Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Na zielonej... trawce :) 19:44, 14 kwi 2019

Do góry
Najpierw Renia pokazała swój ogród, później zobaczyłam posty u Ciebie i teraz leże i próbuję się pozbierać Angelika, przepięknie, po prostu oczu oderwać nie można.
Co do mojej rabaty, to właśnie jeszcze nie naniosłam wymiarów, może jutro dokładnie pomierzę, bo muszę w końcu się w te brzozy zaopatrzyć
Anna i Ogród 19:34, 14 kwi 2019

Do góry
Makao_J napisał(a)

Moje brzozy na razie mają brązowe pieńki. Ale kiedyś się doczekam białych. Gdybym miała więcej miejsca to więcej bym ich tam wsadziła no ale i tak te mam ciasno wsadzone. Gdybym miała sadzić tak jak wszyscy radzą to bym tylko 2 szt zmieściła.
Nie przeszkadza mi że gałęzie będą się mieszały.

My też kupiliśmy trzy, ale jedna wypadła, trzeba było ściąć, a że w nóżkach były już rośliny to korzenie zostały
Malutki pod lasem 19:28, 14 kwi 2019

Do góry
Dziś u mnie doroczne wiosenne tergi ogrodnicze. Pewnie bym nie poszła, gdyby nie fakt, że na ulicy obok mam teściową i akurat u niej byliśmy. Generalnie to sprzedawcy, nie hodowcy i szkółkarze. Przykład, pani sprzedaje trawy, pytam czy ma hakone, a ona na to: "a co to jest?" Brzozy doorenbosy były podobno dwie u jednej pani, ale się sprzedały. Generalnie to nic nie ma, jakieś iglaki, wierzby hakuro, migdałki, pissardi, magnolie, klony, to co teraz dobrze wygląda. Trochę bylin, trawek, bratków. Może zbyt krytyczna jestem, bo poszłam po doorenbosy i hakone

Ogólnie moje zakupy wyglądają więc marnie
Stokrotki przed dom, stewia i świecznica, którą mam zamiar oczywiście podzielić na 3
Anna i Ogród 17:21, 14 kwi 2019

Do góry
Pola napisał(a)
Dawno tu nie byłam, ogród cały czas się zmienia, brzozy fajne sama je mam i lubię na nie patrzeć.
Dziś u Kapiasów robiłam zakupy i w ogrodach pokazowych widziałam zagajnik i ze 20 brzóz z białymi pniami cudo.

Moje brzozy na razie mają brązowe pieńki. Ale kiedyś się doczekam białych. Gdybym miała więcej miejsca to więcej bym ich tam wsadziła no ale i tak te mam ciasno wsadzone. Gdybym miała sadzić tak jak wszyscy radzą to bym tylko 2 szt zmieściła.
Nie przeszkadza mi że gałęzie będą się mieszały.
Anna i Ogród 16:25, 14 kwi 2019

Do góry
Dawno tu nie byłam, ogród cały czas się zmienia, brzozy fajne sama je mam i lubię na nie patrzeć.
Dziś u Kapiasów robiłam zakupy i w ogrodach pokazowych widziałam zagajnik i ze 20 brzóz z białymi pniami cudo.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:10, 14 kwi 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)
A ja chwasta szukałam i nie znalazłam. Brzozy już całkiem spore. Kiedy je sadziłaś i jakiej wielkości? I jako moje daliowe guru powiedz mi proszę kiedy i jak się je sadzi? Dostałam całkiem sporo i nie chciałabym zmarnować.

Chwasta szukaj po prawej stronie liśćmi się różni
Brzozy sadzone w 2015 roku malutkie, miały pewnie tak z około 20-25 cmOd Romy dostaliśmy Zawsze o Niej myślę jak idę przez brzeziniak

Co do dalii, to ja sadzę zawsze po 1 maja, płytko tak, zeby karpa ze dwa trzy centymetry pod ziemią była, wystawać mogą jedynie suche badylki zeszłoroczne po przycince. Zawsze tak sadzę od lat
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:54, 14 kwi 2019

Do góry
A brzozy jeszcze śpią ... za to trzcinniki wystartowały jako pierwsze w ogrodzie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:29, 14 kwi 2019

Do góry
A ja chwasta szukałam i nie znalazłam. Brzozy już całkiem spore. Kiedy je sadziłaś i jakiej wielkości? I jako moje daliowe guru powiedz mi proszę kiedy i jak się je sadzi? Dostałam całkiem sporo i nie chciałabym zmarnować.
Moja bajka 12:55, 13 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Przyszłam ponarzucać trochę - Kaśka stawiaj tą niebieską balię

Ja mam duże brzozy i co roku sporo suchych gałęzi mają. Z wiatrem spadają. Czasem , aż nie wierzę ile tego spada. Brzozy to straszni "wodopijcy" a zeszły sezon był bardzo suchy, więc to może być powód. I jesień było bardzo długa i ciepła, wiec nie wchodziły w stan spoczynku, u mnie kwitły nawet na jesień. Mogły nie zdrętwieć przed zimą.

Taka uroda brzóz będą gałęzie gubic , podobnie gubią buki tylko dużo grubsze.
Moja bajka 09:04, 13 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Ja mam duże brzozy i co roku sporo suchych gałęzi mają. Z wiatrem spadają. Czasem , aż nie wierzę ile tego spada. Brzozy to straszni "wodopijcy" a zeszły sezon był bardzo suchy, więc to może być powód. I jesień było bardzo długa i ciepła, wiec nie wchodziły w stan spoczynku, u mnie kwitły nawet na jesień. Mogły nie zdrętwieć przed zimą.

Anitko posrawię balijkę czem prędzej' jednak za radą Słomci truskawkami ją obsadzę bo kupiłam dziś wiszące całoroczne . Dzięki za to co i brzozie mi powiedziałaś. Ta Gracilis taka rasowa panna nieco zmanierowana. Może z czasem bujnie. Baaaardzo ją lubię. To moje wyczekane, wyszukane drzewko zgapione od Małej Mi,.
Moja bajka 07:22, 13 kwi 2019

Do góry

Majówka na Majówce 15:18, 12 kwi 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Masz tyle miejsca... Nie możesz tego strzępka tam zostawić, a świdośliwy dać trochę głębiej po przeciwnej stronie?

Ewo, witaj Po prawej stronie są brzozy, za nimi miejsce na ognisko więc tam za bardzo tez nie mam ich jak zmieścić. Działka wydaje się duża, ale wszerz ma tylko 16m.
To jest zdjęcie tego co za brzozami po prawej stronie, a niżej widok z tego samego miejsca na tą własnie lewą do remontu

i rzeczony strzępek na środku
Na zielonej... trawce :) 13:51, 12 kwi 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Agelika, wiem, że to pytanie padło już pewnie tysiąc razy, ale napiszesz mi może jakie wymiary ma ta Twoja brzozowa rabata? I co ile sadziłaś doorenbosy? Muszę się w końcu zdecydować ile ich kupić i jakoś mi nie idzie.
Dziękuję

Proszę, nawet zobrazowałam

szerokość 12m
brzozy są w dwóch rzędach oddalone co 3m
ale między jednym a drugim rzedem mają rozstaw co 2m

w drugim mniejszym gaiku są mniejsze odległości
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:28, 11 kwi 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
komunikuję ze wczoraj zauważyłam pierwsze siewki werbeny

O widzisz, ja na swoje pierwsze czekam i nabrałam się na siewki brzozy...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:50, 10 kwi 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Mnie to wygląda na siewki brzozy

no oczywiście Jola, masz rację!!!
jutro idę to rwać!!!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:13, 10 kwi 2019

Do góry
Mnie to wygląda na siewki brzozy
Malutki pod lasem 11:20, 10 kwi 2019

Do góry
Ładne brzozy, podobne w podobnej cenie widziałam wczoraj w szkółce. Jednak poszukam tańszych takich do 70zł bo potrzebuję 4 szt.
Malutki pod lasem 10:24, 10 kwi 2019

Do góry
Aniu, jak brzozy zadołujesz to nic im się nie powinno stać. Ja tak mam od poprzedniego roku (w maju będzie rok!) zadołowane jedno drzewko. Żyje
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:21, 10 kwi 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
świdośliwę mam 3 klony mam
brzozy naokoło rosną i jakoś nie mam parcia na nie póki co
a dereń bedzie tylko czekam żeby kupić kwitnący

Szcześciara tyle piękna w ogrodzie Klina nie mam jeszcze ani jednego. Tylko śliwy wiśniowe, doorenbosy, graby i wiązy holenderskie z liściastych, s i jeden dąb błotny.
A lista chciejstw długaaa
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:17, 10 kwi 2019

Do góry
świdośliwę mam 3 klony mam
brzozy naokoło rosną i jakoś nie mam parcia na nie póki co
a dereń bedzie tylko czekam żeby kupić kwitnący
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies