Wszystko się je, owoce berberysu też, kwiaty mi smakowały, choć w sumie były bez smaku chyba, to dodatki nadały im smak, ale ja na gotowaniu się nie znam.
Green Carpet w doniczkach wygląda na bardziej zwartą, niższą, czasem jest opisana jako Green Carpet i wtedy wiadomo. Ano, zaglądam Jak są jakieś ruchy, obserwuję w powiadomieniach
Za hortensjami wysoki miskant Gracillimus. Ja posadziłam pół metra od hortensji. Hortensje pochylają się do przodu rabaty, miskant nie jest zagrożony. Ja bardzo często sadzę gęściej, z możliwą poprawką kiedyś, a i cięcie jest konieczne.
Ta rabata ma szerokość koło 2 metrów. Plus 0,6 m na żywopłot z tui Aureospicata.
Naturalne drzewo cisa wyrośnie w 300 lat w wielkie drzewo i nawet w wieku 5 lat pod wpływem śniegu rozłoży się na cały ogród. Cis trzeba strzyc, chyba że masz hektarowy park.
W cisach wszystko jest trujące oprócz czerwonych osnówek, nasiona są trujące a osnówki nie. Niektórzy jedzą owoce cisa wypluwając nasiona, ja się nie odważę.
Natomiast cis Hillii z tego co wiem owoców w ogóle nie ma, nie zawiązuje ich, bo to klon męski.
W takim razie nie miałeś kupionego Hilli tylko jakiś inny.