Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Luckaa 20:23, 18 wrz 2013

Napisałam wiadomośc ale widze że jej nie ma, niewiem, może coś rozłączyło,zainspirowana figurami zamówiłam bukszpany, dziś przyszły bukszpany, planuje na dniach je powsadzać, zrobiłam nawet na moim wątku wizualizacje nasadzeń, gdyby ktoś miał chwile prosze o ocene jak to nsię prezentuje.
Frania 22:21, 18 wrz 2013

Tak niedawno rozpoczęłam podróż po Waszych ogrodach a już jestem uzależniona. Rano czytam, w południe czytam no i oczywiście wieczorem, do której się da. Jesteście cudowni, zachwycacie nie tylko Waszymi ogrodami ale także sobą, a Ci wszyscy miłośnicy ogrodów to jak jedna wielka rodzina. Niesamowite! Gratuluję i życzę dalszych sukcesów !
Monika76 22:33, 18 wrz 2013

Danusiu jeśli znajdziesz chwilkę któregoś dnia to zajrzyj do mnie proszę . Może zechcesz mi pomóc co posadzić koło oczyszczalni żeby ją zakryć. Pozdrawiam Monika
Magda70 22:51, 18 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)
Najsmaczniejszy był ser kozi z żubrową trawką i orzechami ale jakby blanszowanymi i bawole serce z dynią i cykorią.

Z deserów sorbet z rokitnika z gorczycą, chlebek z popiołem z siana tez niezły.

I chyba skoczę do kuchni i poszukam w/w skladników glodna się zrobiłam...
Pszczelarnia 16:17, 19 wrz 2013

Danusiu, a ja polecam kuchnię gruzińską nade wszystko: bakłażany, orzechy i dobre wino lane do rogów. Baranina i sery. Herbata.

Poratuj wiedzą: jak się nazywa taka irga, która rośnie trochę pionowo i można ją ciąć jak niski (tak do metra) żywopłotek? W tym roku w Anglii widziałam jej sporo (w Chenies przycinane starannie obłędnie opierały się o mury).
Mathildis 17:54, 19 wrz 2013

asc napisał(a)
Małgośka... dziękuję za wyrażenie opinii...... prosta baba jestem i też stwierdziłam, że na co dzień wolę schabowego .. ale popatrzeć na takie dzieła sztuki kulinarne można...
Jak zakotwiczyliśmy w super ośrodku w Austrii (na zaproszenie) .. to jak synuś oglądał fotki, to zapytał sie "Mama a ty wiedziałaś jakiego sztućca do czego używać?"
No i mnie zatkało.... na szczęscie prosta baba jestem.. i jak jadłam to nie zastanawiałam się nad tym... teraz bym była cała w stresie.... Nieświadomość czasami pomaga
Sorki za takie wspomnienia u Ciebie Ale wiesz gaduła jestem .....

dobre, Aniu ja jak nie wiem co i jak to najpierw się uśmiecham, a później podglądam co inni robią i robię to samo

Dania z menu wyglądają rzeczywiście bosko i choć uważam siebie za osobę eksperymentującą z jedzeniem z dość dobrym skutkiem to takich składników jeszcze nie próbowałam wykorzystać w mojej kuchni.
justi 18:12, 19 wrz 2013

Danusiu czytam, że Cię nie ma chwilowo, ale pytanie zostawię. Zakupiłam znaczna ilość jednorocznych, ukorzenionych już sadzonek tui szmaragd. W zaleceniach jest powsadzać do doniczek. Ja mam teraz sporo miejsca i chcę je od razu do gruntu wsadzić. Czy one mi dobrze przezimują w gruncie? I czy przycinać im korzenie, bo są dość długie?
goniak 18:51, 19 wrz 2013

Pszczelarnia napisał(a)

: jak się nazywa taka irga, która rośnie trochę pionowo i można ją ciąć jak niski (tak do metra) żywopłotek? W tym roku w Anglii widziałam jej sporo (w Chenies przycinane starannie obłędnie opierały się o mury).

Myślę, że taki efekt uzyskasz sadząc odmianę irgi błyszczącej
Gardenarium 19:09, 19 wrz 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, a ja polecam kuchnię gruzińską nade wszystko: bakłażany, orzechy i dobre wino lane do rogów. Baranina i sery. Herbata.

Poratuj wiedzą: jak się nazywa taka irga, która rośnie trochę pionowo i można ją ciąć jak niski (tak do metra) żywopłotek? W tym roku w Anglii widziałam jej sporo (w Chenies przycinane starannie obłędnie opierały się o mury).

Irga błyszcząca (Cotoneaster lucidus) ale chyba Tobie nie o tę chodzi, w Chenies? nie kojarzę

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:10, 19 wrz 2013

justi napisał(a)
Danusiu czytam, że Cię nie ma chwilowo, ale pytanie zostawię. Zakupiłam znaczna ilość jednorocznych, ukorzenionych już sadzonek tui szmaragd. W zaleceniach jest powsadzać do doniczek. Ja mam teraz sporo miejsca i chcę je od razu do gruntu wsadzić. Czy one mi dobrze przezimują w gruncie? I czy przycinać im korzenie, bo są dość długie?

Posadzić w Conitorf bez przycinania korzeni ja bym radziła. Podlać i wyściółkować przed zimą. Nie dopuścić aby chwasty je zarosły bo uduszą tuje.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies