Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogrodowe kreacje 14:09, 26 mar 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Piękne krokusy
Magnolia ma już pąki kwiatowe, czy trzeba będzie czekać ?
Ja w zeszłym roku kupiłam dwie i żadna jeszcze nie ma pąków kwiatowych, więc nawet się nie przekonam czy nie mam pomyłki

Nie wiem jakie masz odmiany ale moja magnolia pierwszy raz zakwitła w sierpniu a na wiosnę wypuściła tylko liscie .
Ogrodowe kreacje 13:11, 26 mar 2019

Do góry
Piękne krokusy
Magnolia ma już pąki kwiatowe, czy trzeba będzie czekać ?
Ja w zeszłym roku kupiłam dwie i żadna jeszcze nie ma pąków kwiatowych, więc nawet się nie przekonam czy nie mam pomyłki
Pszczelarnia 09:22, 26 mar 2019

Do góry
Ewo, znasz różanecznik ostrokończysty?- ciekawe czy jest gdzież do kupienia, w internetach nie znalazałam.
W botanicznym kwitnie jak szalony, zachwyca.
Zdjęć nie udało mi się zrobić, bo lało akurat, ale spektakl był. Jeśli za tydzień będzie co fotografować, zrobię, żebyś zobaczyła- pomyślałam o Waszej wczesnowiosnennej rabacie.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:15, 26 mar 2019

Do góry
Efekty wczorajszej pracy. W kręgu wszystko suche wycięte. Widać już czosnki i tulipany.

Kilka Exotic już zakwitnie. Jakoś w tym roku dziwnie. W zeszłym pierwsza była magnolia. Ona jeszcze w pąkach.
Rododendronowy ogród II. 07:21, 26 mar 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Moja magnolia też już ma pąki popękane, myślę, że mały mróz jej nie zaszkodzi gorzej jak będzie 10 na minusie. U mnie też ze dwa razy był szron ale na szczęście bez szkód. Przylaszczki cudne, niebieskie

Wlasnie myślałam żeby Cię pocieszyc w chorobie ale Ty juz prawie zdrowa, mocna dziewczyna.Ja ten ogród chętnie bym zamieniła na inny.Buziaczki Asiu , podsypuj nawozem ja chyba do fryzjerki się wybiore.
Rododendronowy ogród II. 07:18, 26 mar 2019

Do góry
Moja magnolia też już ma pąki popękane, myślę, że mały mróz jej nie zaszkodzi gorzej jak będzie 10 na minusie. U mnie też ze dwa razy był szron ale na szczęście bez szkód. Przylaszczki cudne, niebieskie
Rododendronowy ogród II. 07:09, 26 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, jak ma się m. Iolanhe u Ciebie?

Czytam angielskie achy i ochy o niej i tak się sama zastanawiam nad kupnem.

Ja mam Laurę , nie wiem czy Iolanhe to to samo choc jednakowo wygladają. Moja juz sporo urosła , ma ok 1,9 m i wielkie pąki które juz w wiekszosci popękaly. To piękna magnolia, zobacz ja na Gardeni w tym roku , jest zaraz na początku programu i potem jeszcze raz w środku, ale najpierw mnóstwo nudnych reklam.

https://vod.tvp.pl/video/rok-w-ogrodzie,02032019,41248442
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:10, 25 mar 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Długo Ci bluszcz tak ładnie zarastał płot?

I jak z magnolią?

Ewo, zaraz powstawiam zdjęcia jak to wyglądało na początku i z kolejnych sezonów. Bluszcz dostałam od mamy ukorzeniony i wsadzaliśmy go w 2015 roku.

Z magnolią sprawa jeszcze otwarta, bo nawet nie mam możliwości podjechać do okolicznych ogrodniczych. Lennei alba jest wg większości źródeł nieco za duża, nigra którą podpowiedziałaś z kolei nie do końca odpowiada mi kształtem kwiatów - zbyt wydłużone mają płatki, a mnie takie krągłe tulipanki bardziej kręcą.

Np śliczna jest magnolia Black tulip, tylko ma ciemne kwiaty, a mnie na jaśniejszych zależy chyba bardziej. Teraz widzę, że fajna jest też odmiana Satisfaction i Theodora (ta zgapiona od Eweliny)
Ogrodowe kreacje 21:01, 25 mar 2019

Do góry
Udane pamiątki z targów i magnolia już posadzone...lubię tę odmianę i życzę Ci szybkiego kwitnienia u niej
Fajne kąciki urządzono...w dobrym kierunku zmierzamy
...uDany ogród 19:18, 25 mar 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Ja lubię taki monochromatyczny z akcentem amarantowym. Póki co mi się tak podoba. Zaraz zerknę na to żółte cudo, kto wie

EDIT: Cudowna ta magnolia, zjawiskowo to wygląda

Ajć przepiękny
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:26, 25 mar 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Piękna magnolia ja się rozglądam za odmianami, bo ciągle mnie kusi jakaś niewysoka, choć wolałabym jasne kwiaty, żeby się mocno wybijały na pierwszy plan. Ale i Twoja cudna! Piękne kwiaty ciemne na zewnątrz i jasne w środeczku

Sąsiadka ciut dalej ma piękną jasną - taką różowo białawą więc presja na taką była mniejsza. A jest ona obsypana cudnie kwiatami. Jak coś to obie widzę z kuchni i kolorystycznie się zgrywają

Szukaj, szukaj póki wybór duży bo to dopiero start sezonu.
Ogrodowe kreacje 18:25, 25 mar 2019

Do góry
Drimeth napisał(a)
Śliczna magnolia. Jak myślisz zakwitnie już w tym roku?

Wybrałam malusią, ale z pięcioma pąkami kwiatowymi Były ładniejsze, rozkrzewione, ale bez pąków Wolałam mniejszą z jednym pędem, ale z kwiatkami
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:12, 25 mar 2019

Do góry
Sylwuś i u mnie magnolia kwitnąć zaczyna
i chodź oś do mnie oblukać
...uDany ogród 18:01, 25 mar 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
znow nam rarytaski wynajdujesz

Izuś masz rację ta magnolia jest cudowna, Tarcia kusi
...uDany ogród 18:00, 25 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
bo jest piekna, jak dla mnie najladniejsza z magnolii, najpierw zielonkawa, przechodzi w cytrynke by za chwile byc żółtym maslanym na koniec przechodzacym w beż.
ciemierniki mam na liscie, brakuje mi ich w ogrodzie. tym bardziej ze mam podwyzszenie gdzie by sie wpasowaly i kwiatki byly bardziej widoczne. jak sie okaze, ze moje rodki padly/padna(nie mam jednak do nich ani ręki ani sentymentu)to obsadze rabate ciemiernikami. sa tam juz jakies cisy i jodly ciemierniki beda paowac na wypelnienie.

Bardzo ciekawa ta magnolia, jak mnie kiedyś najdzie na takie energetyczne kolorki ona jest pierwsza na liście
Ciemierniki są cudne mam kilka sztuk i ogromną ochotę na kolejne. Ale nic na siłę, jak spotkam gdzieś w dobrej cenie, inne niż mam to nabędę drogą kupna
Tez nie mam ręki do rodków, podobają mi się w innych ogrodach. Mam kilka azali i chyba więcej nie będzie, słabo u mnie rosną. Ciekawa jestem, czy zakwitną w tym roku?
Na mojej liście chciejstw jest jeszcze kilka perełek i potrzebuję na nie miejsca

Ogrodowe kreacje 15:47, 25 mar 2019

Do góry
Śliczna magnolia. Jak myślisz zakwitnie już w tym roku?
...uDany ogród 15:33, 25 mar 2019

Do góry
TAR napisał(a)
w sumie to ja kocham kolorowy ogrod, kazdego koloru u mnie troche byc musi

jakbys chciala poeksperymentowac z zółtym to na poczatek moze magnolia butterflies, obledna, mam i nawet kwitla

Ja lubię taki monochromatyczny z akcentem amarantowym. Póki co mi się tak podoba. Zaraz zerknę na to żółte cudo, kto wie

EDIT: Cudowna ta magnolia, zjawiskowo to wygląda
...uDany ogród 15:31, 25 mar 2019

Do góry
w sumie to ja kocham kolorowy ogrod, kazdego koloru u mnie troche byc musi

jakbys chciala poeksperymentowac z zółtym to na poczatek moze magnolia butterflies, obledna, mam i nawet kwitla
Liliowo i kolorowo:) 10:31, 25 mar 2019

Do góry
Magnolia juz sie rozbija, pierwsze tulipany, hiacynty, tawuła juz prawie i az strach pomyslec, ze ma być mróz Przez weekend czas z wnuczka spedzałam na sportowo bo pogoda cudna była a prace w ogrodzie poczekają

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 07:46, 25 mar 2019

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Widzę dobre wieści, szykuje sie powrót do domu.
Co do magnoli to za radą Mazana dawałam mikoryzę taką do kwaśnolubnych mam chyba etykietę to jak coś mogę podesłać fotę.
Magnolia fajnie się przyjęła ma dwa lata i chyba ma pąki kwiatowe.
Z ID oferta aktualna

Ojbtak. Czekamy tylko aż córce zachce sie do toalety żeby pobrać ostatania próbkę i na wyniku bedziemy już czekać w domu
Właśnie myślałam ostatnio nad mikoryzą do rodków i chyba kupię. Widziałam różne i nie wiem która sprawdzona. Podeślij proszę fotkę jak to nie problem.

Co do ID mam już chyba miejscówkę dla nich. Jedyna jeszcze pusta obwódka.
Kasiu daleko od Wro mieszkasz? Chyba, że kuriera bym podesłała Co byś chciała w zamian?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies