Bardzo fajne rabaty powstają przede wszystkim szerokie i można wymyślać. A może za lawendy hortensje a na sam tył trawy? Na trzcinnik KF-jest smukły, szybki ma start i ładnie by pasował.
wszystkie kawalki gdzie sadze od razu podsypuje kora, chwasty wylażą na potege a ziemia wysycha, tak bedzie łatwiej. Wiem, ze powinnam calosciowo rabaty robic. Ale jest jak jest. Rzeźbie gdzie sie da
Tak sobie podzialalm w niedziele, szalu nie ma ale jak porosnie i sie zagesci bedzie efekt, taka mam nadzieje
Tego powojnika przy brzozie raczej wysadze, Utopia niestety nie ma wasikow czepnych jak terniflory, P. Diana czy Wilsony. Pozostałe na razie zostawiam, bo dobrze rosna, przesadze jedynie Sweet Summer, ma za cieżko (sucho, słonecznie, brzoza i mrowisko). Musze mu znaleźc inna dobrą miejscowke. Zdjecia kiepawe ale nie chcialo mi sie aparatu tachac, komary i te sprawy
W sobotę udało mi się z Mrokasią i Anią Kwartet wybrać na wycieczkę do Tajemniczego ogrodu Agatki Brzozowej.
Uwielbiam takie spotkania, pełne pasji, pomysłów, z których trudno wyjść.
Najpierw oczywiście dotarłam do Kwartetowego raju, bo inaczej tego ślicznego ogródka nie można nazwać, no chyba że kwitnąca bombonierka
Zdjęć mało i niezbyt dobre niestety, bo bardzo się śpieszyłyśmy do Agaty.
Ona się u mnie nie bardzo rozrasta w szerz, ale w górę przez 2 lata dobiła (z malutkiej sadzonki) do 1,2m. Jak zaczyna kwitnienie to łapie pokrój fontannowy, rozkłada się na boki i wygląda na dużo szerszą niż rzeczywiście jest przy podstawie.
Mirka tych potworów u Ciebie w ogrodzie jest trochę więcej bo i rodki też ta róża Stephanie Baronin zu Guttenberg jest prześliczna❤ od dłuższego czasu wpisaną mam na listę chciejstw