Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

bociek 20:18, 07 gru 2012

Moniska, buziaki zasylam. Chyba musze bidzis wstawic, zeby zdazyl dojrzec do Swiat Mniam, kapunia
monitka 21:26, 07 gru 2012

Beatko miło Cię widzieć odmachuję

O jak fajnie, reaktywacja bociusia nastała Też już o bidzisie myślę ale jak siebie znam to mi jeszcze tydzień na tym myśleniu zleci

U mnie biało i niestety ślisko...zarzuciło mi bryką ze dwa razy jak z przedszkola wracałam...nie lubię...
No i mroźno u nas jest a ja nie zdążyłam roślin okryć i najgorsze że nie mam agrowłókniny. Tak dumam czy chociaż dużym workiem foliowym albo starym kocem nie obłożyć mojego malutkiego żywopłocika bukszpanowego. Co myślicie?
Madzenka 22:07, 07 gru 2012

Monika jeździj ostrożnie bo ślisko!

Bukszpana nie okrywaj, lepiej go śniegiem w nózkach obsyp.

Ja okryłam tylko hortensje i klona palmowego, róże okopczykowałam. Reszta niech się hartuje. Minus kilkanaście to nie tragedia. Gdy będzie powyżej minus 20 to będzie tragedia ale u Was takich temperatur nie ma
monitka 23:36, 07 gru 2012

Marzenko uważam w końcu swój skarb malutki wożę
Bukszpan zasypany bo popadało u nas. Dzięki za poradę, będę spokojniej spała
No ja z zasady też nic nie okrywam ale jednak tegorocznych nasadzeń byłoby mi szkoda...
A wiesz że czasem i u nas -20 się trafia? chyba ze dwa lata temu było -22

Teraz na termometrze jest -10.
bociek 13:44, 09 gru 2012

-8 u mnie. A futro nie chcialo wrocic ze spaceru. Od 7 rano. Na sikorki polowal dran jeden
an_tre 13:58, 09 gru 2012

-4 i moje dwa futra paradują sobie po śniegu pozdrawiam zimowo
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monitka 19:16, 09 gru 2012

Dziewczyny u nas już "ciepło" ale za to sypie od rana tak że juz większość roślin pod śniegową pierzynką leży. Z bukszpanów i tujek kulek już postrzepywałam śnieg bo bałam się że gałązki połamie. Mogłoby juz przestać sypać bo jak nie to mnie rano odśnieżanie czeka no i juz nie nie chę mysleć jak się będzie jechało...
Fotek w zimowej scenerii niestety nie mam bo weekend zabiegany. Wczoraj jedna imprezka dzieciowa i zakupy. Dzisiaj z rana rodzinne lepienie pierogów i uszek potem szybki obiad i kolejna impreza dzieciowa tym razem na basenie młoda wypluskana i przeszczęśliwa. Krótkie zimowe szaleństwo z bitwą na snieżki już po ciemku urządziliśmy. Miało być jeszcze pieczenie pierniczków ale czasu zabrakło.

Własnych futer nie mam ale jakieś mnie odwiedzają na gościnnych występach bo ślady są
kraania 19:32, 09 gru 2012

Hej Monitko Pozdrawiam z mroźnego lasu. U nas jeszcze cały czas mróz i całkim sporo śniegu. Nie okrywaj roślin folią. Teraz to śnieżek jest najlepszą pierzynką. pozdrawiam
agniecha973 07:57, 10 gru 2012

Heloł! Przyszłam się przywitać. Poczytałam to i owo, ale w telegraficznym skrócie Zaznaczam wątek i będę Cię już miała na oku. A fotki w zimowej scenerii może jeszcze pokażesz, co?
Pozdrawiam.
ewa004 11:29, 10 gru 2012

Witaj Moniczko
U nas zima tez już się rozszalała ")
Śniegu nasypało ,ślisko jak diabli ,drogi nie odśnieżone jak jechałam dzisiaj o 6 do pracy to na wyczucie ,nie wiadomo gdzie droga a gdzie pobocze brrrrr tylko tego zimą nie lubię .
Monika ja też trzęsę porami nad tym moim przesadzonym bukszpanem
Też go niczym nie okrywałam .