Za słabe zdjęcie jest, mało widać. Ostnica to nie jest bo ma za sztywne źdźbła, ale są beżowe, może to Molinia jakaś jest., ale to zdjęcie niestety nic nie pokazuje jednoznacznie.
To może być nawet kostrzewa sina, bo cosik z niebieskich kolorów tam widać.
Krzewy przed Rh nie wejdą moim zdaniem, jeśli to są hortensje. Ale pisałaś o azaliach więc japońskie wejdą, ale w jednym rzędzie.
Jeden róża głupio wygląda, może 3, moim zdaniem będzie ładniej ? Może dalej od brzegu trawnika, czyli bliżej płotu? a nie w tym samym rzędzie co pienny iglak.
Oj Danusiu, ależ my tu mamy dobrze, że jesteś
Faktem jest, że zdanie znajomych dla początkujących jest kluczowe (w moim przypadku też tak było). Skoro wszyscy mają to czarne pod spodem i jeszcze ze zgrozą pytają "nie dajesz agrowłókniny?", patrząc się na człowieka jakby spadł z księżyca, to można stracić pewność co do własnych nieśmiałych przekonań
Gdybym wcześniej trafiła na ogrodowisko i zobaczyła to, co jest w tym wątku, miałabym znacznie więcej pieniędzy w portfelu i mniej pracy do wykonania.
Mam satysfakcję bo takie obrazy też już pokazywałam w Mai dwa lata temu. To świetny pomysł.
Przekopiujesz Moniko ten temat do działu wystawy? albo ogrody świata. Sebek założył watek ogrody belgijskie
Nie dalej jak w sobotę, po zrobieniu ogrodu inwestor nieśmiało mi powiedział: "ale chyba popełniliśmy błąd w sztuce i nie daliśmy ...wiadomo czego, znajomi zwrócili na to uwagę, bo oni mają".. a ja na to, zapraszam do lektury tych stron..
Witaj, pokaż z bliska liście tego drzewa, bo nie jestem pewna czy to jest aby na pewno grusza.
Może to inne drzewo. Wiem, rozpoznałeś ją jako gruszę, ale ja muszę mieć pewność. Poza tym przyciinanie zostawiłabym do wczesnej wiosny (II połowa marca). Teraz możesz jej tylko zaszkodzić.
Jeśli to grusza to zasady cięcia opisane są tutaj.
Danuś zdrówka życzę. Podobno na przeziębienie miód jest zbawienny. I imbir. Ja nie próbowałam bo nie lubię ani jednego ani drugiego. Ale słyszałam, że czynią cuda. Z cytryną jeszcze..
Łączę się z Tobą w bólu bo sama już od kilku dni choruję i leżakuję.
Ps. piękne te horti. Muszę zakupcyć Oby tylko sobie dobrze radziły w półcieniu.