Piękny ten powojnik. I drabinka dla niego bardzo mi sie podoba. Mojego NN posadziłam przy róży New Dawn i bardzo żałuję, bo cały się w nią sie wplątał. Jak znajdę sposób, to go posadzę osobno. Chyba będę musiała go krótko ściąć
chwile dobre się szybko kończą
Dziś długi dzień w pracy
A u mnie sucho...Deszczu zero już nie pamiętam od jakiego czasu.
Dynie rośną.Ale trzeba podlewać, deko, bo wyschną.A mam rożne
Pieczone i faszerowane też będą, bo mi domownicy te dania uwielbiają .Ja też
Dziękuję i też buziaki przesyłam
Ja takiej zupy nie robię. Robie deko pikantną, krem z malutkim makaronikiem , boczkiem wędzonym star w kosteczkę podsmażonym i ser zółty starty ciutenkę
Pychota
Floksiki jeszcze raz
Bożenko arboretum nie prowadzi sprzedazy roslin,mozna kupic jak sa tam kiermasze a takie sa cyklicznie co miesiac.
Rzadkie odmiany to masz Ty ,tam raczej powszechnie dostepne,ale jest duzo ogrodówek pieknie kwitnących ale nie potrafie powiedziec czy to rzadkosci,choc zaciekawiło mnie to ze one pewnie bez okrywania tak pieknie kwitna,biore poprawke na połozenie- dolina.
Jeszcze jedna uwaga te w arboterum wydaja sie troche zmeczone zwlaszcza w czesci calkowicie odkrytej,pewnie nieodlewane tak czesto jak wymagaja.
Kwitła po roku od ukorzenienia ale kwiaty zawiązała bardzo poźno, w ubiegłym roku już było lepiej , zakwitła wcześniej i z większą liczbą kwiatów, jedyny jej mankament to bardzo wiotkie gałązki, potrzebują podwiązywania, ale jest śliczna
dwie jeżówki świeżynki i obok już roczne To te same
bardzo jestem zadowolona z Butterfly Kisses, sadzone po spotkaniu u mnie, 26.czerwca. Piccolino, na które byłam tak napalona nie mają w tej chwili ani jedego kwiatka. A mam ich 5 sztuk...za to inne dają czadu