Piękne krokusy
Magnolia ma już pąki kwiatowe, czy trzeba będzie czekać ?
Ja w zeszłym roku kupiłam dwie i żadna jeszcze nie ma pąków kwiatowych, więc nawet się nie przekonam czy nie mam pomyłki
Ewo, znasz różanecznik ostrokończysty?- ciekawe czy jest gdzież do kupienia, w internetach nie znalazałam.
W botanicznym kwitnie jak szalony, zachwyca.
Zdjęć nie udało mi się zrobić, bo lało akurat, ale spektakl był. Jeśli za tydzień będzie co fotografować, zrobię, żebyś zobaczyła- pomyślałam o Waszej wczesnowiosnennej rabacie.
Wlasnie myślałam żeby Cię pocieszyc w chorobie ale Ty juz prawie zdrowa, mocna dziewczyna.Ja ten ogród chętnie bym zamieniła na inny.Buziaczki Asiu , podsypuj nawozem ja chyba do fryzjerki się wybiore.
Moja magnolia też już ma pąki popękane, myślę, że mały mróz jej nie zaszkodzi gorzej jak będzie 10 na minusie. U mnie też ze dwa razy był szron ale na szczęście bez szkód. Przylaszczki cudne, niebieskie
Ja mam Laurę , nie wiem czy Iolanhe to to samo choc jednakowo wygladają. Moja juz sporo urosła , ma ok 1,9 m i wielkie pąki które juz w wiekszosci popękaly. To piękna magnolia, zobacz ja na Gardeni w tym roku , jest zaraz na początku programu i potem jeszcze raz w środku, ale najpierw mnóstwo nudnych reklam.
Ewo, zaraz powstawiam zdjęcia jak to wyglądało na początku i z kolejnych sezonów. Bluszcz dostałam od mamy ukorzeniony i wsadzaliśmy go w 2015 roku.
Z magnolią sprawa jeszcze otwarta, bo nawet nie mam możliwości podjechać do okolicznych ogrodniczych. Lennei alba jest wg większości źródeł nieco za duża, nigra którą podpowiedziałaś z kolei nie do końca odpowiada mi kształtem kwiatów - zbyt wydłużone mają płatki, a mnie takie krągłe tulipanki bardziej kręcą.
Np śliczna jest magnolia Black tulip, tylko ma ciemne kwiaty, a mnie na jaśniejszych zależy chyba bardziej. Teraz widzę, że fajna jest też odmiana Satisfaction i Theodora (ta zgapiona od Eweliny)
Udane pamiątki z targów i magnolia już posadzone...lubię tę odmianę i życzę Ci szybkiego kwitnienia u niej
Fajne kąciki urządzono...w dobrym kierunku zmierzamy
Sąsiadka ciut dalej ma piękną jasną - taką różowo białawą więc presja na taką była mniejsza. A jest ona obsypana cudnie kwiatami. Jak coś to obie widzę z kuchni i kolorystycznie się zgrywają
Szukaj, szukaj póki wybór duży bo to dopiero start sezonu.
Bardzo ciekawa ta magnolia, jak mnie kiedyś najdzie na takie energetyczne kolorki ona jest pierwsza na liście
Ciemierniki są cudne mam kilka sztuk i ogromną ochotę na kolejne. Ale nic na siłę, jak spotkam gdzieś w dobrej cenie, inne niż mam to nabędę drogą kupna
Tez nie mam ręki do rodków, podobają mi się w innych ogrodach. Mam kilka azali i chyba więcej nie będzie, słabo u mnie rosną. Ciekawa jestem, czy zakwitną w tym roku?
Na mojej liście chciejstw jest jeszcze kilka perełek i potrzebuję na nie miejsca
Magnolia juz sie rozbija, pierwsze tulipany, hiacynty, tawuła juz prawie i az strach pomyslec, ze ma być mróz Przez weekend czas z wnuczka spedzałam na sportowo bo pogoda cudna była a prace w ogrodzie poczekają
Ojbtak. Czekamy tylko aż córce zachce sie do toalety żeby pobrać ostatania próbkę i na wyniku bedziemy już czekać w domu
Właśnie myślałam ostatnio nad mikoryzą do rodków i chyba kupię. Widziałam różne i nie wiem która sprawdzona. Podeślij proszę fotkę jak to nie problem.
Co do ID mam już chyba miejscówkę dla nich. Jedyna jeszcze pusta obwódka.
Kasiu daleko od Wro mieszkasz? Chyba, że kuriera bym podesłała Co byś chciała w zamian?