Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 00:23, 20 sie 2016

anna_t napisał(a)

jezu szkoda ze ty nie wysylasz bo ja bym wszystko co piszesz przygarnęła..
u Ciebie irysy nawet do góry nogami pewnie będą piękne
ja mam też awarie sysytemu, u mnie w tą niedziele były chrzciny i choc nienawidze swojej roboty to chetnie bym juz do niej wrociła...półtora roku w domu to jakas masakra :/ mam wrazenie ze nie mam juz duszy tylko kaszke zamiast mózgu i nerwy...

U mnie chrzciny w niedzielę, wiec walczę w ogrodzie, domu i przy garach.. co prawda w garach niewiele jest po mojej stronie, ale nawet trochę to wyzwanie godne medalu olimpijskiego..

Pozwolisz, że Twój post zacytuję mojej synowej.. ona ma dwóch rok po roku.. nawet kaszka już wyszła uszami.

Nie mam czasu na pakowanie Ale biało-rózwe lawendy dostały nowe lokum.. wyciepałam co innego.. a w ich miejsce posadziłam niebieskie lawendy O)gólnie cały dzień była z prawej flanki na lewą... i 100 km w nogach.. i gdzie ja zadołowałam tawułki???? Hmm.. ot skleroza

Patrzę na foto że je wykopałam i dałam gdzieś...
A i włosy dalej w żywicy.. brak spirytusu

moja demolka.. taka w każdym miejscu w ogrodzie

Mala_Mi 00:31, 20 sie 2016

abiko napisał(a)

eee_taam ja mam możesz zobaczyć.
Ładnie mi przezimował, nie choruje, trochę się rozkłada, bo jednak niski nie jest, ale mi się podoba

Miałam kiedyś przez kilka lat .. i padł.. w zeszłym roku kupi lam innego . i żyje, a dostałam jeszcze innego i padł.. przeżył zimę, a padł wiosną Z lobeliami to loteria

Te dwa żyły kilka lat.. chyba 4.. i też padły..
Mala_Mi 00:35, 20 sie 2016

eee_taam napisał(a)
a z tym penstemonem przegiełam ...nawet mama mówi ze beznadziejnie ze nie przeżyje zimy ...bo ładny jest
muszę go chodzić ogladać codzień bo jak przekwitnie to juz mozemy sie nie zobaczyć

Pisze, że strefa 6 wiec powinien żyć.. ale ja już do nich podchodzę ostrożnie..

Wyciepałam trzykrotkę, a przesadziłam pysznogłówkę fioletową.. niestety musiałam przyciąć .. i zakwitnie za rok

Ale ten fiolet będzie na rabacie super A tam gdzie była.. pożarły ja krzaki

Nowe życie dostała.. jeszcze do czerwonej pysznogłówki muszę wrócić ..

Mala_Mi 00:36, 20 sie 2016

agata19762 napisał(a)
Aniu to szykuje się imprezka rodzinna dziubaski dla jubilata.
Wczoraj wytuliłam siedmiomiesięcznego Bratanka.
Słodziaki takie bobaski.

Gdzie Ty upychasz te cuda w ogrodzie się zastanawiam ???
Twoje rabaty obfite w bogactwo roślin i kolorów

Czytam o nowych demolkach. Faktycznie czas za szybko pędzi. Jesień też w tym roku jakoś wcześniej przychodzi.

Każdy zabiegany na maxa.

Buźka *:

Sadzenie tylko tam gdzie coś wyciepię.. tu wyciepałam lawendę.. w kolorze majtek./. jest niebieska/fioletowa A ta na skalniaku .. wyciepałam.. oj dużo wyciepałam..

Edit. werbeny kwitnące też wyciepywałam.. do czego to doszło
Mala_Mi 00:38, 20 sie 2016

asiak napisał(a)
Urocze wnuki

Tak.. urocze.. najbardziej na obrazku

Jak motylki.. motylki piękne, a gąsienice już nie..

Mala_Mi 00:40, 20 sie 2016

margaretka3 napisał(a)
Roczek! O matko, pędzi czas jak szalony. Choć to najsłodszy czas u dzieciaczków
W temacie penstemonów... Dostałam w tamtym roku cudnego penstemona, jesienią, już w listopadzie, gałązka mi się odłamała, zła byłam, że tak nie uważałam, bo to cenny okaz był... wetknęłam ją w ziemię. Kępa mateczna nie przezimowała, złamana wtedy gałązka dziś mi kwitnie
I tak się zastanawiam, co to za ciekawe reguły przyrodą rządzą. Podobnie zresztą było z siewkami ostróżek jednorocznych. Maleńkie, takie cztero-, pięciocentymetrowe przezimowały bez szwanku, a dorosłe oczywiście nie.

Goździki posadziłam.. kostrzewa poszła out Foty brak..
Ale jest kolejny lotos.. od wczoraj.. jutro będzie po nim.. szkoda, bo w niedzielę impreza

Ale może Momo Botan zakwitnie??? Mszyca znów grasuje w oczku

Mala_Mi 00:42, 20 sie 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, zaglądam do Ciebie, tu zawsze jest ciekawie i fajnie Buziaki

Byłam u Ciebie, ale na wpis brak czasu... a chciałam kilka słów napisać..

Zwiewam wy łączyć gary, bo już sie chyba przypaliło I do spania ..

Mala_Mi 00:43, 20 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Na żywicę naj naj najlepszy jest spirytus rektyfikowany, co prawda ciut drogi i może szkoda, ale działa. Żywica nie ma szans

Szkoda, że nie da siego użyć od środka Ewentualnie butelką rozmasować.. jak przy przeziębieniu.. a teraz lecę ratować gary... bo miało być 15 minut ..

anna_t 09:43, 20 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

U mnie chrzciny w niedzielę, wiec walczę w ogrodzie, domu i przy garach.. co prawda w garach niewiele jest po mojej stronie, ale nawet trochę to wyzwanie godne medalu olimpijskiego..

Pozwolisz, że Twój post zacytuję mojej synowej.. ona ma dwóch rok po roku.. nawet kaszka już wyszła uszami.

Nie mam czasu na pakowanie Ale biało-rózwe lawendy dostały nowe lokum.. wyciepałam co innego.. a w ich miejsce posadziłam niebieskie lawendy O)gólnie cały dzień była z prawej flanki na lewą... i 100 km w nogach.. i gdzie ja zadołowałam tawułki???? Hmm.. ot skleroza

Patrzę na foto że je wykopałam i dałam gdzieś...
A i włosy dalej w żywicy.. brak spirytusu

moja demolka.. taka w każdym miejscu w ogrodzie

Aniu to przekaz ode mnie synowej ze dla mnie jest mistrzynią! nawet sobie nie wyobrażam jaki ona ma kosmos, pewnie bo zaśnięciu dzieci godzinę medytuje
no to udanej imprezy, spokojnej i bez nie miłych niespodzianek
Madzenka 13:34, 20 sie 2016

Miłego rodzinnego czasu ci źyczę!