Idea się zgadza trawy - brzóski, autobus. Ja dodałam forsycje. Z zastrzeżeniem. Ale starałam się cytować Ciebie, Konstancjo, w naszym wesołym angielskim busiku.
Konstancjo, jak dojedziecie do Wrocławia, to będzie większość drogi ale nie cała. Musicie jeszcze na południe w stronę czeskiej granicy, najlepiej kierować się od razu na Wiedeń, a tam gdzie Sobieski odpoczywał przy kapliczce (wszak niewiernych Turków miał rżnąć) skręcić do mnie. Jakby co zapytacie kogoś o Sobieskiego, drogę na Wiedeń i kapliczkę do Pszczelarni.
A co do chorób to - anabelka chyba ma kędzierzawość liści, mojemu cisowi oberwałem te czubki, zielone zostawiłem, runiankę mam podobną, ale podlewam - zobaczę co z nią będzie. Jeśli Cię mogę pocieszyć co do bukietowych to mi po przyjeździe cała korona wyprowadzanej na pniu Unique wymarła, nie wiem czemu.
Zamioculcas wiecznie kwitnąć nie będzie - ma prawo przekwitnąć. Jednak wydaje mi się, że po prostu ma za dużo wody i kwiatek zgnił - skoro nie jest okazały to usuń go.
Jechałam po kolei wątkiem i napisałam do Gości na PW adres z tel Witka, jeśli kogoś pominęłam proszę o wiadomość a adres doślę.
Na naszym Święcie Róż będzie producentka "Mai w ogrodzie" Ania Słomczyńska z mężem Pawłem i kamerą, przygotujmy się na opowieści o naszej społeczności ogrodowiskowej.
Maja ma wyjazdową pogodę i będzie gdzieś w Polsce, ale my będziemy obecni
szkoda, że Mai nie będzie - a już się na wywiad szykowałem a tak na serio to bardzo fajnie, że chociaż ta część ekipy się zjawi
.... no właśnie mam dylemat, za płotem sporo chwastów i mogą sie rozsiewać a ja już rok mam opóźnienia z tym trawnikiem i nie za bardzo mi się usmiecha czekać - po prostu chcę korzystać z trawnika. Przy stosowaniu herbicydu wszystko opóźniłoby się pewnie z miesiąc - niby niewiele a jednak... Myślę, że wysieję teraz i najwyżej bedę ręcznie walczyć z chwastami i kosić, kosić. Poza tym teraz zapowiadają u nas opady więc dobrze się składa. Zdaję sobie sprawę, że powinienem być cierpliwy w tej materii ale chyba pójdę na kompromis.
No to siej - najwyżej będziesz zwalczać to co będzie wychodzić - no i zrób fotki z siania
....ten rok.......
...te drobniejsze i żółte....brałam co było....jak w zeszłym roku...
...ale w zeszłym roku było więcej białych...jeszcze..., teraz, zero...,z lupą