Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Pszczelarnia 18:59, 31 maj 2012

Sebek napisał(a)

Wpadam i szukam: wg nieco niepewnej relacji Ewy: " trawy...forsycje...trawy...forsycje... szukam dalej
Miło poczytać...

Danusiu -specjalnie dla Ciebie

Konstancja30 napisał(a)
Linka o la la ... śliczny ... jakim cudem masz te ufoludki na konarze ... moje na giną marnie ... dlatego obsadziłam konar u podnóża

Ania ... witaj ... no właśnie zaczynam dzień od ogrodowiska i kończę ... sęk w tym, że kończę zbyt późno ... a potem ... no właśnie ... publiczna kompromitacja ...

wczoraj podobnie jak i przedwczoraj ... i tak wiele razy ... pałętałam się pomiędzy wątkami szamotając się z obezwładniającą mnie labilnością emocjonalną ... żeby źle nie śnić (jakby na sny był czas po 2 w nocy) z głową w marzeniach dotrwałam do rana ... jakimś cudem pracę przetrwałam ... za to drogi do domu nie dźwignęłam ... od podstawówki miałam problem z drogą pomiędzy punktem A a punktem B ... szczęśliwie na maturze mogłam zdawać biologię (3 osoby zdające jakieś 3 razy tyle komisji ale przytomnie uznałam, że matmy nawet na tróję nie spiszę ) ... dwie dekady potem zmora dopadła mnie znowu ... stoję sobie i czekam na autobusik ... autobusik podjeżdża nie mój ale co tam 1 przystanek i dalej mam więcej możliwości ... po głowie galopują mi miskanty i 3 brzózki które niezdarnie próbuję osadzić w przestrzeni przedogródka ... wysiadam i miłe odczucie sukcesu bo faktycznie nadjeżdża taki autobusik który mi pasuje ... supcio ... dobiegam pare metrów dalej ... wsiadam ... już mam z tymi brzózkami dalej kombinować ale denerwuje mnie facet ... gapi sie na mnie i śmieje ... gupiii ... odwracam się ale jest coraz gorzej ... poczucie irracjonalnego deja vu mnie nie opuszcza ... gorzej zerkam a ten facet śmieje się już wprost do mnie i to całą gębą że tak powiem ... kilka osób jakby też ale nie wprost ... hmmm ... na rondzie sprawa stała się jasna ... wysiadłam i wsiadłam do tego samego autobusiku ... no cóż pozostało wysiąść z taką godnością na jaką w tej sytuacji mogłam sobie pozwolić ... i dziś może dla odmiany spać jak należy ...

a te brzózki to mi nie wejdą chyba jednak ...

Idea się zgadza trawy - brzóski, autobus. Ja dodałam forsycje. Z zastrzeżeniem. Ale starałam się cytować Ciebie, Konstancjo, w naszym wesołym angielskim busiku.

Konstancjo, jak dojedziecie do Wrocławia, to będzie większość drogi ale nie cała. Musicie jeszcze na południe w stronę czeskiej granicy, najlepiej kierować się od razu na Wiedeń, a tam gdzie Sobieski odpoczywał przy kapliczce (wszak niewiernych Turków miał rżnąć) skręcić do mnie. Jakby co zapytacie kogoś o Sobieskiego, drogę na Wiedeń i kapliczkę do Pszczelarni.
Konstancja30 19:32, 31 maj 2012

Gardenarium napisał(a)
Wpadam i szukam: wg nieco niepewnej relacji Ewy: " trawy...forsycje...trawy...forsycje... szukam dalej
Miło poczytać...

zastanawiałam się tylko o co chodzi z forsycjami teraz już wiem Pszczółka wyjasniła ... Danusiu nawet nie wiesz jak mi ulżyło ... ja tu na prawdę dla ogrodu ... dla roślinek ... a ta cała reszta to tak jakby niechcący ... no masz rodzinka Tutałów z nas ... i bardzo się cieszę, że w netowym gąszczu trafiłam na takie wspaniałe miejsce ... jestem bardzo szczęśliwa, że tak miło przyjęła mnie zielona rodzina ... tak samo bardzo żałuję, że nie będzie mnie na zjeździe rodzinnym i to tam ... w najważniejszym z ogrodów ... Danusiu mam nadzieję, że uda się za rok ..., że dane będzie mi poznać Cię osobiście może już na Śląsku ... dziękuję za odwiedziny
Pszczelarnia 19:37, 31 maj 2012

Konstancjo, na Dolnym Śląsku, proszę ... . My Zdolego Śląska.
Konstancja30 19:51, 31 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)

... chociaż istnieje malutkie niebezpieczeństwo, że na zjazd ... śląski napisze ... bo chwilowo nie wiem górny czy dolny zawiezie mnie szalona Anna ... jeżeli mój a w konsekwencji nasz wyjazd dojdzie do skutku to istnieje poważne domniemanie, że materiał na komedię zostanie zebrany ...

Pozwoliłam sobie zacytować Twą wypowiedź, żeby w stosownym czasie, jak się burza angielska przewali i najazdy Hunów u Danusi, przypomnieć się skromnie.
Podję adres Dolny Śląsk!!!!!!!!!!!!!!!

czytając to poczułam się jak zapewne czuł się każdy odkrywca nowego lądu ... mi wystarczą pomniejsze sukcesy ... odtąd śmiało już używałam określenia Dolny Śląsk i dumna byłam jak paw ... spokojna, że Anna drogę zna zaklepałam sobie ciepłą miejscóweczkę obok niej mało się zastanawiając nad tym gdzie Rzym a gdzie Krym ... jak ania podrzuciła mi tojeść i naparstnicę w drodze do najpiękniejszych z rododendronów małż mówił, że Rzeszów jest blisko ... no to jak blisko to w czym problem ale nie powiedział, że może i blisko ale jakby w druga stronę ... to odkryłam wczoraj i począwszy od małża a skończywszy na kilku turkuciach podjadkach parę osób zadławiłoby się analizując mój plan ... z pętlą malutką Kielce - Rzeszów bo planu się trzymam postanowiłam jednak niczego nie zmieniać i szczęśliwa byłam, że wreszcie mam wszystko poukładane aż do tego ...

Pszczelarnia napisał(a)
(...)

Idea się zgadza trawy - brzóski, autobus. Ja dodałam forsycje. Z zastrzeżeniem. Ale starałam się cytować Ciebie, Konstancjo, w naszym wesołym angielskim busiku.

Konstancjo, jak dojedziecie do Wrocławia, to będzie większość drogi ale nie cała. Musicie jeszcze na południe w stronę czeskiej granicy, najlepiej kierować się od razu na Wiedeń, a tam gdzie Sobieski odpoczywał przy kapliczce (wszak niewiernych Turków miał rżnąć) skręcić do mnie. Jakby co zapytacie kogoś o Sobieskiego, drogę na Wiedeń i kapliczkę do Pszczelarni.

a nie ! ... no to jak trzeba ciąć na czeską granicę ... prosto na Wiedeń !!! ... i skręcić pod kapliczkę gdzie wielki Jan bułkę wcinał nim wytłukł w pień tureckie szeregi to ... to już wszystko jasne ... ja trafię z zamkniętymi oczyma ...

Ewuś i dziękuję, że zabrałas mnie do wesołego busika ... fajnie, że choć tak byłam z Wami

Konstancja30 19:57, 31 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Konstancjo, na Dolnym Śląsku, proszę ... . My Zdolego Śląska.

Ewuś o to to ja już wiem Śląsk Dolny ... Wrocław ... odbijany w dół azymut na Wiedeń ale Schonbrunn to nie tym razem ... kapliczka i do Pszczelarni ...
hanka_andrus 20:08, 31 maj 2012

Ja mam nadzieję,że również dojadę ,ale kapliczki nie ja będę szukać......
Milka 21:06, 31 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Konstancjo, byłam poczytałam i zachęcam do wypowiadania się na wszystkie tematy życiowe ale - żeby zachować formę ogrodowiskową - w podtekście ogrodowym. Bardzo lubię tu zaglądać (i wstyd się przyznać), nie tylko dla ogrodu .

Przyłączam się do próśb A jak już tą Nike dostaniesz lub kasowy serial nakręcą w oparciu o Twój scenariusz to my fanki z ogrodowiska po autograf się zgłosimy
Pisz kochana! Pisz bo Chmielewskiej rośnie konkurencja

już na samym wstępie, te słowa wygłosiłam pisz, bo my lubimy cie czytac
Milka 21:11, 31 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Iza to ja się biegnę Ani spytać na ktory zjazd Cię przywiezie??? ANIA ASC???
Bo Ania z GPS czy bez trafi, nawet gdyby miala jechać przez całą Polskę

Sama prawda, całe forum i Polska śledziła jak Ania pierwszy raz jechała do Bożenki, rejwach na forum był, że hej, a M. Ani o wszystkim tylko z netu i forum sie dowiadywał! trafi do nas, nie martw sie Iza
Mala_Mi 23:18, 31 maj 2012

Jak mówicie że trafie gdzie Sobieski zażywał odpoczynku.... to chyba trafię Jednak jako, że ja nie z epoki turkó..posłuże sie GPS-em
Mala_Mi 23:18, 31 maj 2012

I zasze będzie pilot obok z mapą na kolanach......