Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:18, 08 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Danusiu, właśnie o nie pytałam u ciebie i potem komuś odpowiedziałaś, ze to limonki; pięknie one wyglądają, to świeże się nacina, czy zamrożone? czy gotowce w sprzedaży?

Irenko melduje że takie limonki na wiankowanie zakupione, sztuczne owoce ostrokrzewów, bordowe jabłuszka i ine tam takie. Podkłady świerkowe zakupione. Jesli chcesz bielony z gałązek to musisz zakupić, bo na giełdzie były po 28 zł i się nie zdecydowałyśmy!
Lecę czytać dalej.... 64 posty....
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:09, 08 gru 2012

Do góry
Brrrr ale zimno. Pozdrawiam cieplutko.
Zakupiłam spirytus będę robić cytrynówkę
Przecież w takie mrozy żyć nie można! Trzeba się rozgrzewać !
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:03, 08 gru 2012

Do góry
Pozdrawiam w ten. Mroźny dzień. Ile u was dzisiaj stopni mrozu było?

A choinki superowe!!!
Ale przyznam się żem zbyt leniwa dla rękodzieła. Kiedyś w zamieszchłych czasach gdy nie było internetu bardzo dużo szyłam, ale teraz nie mam motywacji.

Zrób proszę fotorelację z robienia wianków brzozowych.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:59, 08 gru 2012

Do góry
Monitka - z Noemi już mi wiankowanie nie straszne
Anieszka - GPs wyrzucił mnie niemal bezblędnie, sama się zdziwiłam że tylko raz Madzię o drogę pytałam
Beatko - na relację piernikową padn tylko choinkę przd dom ubiorę
Zaczarowana Agnieszko - przecież my w Poslce a nei Angli żyjemy to temperatura w dzień -12 stopni tonic dziwnego... Więc nie Twoja wina tylko klimatu
Ania Asc - gdy startowałam. 7:30 z domu było -12 stopnai, na poludniu wroclawia -14,5 stopani, w najcieplejszym momencie -7 .... Brrrr kiedy nadejdzie lekkie ocieplenie ??
Irenko - oj tak napierw z Madzią szalałam a potem z M i córcią.
Julka i ja pozdrawiam w tę mrożną porę !
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:54, 08 gru 2012

Do góry
Witam serdecznie!!!
Dzisiaj bardzo wcześnie zaczełyśmy. Z lekkim spóźnieniem ale o 8.15 zaczęlyśmy szaleć na giełdzie. Podkłady do wiankowania kupione, wstązki, zodoby w kolorze wina, czerwieni. Resztę kolorów każdy indywidulanie musi dokupić.
Ogród obfocony, choinka do dekoracji przed domem zakupiona, prezenty dla dziadków kupione, dom rękami córki posprzątany, kawka po obiedzie wypita.... Ufff ale się dzisiaj nabiegałam.
Dzieki Noemi zakupiłam sobie bombki a właściwsze określenie bomby na choinkę!!!! 12 cm. Noemi poparła mój pomysł na choinkę w domu i przed domem i mocno pilnowala aby zbyt grizwoldowo nie było....
Dzięki Madzia za przesymatyczny poranek
Ogród Magdalenka 16:49, 08 gru 2012

Do góry
Maziu dziękuję za przemiły poranek
Dzieki że mnie odwodziłaś od tych wszystkich brokatów
Choinka do donicy kupiona jak chwilkę odpocznę zacznę ubierać.
Ogród Magdalenka 23:42, 07 gru 2012

Do góry
idę spać bo zaśpię
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:37, 07 gru 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
bylam , slad zostawilam na tym swiezym sniegupozdrawiam , wpadne popatrzec na wianki

No i mróz od Ciebie do nas dotarl!! Niedobra jesteś zabieraj go sobie !
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:36, 07 gru 2012

Do góry
Bociek - joga jest super ale dlaczego tak boli???
Ania Asc - a u nas mało śniegu i nawe u Czechów 1 np na 11 wyciągów działa z niebieskimi trasami.... Może za tydzień, ma dalej padać
Anitko - wiankowanie będzie, skoro Danusia nam wątek założyła, musimy sprostać oczekiwaniom
Anula - jutro zrobie fotki dorzucę do wizytówki

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:33, 07 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jakoś logiki w tym wszystkim nie znajduję... Mieszkańcy są, handel jest tylko infrastruktura nie nadąża...

A ja wiem dlaczego. Wy jesteście niedawno pobudowani, a większe prawa mają Ci, co długo płacą podatki. Gmina tak podchodzi do tego.

Dlatego u nas nie pozwolili zabudować tych pól, bo musieliby dla tysiąca domów robić infrastrukturę.
A tak jest nadzieja że będę miała wreszcie śliczną drogę z kostki i rabatki przy chodniku Jupiiii

Danusiu to u Ciebie jest logika... U nas w szczerym polu wielorodzinne bloki budują tylko drogi i kanalizacji nie potrafią wszędzie zrobić. Za chwilę do mojej wsi nie będzie można dojechac, już teraz sznur samochodów o każdej porze na drodze dojazdowej...
A obok 12 ha pola, strach się bać jak przekwalifikują na budowlane.... A miało być tak pięknie, wszędzie pola i natura...
Ogród Magdalenka 23:27, 07 gru 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Najprostsza.... Ja chyba pójdę na wagary

Spróbuj tylko ... wiem gdzie mieszkasz, gdzie pracujesz .......

Będę od ciebie ściągać aby chociaż 3 na szynach zaliczyć do fotek gotowca z TK Maxa podsunę
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:24, 07 gru 2012

Do góry
Anitko zapodawaj przepisy
Ogród Magdalenka 23:21, 07 gru 2012

Do góry
Najprostsza.... Ja chyba pójdę na wagary
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:27, 07 gru 2012

Do góry
Ufff
Coś mi na łączach przysiada i nadinterpretuję
Nigdy nie mówię nigdy
Kubusiowo 22:24, 07 gru 2012

Do góry
Gosia tort reniferowy chyba będzie szlagierem bożonarodzeniowym
A to pifko to zachcianka ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:18, 07 gru 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A my się dziś rozbujaliśmy i zakupiliśmy sprzęt do kuchni przez internet hehe. Dostawa w poniedziałek i po sklepach nie trzeba jeździć

Danusiu to już koniec!!! Zostałaś porażona kolejnym wirusem odwrotu już nie będzie
Rododendronowy ogród II. 22:16, 07 gru 2012

Do góry
Bożenko odnośnie świąt tak samo z moimi siostrami. Odkąd mają dorosłe dzieci a dzieci rodziny jakoś święta w mniejszym gronie, buuuu...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:12, 07 gru 2012

Do góry
Polecam audiobooki do samochodu w długą podróż za granicę. Gdy stacje radiowe nadają scieczkę i wiadomości w starsznych językach audiobooki są świetne. Ostatnio w czasie podróży na narty cala rodzina słuchala Pentagram J.Nesbo. M za kierownicą nie zasnął słuchając o seryjnym mordercy .....

Czy ja prawidłowo interpretuję J.Stuhra???? Znównie odczytuję intencji.
Ogródkowy chaos u monitki 22:07, 07 gru 2012

Do góry
Monika jeździj ostrożnie bo ślisko!

Bukszpana nie okrywaj, lepiej go śniegiem w nózkach obsyp.

Ja okryłam tylko hortensje i klona palmowego, róże okopczykowałam. Reszta niech się hartuje. Minus kilkanaście to nie tragedia. Gdy będzie powyżej minus 20 to będzie tragedia ale u Was takich temperatur nie ma
Ogród Magdalenka 22:03, 07 gru 2012

Do góry
Ja teoretycznie topografię znam. Nawet budynek konkurencji wiem gdzie zlokalizowany! Tylko praktycznie nigdy nie mogę trafić
Ale mam gps
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies