Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:20, 26 mar 2019

Do góry
Makao_J napisał(a)
Wow, ładne graby. Takie gęste chciałam brzozy ale nie dostałam.
Graby super będą wyglądały jak się zazielenią.

Aniu, u nas też problem z drzewami. Jak są to cieńkie patyczki...
A graby dołączyly do 5 kolegów, które już mam w ogrodzie
Ptasi gaj 21:31, 25 mar 2019

Do góry
Kasiu walcz nie poddawaj sie psikaj czy podlewaj naprzemiennie srodkami.
Ja zawsze sprawdzam sklad danego specyfiku jak taki sam taki sam to nie ma sensu naprzemiennosc.

Mnie sie wydaje, ze ta sosna zasuszona w zeszlym roku.
U mnie tez od strony poludniowej tuje marnie wygladaja opadziny od groma jak nigdy. Jeszcze blisko mam posadzone ok 2 m brzozy a to pijawki. Mam kropelkowe podlewanie ale to za malo widocznie.
Tam gdzie wiosna tuje staly w wodzie pieknie rosna bo mialy dlugo duzo wilgoci. Wiec juz je pryskalam aby je pobudzic do wzrostu. Jak nie bedzie padac musze je podlac.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:49, 25 mar 2019

Do góry
Wow, ładne graby. Takie gęste chciałam brzozy ale nie dostałam.
Graby super będą wyglądały jak się zazielenią.
Anna i Ogród 20:43, 25 mar 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Dobra decyzja z tą pęcherznicą, teraz tylko czekać aż brzozy zmężnieją

Mam nadzieję że zrobią to szybko i się zagęszczą.
Anna i Ogród 19:52, 25 mar 2019

Do góry
Dobra decyzja z tą pęcherznicą, teraz tylko czekać aż brzozy zmężnieją
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:57, 25 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Stanowczo powinnaś pokazywać więcej fotek Pięknie masz

A nowe drzewka to jednak będą graby a nie brzozy? Zdecydowałaś już?

Dziękuję Ewuś Z przykrością muszę stwierdzić, że brakuje czasu na forum Może i na wrzucenie zdjęć jeszcze by się znalazło ale pożniej mam wyrzuty sumienia, ze nie mam nawet kiedy Was odwiedzić...

Anna i Ogród 17:23, 25 mar 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Zmiana niesamowita, niby trzy krzaki na trzy drzewa a jakby inny ogród.
A gdzie i po ile płaciłaś za brzozy?

Priv
Anna i Ogród 17:22, 25 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu widzę zmiany pęcherznica ładny krzak ale nie wszędzie pasuje i rozrasta się na potęgę. Nie mam jej mam do niej uprzedzenie na osiedlu dużo jej.
Brzozy wspaniale drzewa tylko pijawki. Mają płytki system korzeniowy.

Właśnie ktoś już zwrócił na to uwage - zawsze pokazywałaś bliskie kadry a teraz widać z fot, że ogród duży.
A co to za drzewa wybielone Pieńki bo magnolie?

Jaka masz dużo biedronek to się ciesz mniej mszyc. U mnie motyle latają i to sporo ma być jeszcze mróz czy przezyja.

Pozdrawiam

Z biedronek bardzo się cieszę. Od kiedy zaprzestałam oprysków robi się ich coraz więcej. A mszyc mam na dużo, zwłaszcza na drzewkach owocowych. To one właśnie mają pobielone pieńki. Ten o którego pytasz to akurat orzech włoski. Słabo owocuje ale ma ładny wielopniowy pokrój.

Pęcherznicę bardzo lubiłam. Bezproblemowa była. Ale chciałam mieć więcej drzew liściastych. Padło na powszechnie lubianą ze względu na biały pień - brzozę.
Anna i Ogród 21:10, 24 mar 2019

Do góry
Zmiana niesamowita, niby trzy krzaki na trzy drzewa a jakby inny ogród.
A gdzie i po ile płaciłaś za brzozy?
Anna i Ogród 08:43, 24 mar 2019

Do góry
Aniu widzę zmiany pęcherznica ładny krzak ale nie wszędzie pasuje i rozrasta się na potęgę. Nie mam jej mam do niej uprzedzenie na osiedlu dużo jej.
Brzozy wspaniale drzewa tylko pijawki. Mają płytki system korzeniowy.

Właśnie ktoś już zwrócił na to uwage - zawsze pokazywałaś bliskie kadry a teraz widać z fot, że ogród duży.
A co to za drzewa wybielone Pieńki bo magnolie?

Jaka masz dużo biedronek to się ciesz mniej mszyc. U mnie motyle latają i to sporo ma być jeszcze mróz czy przezyja.

Pozdrawiam
Anna i Ogród 15:23, 23 mar 2019

Do góry
Makao_J napisał(a)
Dziś kupiliśmy brzozy Doorenbos.

Ładniutkie okazy Przypomniałaś mi, że muszę do swojego brzozowego zagajnika jeszcze z 5 szt. dosadzić.
Anna i Ogród 14:16, 23 mar 2019

Do góry
Dziś kupiliśmy brzozy Doorenbos.
Malutki pod lasem 21:45, 22 mar 2019

Do góry
Makusia, żebyś wiedziała Ledwo żyję, dziś cały dzień pisałam kasację, bo się znowu jakiemuś Twojemu koledze po fachu nie podobało, to co wcześniej do niego napisałam, a żeby mnie dobić, to jeszcze sąd to przyklepał
Trzcinnik mówisz? Nie dam rady w ten weekend, może jakoś w tygodniu się umówimy? ID też Ci wykopę kępę całą.

Irenko, kupię mniejsze

Bogdziu, widziałam Twoje kolosy, stąd myślałam, że przerwa między nimi 2 metry starczy żeby się zrosły.

Aniu, staram się coś podziabać nawet w tygodniu, choć ciężko mi. W poniedziałek i wczoraj wygospodarowałam po godzince i choć front już jakoś wygląda

Sylwia, to świetna wiadomość

Basiu, brzozy bardzo lubię, masz rację będą terapią na skołatane moje nerwy

Magda, a bo ja to wiem? Sadzone są tak co 60 cm mniej więcej chyba, a na wysokość? ...ja mam 170 cm, a one mi sięgają tak szczepieniem "do cycków" Musisz sobie zwizualizować

Gosia, byłam u Ciebie, widziałam serby. Dosadzenie dwóch z przodu nie wchodzi w grę, bo tam jest za wąsko. Muszę mieć tam przejście między wiatą a tyłem domu.
Chaos nie ogród 18:28, 21 mar 2019

Do góry
Zapomniałam dodać, że najczęściej korzystamy z tarasu od południa, na tym od zachodu ciągle wieje.
Asiu, tu gdzie zaznaczyłaś głóg rośnie świerk srebrny 3 m. Zapomniałam go narysować

Podoba mi się to zestawienie w prawym rogu tamaryszka i pęcherznicy Jakiej szerokości powinna być ta rabata 2 m wystarczy? Jak początkujący ogrodnik nie wyobrażam sobie, że te rośliny kiedyś urosną. Do tej pory to tylko widzę, że brzozy rosną.
Moja mała kwiatowa wyspa 07:38, 21 mar 2019

Do góry
Skoro brzoza ma być wysoka, to nie odmiana, a normalna brzoza, jakie występują w stanie dzikim. Brzozy odmianowe są mniejsze od tych dzikich, ale bardziej szlachetne i atrakcyjne jeśli chodzi o korę i większe liście, lub wręcz liście np. koloru bordowego lub żółtego.

Rabaty dobrze aby miały np 200 cm. Skoro mają być na nich drzewa liściaste.
Anna i Ogród 06:35, 21 mar 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Aniu jak akcja z brzozami? Kupiłaś?

Jeszcze nie. Miałam jechać na te targi Green Day ale wszystko mi się rypło bo facet z gazowni ma przyjechać w sobotę i nie wiemy o której a w niedzielę córka idzie na urodziny. I ni tak ni tak nie pasuje.
Więc eM powiedział że skoro mi obiecał ten wyjazd to chociaż po te brzozy pojedziemy i sobie kupimy. Może coś jeszcze wychaczę na pocieszenie.
...uDany ogród 16:19, 20 mar 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Szukając w internecie informacji o brzozie Magical Globe, magicznie znalazłam się w znajomym wątku Cóż za imponująca lista! Czy spełniłaś już swoje wszystkie brzozowe marzenia? Ja jeszcze wciąż tylko marzę ☺☺☺ Może dlatego, że nie potrafię tak jak Ty wyobrazić sobie kompozycji z roślin po latach ... Zazdroszczę ☺ I wiem że pewnego dnia przeczytam cały Twój watek1. Pozdrawiam!

Dorociu świat jest bardzo mały
Ja uwielbiam brzozy
Z listy umarła mi chińska, coś jej zjadło korzenie i Aurea przesadzana ze starego ogrodu...a doszła Fastigiata
Doorenbos dalej nie mam, ale będą dopiero po budowie, bo chcę je w szpalerze przed domem
Nie wiem, czy moja wyobraźnia nie spłata mi z czasem figla, póki co wszystko wygląda tak jak sobie marzyłam
Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!
Moja mała kwiatowa wyspa 14:00, 20 mar 2019

Do góry
Witam, mam na imię Magdalena i od jakiegoś czasu regularnie zaglądam na forum w poszukiwaniu ogrodowych inspiracji

Od ubiegłego roku mieszkam w nowym domu. Mój ogród jest niewielki i bardzo chciałabym żeby stał się taką kwiatową wyspą pomiędzy polami które nas otaczają Dla mnie każdy maleńki nawet kwiat to powód do radości i uśmiechu. Poza tym chciałabym przyciągnąć jak najwięcej owadów i ptaków żeby ogród tętnił życiem. Ubiegłej jesieni posadziłam kilkanaście róż w rabatach utworzonych przed domem tzw przedogródek.

Chciałabym stworzyć rabatę przy płocie od strony południowej i kawałek od wschodniej do końca tarasu żeby stanowiło to ładną całość. Od południa posadzone są tuje po stronie sąsiada a od strony wschodniej jest płot betonowy. Bardzo prosiłabym o pomoc w następującej kwestii jaki nadać kształt rabacie żeby tworzyła z resztą ogrodu spójną całość?

Jakiej szerokości powinna być rabata aby rośliny dobrze rosły? Jakie rośliny dobrać? (marzy mi się nie wysoka odmiana brzozy
Moja bajka 19:45, 19 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia ta brzózka z bielutkim pniem to może byc doorenboska, a ta druga papierowa chyba
Macierzanki spróbuj przyciąć, te ode mnie też takie? chyba nie.

Sylwuś ta od Ciebie jest śliczna, ale ona koło buka, więcej słonka ma. A re bidy na ścieżce w większości takie. Może to i te brzozy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies