Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:59, 31 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Wpadam i szukam: wg nieco niepewnej relacji Ewy: " trawy...forsycje...trawy...forsycje... szukam dalej
Miło poczytać...

Danusiu -specjalnie dla Ciebie

Konstancja30 napisał(a)
Linka o la la ... śliczny ... jakim cudem masz te ufoludki na konarze ... moje na giną marnie ... dlatego obsadziłam konar u podnóża

Ania ... witaj ... no właśnie zaczynam dzień od ogrodowiska i kończę ... sęk w tym, że kończę zbyt późno ... a potem ... no właśnie ... publiczna kompromitacja ...

wczoraj podobnie jak i przedwczoraj ... i tak wiele razy ... pałętałam się pomiędzy wątkami szamotając się z obezwładniającą mnie labilnością emocjonalną ... żeby źle nie śnić (jakby na sny był czas po 2 w nocy) z głową w marzeniach dotrwałam do rana ... jakimś cudem pracę przetrwałam ... za to drogi do domu nie dźwignęłam ... od podstawówki miałam problem z drogą pomiędzy punktem A a punktem B ... szczęśliwie na maturze mogłam zdawać biologię (3 osoby zdające jakieś 3 razy tyle komisji ale przytomnie uznałam, że matmy nawet na tróję nie spiszę ) ... dwie dekady potem zmora dopadła mnie znowu ... stoję sobie i czekam na autobusik ... autobusik podjeżdża nie mój ale co tam 1 przystanek i dalej mam więcej możliwości ... po głowie galopują mi miskanty i 3 brzózki które niezdarnie próbuję osadzić w przestrzeni przedogródka ... wysiadam i miłe odczucie sukcesu bo faktycznie nadjeżdża taki autobusik który mi pasuje ... supcio ... dobiegam pare metrów dalej ... wsiadam ... już mam z tymi brzózkami dalej kombinować ale denerwuje mnie facet ... gapi sie na mnie i śmieje ... gupiii ... odwracam się ale jest coraz gorzej ... poczucie irracjonalnego deja vu mnie nie opuszcza ... gorzej zerkam a ten facet śmieje się już wprost do mnie i to całą gębą że tak powiem ... kilka osób jakby też ale nie wprost ... hmmm ... na rondzie sprawa stała się jasna ... wysiadłam i wsiadłam do tego samego autobusiku ... no cóż pozostało wysiąść z taką godnością na jaką w tej sytuacji mogłam sobie pozwolić ... i dziś może dla odmiany spać jak należy ...

a te brzózki to mi nie wejdą chyba jednak ...

Idea się zgadza trawy - brzóski, autobus. Ja dodałam forsycje. Z zastrzeżeniem. Ale starałam się cytować Ciebie, Konstancjo, w naszym wesołym angielskim busiku.

Konstancjo, jak dojedziecie do Wrocławia, to będzie większość drogi ale nie cała. Musicie jeszcze na południe w stronę czeskiej granicy, najlepiej kierować się od razu na Wiedeń, a tam gdzie Sobieski odpoczywał przy kapliczce (wszak niewiernych Turków miał rżnąć) skręcić do mnie. Jakby co zapytacie kogoś o Sobieskiego, drogę na Wiedeń i kapliczkę do Pszczelarni.
Lecę w kulki... 10:01, 31 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Gości chyba z tego zakątku musisz wypraszać?
Bluszcz pospolity - Hedera helix 09:59, 31 maj 2012

Do góry
Może to bluszcz lady frances?
Puste pole z wysepką kwiatową 00:25, 31 maj 2012

Do góry
Elu - ogród na zdjęciach cudnie wygląda

A co do chorób to - anabelka chyba ma kędzierzawość liści, mojemu cisowi oberwałem te czubki, zielone zostawiłem, runiankę mam podobną, ale podlewam - zobaczę co z nią będzie. Jeśli Cię mogę pocieszyć co do bukietowych to mi po przyjeździe cała korona wyprowadzanej na pniu Unique wymarła, nie wiem czemu.
Ogród u stóp klasztoru 23:40, 30 maj 2012

Do góry
No cudnie - i widzę w tle, że balkonowe szaleją
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:36, 30 maj 2012

Do góry
Jeszcze raz ja - z odpowiedzią żurawkową
https://www.ogrodowisko.pl/watek/124-zurawka-heuchera?page=24#post_5
Żurawka - Heuchera 23:36, 30 maj 2012

Do góry
Druga to może być southern comfort, pierwsza - citronelle chyba, bo kształt liści pasuje
Funkie - Hosta 23:34, 30 maj 2012

Do góry
Ale ta druga ma kwiaty ciekawe - chyba, że to po przekwitnięciu?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 30 maj 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
ach i była też szałwia omszona fioletowa i różowa, baaardzo mi się podobała tylko gdzie ją u siebie wsadzić w dużej ilości by był efekt...

Jeśli masz gdzieś lawendę w projekcie to możesz kawałek ją nimi zastąpić
Zamioculcas - zamiokulkas 22:41, 30 maj 2012

Do góry
Zamioculcas wiecznie kwitnąć nie będzie - ma prawo przekwitnąć. Jednak wydaje mi się, że po prostu ma za dużo wody i kwiatek zgnił - skoro nie jest okazały to usuń go.
Moje storczyki 22:38, 30 maj 2012

Do góry
Jak fajnie, że ruszyły - cieszę się, że podziałało
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 22:36, 30 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochani odzywam się po przerwie

Jechałam po kolei wątkiem i napisałam do Gości na PW adres z tel Witka, jeśli kogoś pominęłam proszę o wiadomość a adres doślę.

Na naszym Święcie Róż będzie producentka "Mai w ogrodzie" Ania Słomczyńska z mężem Pawłem i kamerą, przygotujmy się na opowieści o naszej społeczności ogrodowiskowej.

Maja ma wyjazdową pogodę i będzie gdzieś w Polsce, ale my będziemy obecni

szkoda, że Mai nie będzie - a już się na wywiad szykowałem a tak na serio to bardzo fajnie, że chociaż ta część ekipy się zjawi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:43, 30 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie ruszył? Ojjjjj to niedobrze - a jest żółty? Bo teraz przemarznięte to są żółte i papierowe.

no właśnie że nie wygląda źle
wygląda jak wyglądał
chyba jutro go "pstrykne"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:42, 30 maj 2012

Do góry
Nie ruszył? Ojjjjj to niedobrze - a jest żółty? Bo teraz przemarznięte to są żółte i papierowe.
Lecę w kulki... 21:40, 30 maj 2012

Do góry
Aniu - gratuluję 100

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:52, 30 maj 2012

Do góry
rmf napisał(a)
.... no właśnie mam dylemat, za płotem sporo chwastów i mogą sie rozsiewać a ja już rok mam opóźnienia z tym trawnikiem i nie za bardzo mi się usmiecha czekać - po prostu chcę korzystać z trawnika. Przy stosowaniu herbicydu wszystko opóźniłoby się pewnie z miesiąc - niby niewiele a jednak... Myślę, że wysieję teraz i najwyżej bedę ręcznie walczyć z chwastami i kosić, kosić. Poza tym teraz zapowiadają u nas opady więc dobrze się składa. Zdaję sobie sprawę, że powinienem być cierpliwy w tej materii ale chyba pójdę na kompromis.

No to siej - najwyżej będziesz zwalczać to co będzie wychodzić - no i zrób fotki z siania
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 20:51, 30 maj 2012

Do góry
selene napisał(a)
sebek i do kiedy mogę nawozic trawę ??

Jesienią już stosuj nawóz jesienny - ale jak będziesz widziała, że przestaje rosnąć to skończ już - ja ostatni raz chyba w październiku nawoziłem.
Lecę w kulki... 20:48, 30 maj 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
....ten rok.......

...te drobniejsze i żółte....brałam co było....jak w zeszłym roku...

...ale w zeszłym roku było więcej białych...jeszcze..., teraz, zero...,z lupą

Ale to cuuudne
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 16:18, 30 maj 2012

Do góry
sebek i do kiedy mogę nawozic trawę ??
Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:46, 30 maj 2012

Do góry
Sylwia - no to stosuj to - bo rzeczywiście objawy się zgadzają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies