.
Ani nawozu, ani oprysków.
Nawet jakiejś plamistości mi brzozy dostały.

Muszę chyba się ogarnąć.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:33, 14 cze 2019

Do góry
zszywka napisał(a)
Kilka dni mnie nie było a tu tyle pięknych rzeczy się zadziało

Furteczka wyszła super, brzozy prześliczne- czekam na moje żeby kupić :/ może i dobrze ze jeszcze trzeba poczekać bo przy tej temperaturze młode drzewa by padły raz dwa..

Moje Bonice pokazały kolor kilka dni temu, tak zakręcona jestem ze foty brak ale za to odkryłam ze hortensja pnąca wypuściła kwiatostan i piwonie walczą dzielnie, ostatnie pączki na rh przekwitają i czekamy do maja na spektakl

Przy tej temperaturze ja walczę o przyjęcie się roślin w skrzyni bo wszystkie w tym sezonie posadzone i cierpią mocno
Cieszą takie pierwsze kwiaty zawsze
Też mam kilka takich co pierwszy raz u mnie w tym roku zakwitają
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:43, 14 cze 2019

Do góry
Kilka dni mnie nie było a tu tyle pięknych rzeczy się zadziało

Furteczka wyszła super, brzozy prześliczne- czekam na moje żeby kupić :/ może i dobrze ze jeszcze trzeba poczekać bo przy tej temperaturze młode drzewa by padły raz dwa..

Moje Bonice pokazały kolor kilka dni temu, tak zakręcona jestem ze foty brak ale za to odkryłam ze hortensja pnąca wypuściła kwiatostan i piwonie walczą dzielnie, ostatnie pączki na rh przekwitają i czekamy do maja na spektakl

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:18, 14 cze 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

Trzeba z jakąś szkołą zagadać, dzieciaki punkty za wolontariat zbierają

April napisał(a)

A no widzisz, nie wiedziałam. Ja nawet miałabym kierunkową bo w Radzyminie technikum ogrodnicze jest. Mogliby się czegoś nauczyć

Padłam

TAR napisał(a)
a rabaty cudowne, klonowa super skomponowana (moze i moja skomponujesz )
no i ścieżkowych zazdroszcze. bluszcza na kratce skopiuje.

TAR napisał(a)
u nas wczoraj solidnie podlało, od tygodnia juz tak podlewa. ziemia mokra jak gąbka sie ugina. grzyb na roslinach murowany, nowo posadzone brzozy maja antraknoze. patrzac po listkach. musze psikac. i jakies robale chmarami mi wylatuja z krzaków, przezroczyste ale z takim swietlistym połyskiem niebiesko-turkusowo-srebrnym. jak w Avatarze mozliwe ze maczliki? (nie dam rady opryskac wszystkiego) chociaż może to małe zlotooki? poobserwuje rosliny czy cos im zlego robia.

i na lesnej przypala mi jedna z rodgersji i funkie. dzis wbiłam tam parasol ogrodowy nich odetchna. ale poki nie mam tam wiekszego cienia bedzie chyba ten parasol
zakochałam sie w rodgersjach, sa piekne. dopisuje do listy ulubionych.

Tar, dziękuję za pochwały . Kopiuj sobie co chcesz A jeśli chodzi o klonikową to sama jestem zaskoczona, że mi tak fajnie wyszło. Codziennie na nią patrzę, podoba mi się i nie czuję potrzeby zmian. Na razie .
Rodgersje też mi się podobają, ale rosną za duże jak na mój mini ogródek.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:24, 14 cze 2019

Do góry
u nas wczoraj solidnie podlało, od tygodnia juz tak podlewa. ziemia mokra jak gąbka sie ugina. grzyb na roslinach murowany, nowo posadzone brzozy maja antraknoze. patrzac po listkach. musze psikac. i jakies robale chmarami mi wylatuja z krzaków, przezroczyste ale z takim swietlistym połyskiem niebiesko-turkusowo-srebrnym. jak w Avatarze mozliwe ze maczliki? (nie dam rady opryskac wszystkiego) chociaż może to małe zlotooki? poobserwuje rosliny czy cos im zlego robia.

i na lesnej przypala mi jedna z rodgersji i funkie. dzis wbiłam tam parasol ogrodowy nich odetchna. ale poki nie mam tam wiekszego cienia bedzie chyba ten parasol
zakochałam sie w rodgersjach, sa piekne. dopisuje do listy ulubionych.
Między brzozami 07:59, 14 cze 2019

Do góry
Misia napisał(a)
Drzewka po-światecznego nie kupiłam ale posadziłam jodłę kalifornijską z dużą bryłą korzeniową ostatecznie jest za różanecznikami, miała iść w lewy narożnk działki za brzozy, ale jakoś szkoda mi było sadzić tam już takie duże drzewo

Świetna jest ta rabata. Ogródek pięknieje z każdym zdjęciem
Ogród do odnowy 20:05, 13 cze 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)

Współczuję. Walczyłam Dursbanem z tą zarazą, bo tylko to to bierze.

Możesz napisać jak walczyłaś dursbanem, też owijałaś pień? Ja mam trzy wielkie brzozy zaatakowane,
Tajemniczy Ogród 19:11, 13 cze 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Nie zdołam nadrobić, obejrzałam tylko foty Widziałam przepiękne klony Ogród masz piękny, bardzo klimatyczny i te brzozy, dają fajne efekty ze światłem, lekkie cienie, ażurowe, cudnie

Cześć Aniu, brzozy są super, mimo wielu wad Fajnie, że się odzywasz, zaglądam do Ciebie, a u Ciebie już długo cisza
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:00, 13 cze 2019

Do góry
Jak pięknie już brzozy z łąki widać

i łąka

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:03, 13 cze 2019

Do góry
Balea napisał(a)

Pieknie to wyglada.
Moglabys mi powiedziec, w jakim odstepie sadzone sa te brzozy i czy sie koronamy stykaja?

I masz moze jakies zdjecie jak ta rabata z kwitnasym Karl F. wyglada? Niestety nigdzie nie moge jej u ciebie znalesc.

No i dziękuję znów, że jest O. Już wiem, gdzie posadź moich 5 trzcinnikow KF, między brzozami!
Pięknie to wygląda

Sesleria i szałwia oraz seleria i róże rabatowe to zawsze udany duet!

Cudnie!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies