Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:59, 07 kwi 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Nie wierzę w te klony! U mnie tylko młode osobniki liście puszczają, wszystkie starsze śpią, chyba nie wymarzły?

U mnie śpią jeszcze dwa strzępiastokore i klon Henry'ego, ale pączki ciut im przytyły. Dzisiaj było ponad 20 stopni, a w słońcu jeszcze cieplej. Między rankiem a popołudniem były widoczne różnice w wyglądzie roślin. Brzozy zzieleniały w ciągu kilku godzin.

Na froncie formuję króciutki żywopłocik z trzmieliny Galiety. Owsica wieczniezielona ładnie odbiła po cięciu.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:56, 07 kwi 2019

Do góry
Trzcinniki w te i wewte

Graby i brzozy

Ptasi gaj 21:43, 06 kwi 2019

Do góry
Sterty siana mam. Wykopie w jednym miejscu dziura na ok 1,5 szpadla złoże i przykryje ziemia z wykopu.
Każdego roku tak mam i wrzucam do kompostu w tym roku nie da rady, gdyż wszystkie liście z brzóz wylądowałam do kompostu zmieszałam liście z zeszłoroczna skoszona trawa i w przyszłym roku będzie dużo przerobionego kompostu. Tegoroczna trawa będzie kompostowania z trocinami z brzozy.

Mam przerób jak w miejskiej kompostowni nic nie marnuje nawet z domu obierki różnego rodzaju wożę.
Zielonym do góry... 10:59, 04 kwi 2019

Do góry
no nikt sie nie wypowiedział ale dorzuce jeszcze kilka zdjęc miejsca nad którym pracuję...na razie w głowie..
tu gdzie karmnik ma być drzewo...trawki i horki rozsadzone będa ale raczej w tym miejscu tylko troche poprzeuwane jak juz będzie drzewo...

rabata raczej bylinowo kwiatowa..cały dzień w słońcu...

drzewo to musi tu byc bo jak sa zachody słońca to do altanki świeci po oczach (akurat sie kończa brzozy a zaczynaja tuje)

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:49, 03 kwi 2019

Do góry
Mysza napisał(a)

Ha ha...czytając to przypomniały mi się początki.
Uwielbiam u mnie krągłości...w ogrodzie oczywiście
Założysz wątek to będziemy podpowiadać, a dom macie nowoczesny??

U mnie jako osłona sprawdzają się serby i brzozy.

Projekt domu jest nowoczesny. Ale tak naprawdę to długa droga.

Oczywiście już przeglądam wątki i strony szkółek w kontekście świerków serbskich. Najchętniej już bym sadził

A brzozy też chcę.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:09, 03 kwi 2019

Do góry
Marcin89 napisał(a)

Dziękuję

Właśnie mam taki mętlik w głowie, że szok. Tu bym chciał nowocześnie i geometrycznie i pod linijkę. A tu mnie ciągnie do nieregularnych rabat bylinowych. I cały czas za dużo ulubionych gatunkow...

Będzie też budynek do zasłonięcia, bo nie wyobrażam sobie patrzeć na niego codziennie przez okno. Haha.

Ha ha...czytając to przypomniały mi się początki.
Uwielbiam u mnie krągłości...w ogrodzie oczywiście
Założysz wątek to będziemy podpowiadać, a dom macie nowoczesny??

U mnie jako osłona sprawdzają się serby i brzozy.
Zielona przestrzeń 13:10, 03 kwi 2019

Do góry
Grzesiu - nie polecam zbierania już soku z brzozy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:53, 02 kwi 2019

Do góry

w szklarence

sok z brzozy próbuję łapać
...uDany ogród 19:20, 02 kwi 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Aguś bardzo dziękuję!
Uwielbiam tą soczystą zieleń wierzb na wiosnę Brzozy powoli tez puszczają liście.
Kocham ten czas, ale kręgosłup daje o sobie znać...

Ciemierników u Ciebie moc i dużo pracy też ogrodnicy tylko wiedzą ile kosztuje posiadanie pięknego ogrodu
Sąsiadka mi kiedyś się zapytała ile pożytku mam z posiadania psów...podobnie jest z ogrodami to jest miłość, przywiązanie i pasja

Kule wytoczyłaś pięknie się prezentują
...uDany ogród 19:10, 02 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Ogród prezentuje się bosko
Wierzby dają pi oczach limonką
Brzozy wyróżniają się bielą
Jest cudownie możesz spokojnie
poczuć niemoc na przedwiośniu

Aguś bardzo dziękuję!
Uwielbiam tą soczystą zieleń wierzb na wiosnę Brzozy powoli tez puszczają liście.
Kocham ten czas, ale kręgosłup daje o sobie znać...

...uDany ogród 19:07, 02 kwi 2019

Do góry
Ogród prezentuje się bosko
Wierzby dają po oczach limonką
Brzozy wyróżniają się bielą
Jest cudownie możesz spokojnie
poczuć niemoc na przedwiośniu
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:43, 02 kwi 2019

Do góry
iwka napisał(a)

może i u mnie być susza, tak sobie myślę. Zasilanie pomogło? odżyły ? wczoraj swoje opryskałam tym siarczanem, liczę na poprawę

Pomogło

Ale te brzozy... Coś okropnego!
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:32, 02 kwi 2019

Do góry
ooo mamo padły te twoje brzozy!!!!!!!!!!!!!!!???????????
gdzie korzenie???????????
Ogród z rzeźbą 22:13, 01 kwi 2019

Do góry
Kwarteciku u mnie sporobolusy zawsze ruszają w kwietniu, więc czekam spokojnie. Twoje może mają więcej słoneczka i im cieplej. Intensywnie myślę, z której strony brzozy posadzić Twojego perukowca.
Zielona przestrzeń 13:05, 01 kwi 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Aneta oj w tym roku zapomniałem o soku z brzozy, jak myslisz jeszcze mozna bo juz się zazielenia?

Powiem tak: druga porcja jaką zebraliśmy nie postała tak długo jak ta pierwsza. Bardzo szybko zmieniła smak, a chwilę po tym nie nadawała się już do picia. W tej chwili kapie mi jeszcze kolejna porcja, więc jak przyniosę ją do domu, to powiem coś więcej na ten temat

Tymczasem pozdrawiam
Zielona przestrzeń 19:11, 31 mar 2019

Do góry
Aneta oj w tym roku zapomniałem o soku z brzozy, jak myslisz jeszcze mozna bo juz się zazielenia?
Ptasi gaj 23:10, 30 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
A my cały czas tylko podlewaliśmy, ale też nie sa idealne po poprzednim lecie, może odrobią

A ja nie pamiętam jak żyje, abym w marcu podlewalam, róże bo nawiozlam i jest sucho,. Różaneczniki i bzy. Jutro będę podlewać tuje ale tutaj to kropelkowe podlewanie.
Znowu się dzisiaj na tyralam. To przycinanie krzaków mnie dobije ręce pokiereszowane.
Na szczęście piękna pogoda po południu byla.

Ja też podlewalam i co z tego jak ukrop lał się z nieba rośliny chłonęły.
U mnie tuje zmarnialy z jednej strony bo brzozy je podjadaly.
eM dzisiaj sypal nawoz pod tuje. Jeszcze za 2 tygodnie do listnie opryskam.
Zielona przestrzeń 20:09, 30 mar 2019

Do góry
Koliberku ….moje pomidory czekają na przepikowanie może jutro
gaik brzozowy masz śliczny -a tym sokiem ,to mnie zainteresowałaś jak go uzyskujesz ? tzn . jak dużo z jednej brzozy go jest ….i jak go przechowujesz ? i jeszcze -na jaką głębokość trzeba wbić i co w pień ? ….

może głupie pytanie ….ale ten sok tylko można z takich zwykłych brzóz uzyskać,czy z dorenbosów też ?
Ogród z wilkiem zamkn. 18:22, 30 mar 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Chwilę człowieka nie było a tu rewolucja prawie na ukończeniu . Będzie pięknie, jak będą brzozy to nie może być inaczej.

gdzie tam na ukończeniu dopiero teraz się bałagan narobił ale pomalutku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies