Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

...uDany ogród 20:36, 14 mar 2019

Do góry
Ja też mam drzewa (sosny, modrzewie, świerki i brzozy) ale te kępy Twoich kwiatów wywołują u mnie wielkie wrażenie i do tego ten staw, toż rewelka.
Ja teraz idę w trawy, mam 40 ale większość ma dopiero roczek.
Rododendronowy ogród II. 19:24, 14 mar 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Podziwiam piękną łączke krokusową, w takiej grupie daje efekt. Chyba u siebie też tak posadze. RH Franceska jest cudna, ile juz ma lat? Mam u siebie dwie i w tym roku ładnie zakwitną bo mają pąki ale jeszcze są malutkie bo drugi rok je mam. Pozdrawiam

Z określeniem wieku Franceski mam problem bo dostałam ja od koleżanki niemal martwą, bez drobnych korzeni i tylko z jednym korzeniem na wzór korzenia palowego u drzew. Wyglądała tak źle ze nie miałam nadziei ze uda sie ją uratowac więc tylko odchyliłam łopatą skibę ziemi wsypałam kwasnego torfu i wsadziłam . Spodziewałam się że za tydzień wyrzucę a ona zaczęła rosnac. W miescu leczenia (w cieniu) rosła ze trzy a może cztery lata i dopiero wtedy przesadziłam ja do ogrodu, tak wiec od tego momentu własciwie powinnam liczyc jej wiek a to by było około 12 lat. Rośnie pod samym pniem wielkiej brzozy wiec pewnie w innym miejscu byłaby większa ale cieszę sie ze ja mam bo kolor ma piękny.
Droga do spełnienia 14:39, 14 mar 2019

Do góry
kochane
nadszedł czas kiedy trzeba pomyśleć po raz OSTATNI!!!!
nad rabatą przed wejściem

rabata jest pod ogrodzeniem za którym rosną brzozy sąsiada
chociaż jest od wschodu to wystawa jest raczej południowa bo wtedy na nią pada przez kilka godzin najwięcej słonka

zmieniam ja już od dawna ale zimowy wiosenny widok mnie przytłacza a teraz to nawet mi sie płakać chce jak ją widzę

w zeszłym roku dosadziłam na niej 3 kule cisowe i małe cisa którego formuje na stożek
kule sa w opłakanym stanie przez moje 2 poprzednie psy
wierzę w moc cisa i wiem że go ciachnę to jest szansa na odrodzenie
ale

zupełnie nie wiem co zrobić żeby wiosną i zimą ładnie wyglądała

liczę na Waszą pomoc

to rabata w zeszłym roku
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 10:13, 14 mar 2019

Do góry
hej
brzozy na stronie wschodniej - wiatry będą liście zdmuchiwać na pole

ja północ od Krakowa
na targi raczej się nie wybieram, już mam weekend zaplanowany
ale dziękuję za zaproszenie
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 10:07, 14 mar 2019

Do góry
Hey ogrodniczko masz fajny nowoczesny ogród...lubię ogrody inne od mojego

Brzozy będziesz sadziła z której strony świata, ja mam olbrzymy od wschodu rosną u sąsiada i mam wieczny bałagan z liśćmi od nich. Lecą mi na dom, podjazd, taras....od strony zachodniej to sadź jak najbardziej

Z której strony Krakowa jesteś, może wybierzesz się na targi do Jasionki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/9692-targi-w-jasionce
poznałabyś grupę małopolską
Na zakręcie. 09:11, 14 mar 2019

Do góry
Witaj Aniu
No podoba mi się, lubię drzewa i krzewy w ogrodzie. Masz podstawę zieloną teraz tylko kolorów dorzucić i będzie już odjazdowo.
Ja mam duże drzewa z przodu 20 metrowe sosny i modrzewie z tyłu brzozy co teraz przy tych wichurach -trochę strach. Jak widzę jak się uginają ale nie chcę wycinać bo będzie łyso.
Kiedyś chorowałem na modrzewia pendule, masz wspaniały okaz, chyba znowu zachorowałem
Tu z przodu między krzewami to tawuła?
Pozdrawiam słonecznie
Chaos nie ogród 22:09, 13 mar 2019

Do góry
Tak wygląda dom na działce.
Całość ma 2000m, 50x40. Od frontu i południowego zachodu jest droga. Na drugiej połowie działki rosną brzozy, taki widok z okna
A jutro będzie plan.
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 15:51, 13 mar 2019

Do góry
Jak dla mnie ok 3,2m jeśli brzozy mają się zrosnąć koronami, nie popatrzyłem wcześniej na twój plan.
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 13:26, 13 mar 2019

Do góry
a tu z lekką modyfikacją:
grujecznik przesunięty, brzozy w ciut większych odległościach (ok. 3,20 m)
miskanty ML w jednej grupie po lewej
3 miskanty jakieś wyższe poprawej
Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 12:46, 13 mar 2019

Do góry
dzień dobry na wiosnę
przychodzę z prośbą o pomoc i ocenę
zamarzył mi się zagajniczek brzozowy...
takie coś rozrysowałam:

brzozy Doorenbos
pomiędzy nimi jeden grujecznik
te 3 ciemniejsze to berberys Orange Rocket
za nimi miskanty ML (nie za niskie na tyły?)
z przodu rozplenice i rozchodniki

co myślicie?

aha to wszystko w tym rogu:

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 19:53, 12 mar 2019

Do góry
beata_m napisał(a)

dziękuję Madziu Ty już po zabiegach trawnikowych?!?!?! Ale jesteś szybka!
Przy płocie są brzozy ale to drzewka sąsiada moj jest żywopłot cisowy, między nimi jest siatka ogrodzeniowa i faktycznie przy takim cięciu ... robią się z nich takie fajne kulki.

o widzisz ...nie dopatrzyłam ,że one u sąsiada ...aż się wróciłam do fotki

a z moim trawnikiem …….. jakoś nie miałam co robić ,jak panowie ze ścieżką walczyli ….i to oni mi powiedzieli ,że już robią zabiegi trawnikowe ,więc tak wyszło ….

przy zdzieraniu darni trafiłam na pełno tych białych robali -chyba pędraków ,więc muszę dziadostwo wybić
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:14, 12 mar 2019

Do góry
frezja napisał(a)
Ostatnia cytowana...ach te kolory. Tam w tle to brzoza?

Ewa, kolorków też jestem spragniona. Na razie muszą mi wystarczyć bratki i krokusy. Na resztę czekam

Hm...w tle z prawej są 4 brzozy. Z lewej jest ich 5 szt.Niby wszystkie miały być Doorenbosy, ale coś te trzy przednie za szybko rosną.Oczywiście to mnie cieszy..hi hi.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:19, 12 mar 2019

Do góry
Patrzę i patrzę na te biedne rodki w słońcu na wjazdowej (zdjęcie wyżej) i jestem załamana swoją głupotą. Jak mogłam posadzić je w słońcu... Niby dwie sosny rosną ale za dużo cienia nie dają a brzozy i pozostałe małe sosenki cienia nie dają...
Nie wierzę, że to piszę ale muszę je wszystkie przesadzić Mam cieniste miejsce przy garażu przed choinami kanad. Obok borówki więc jest kwaśno. Muszę zdecydowanie powiększyć rabatę czyli zdjąć darń. Dobrze że trawnik młodziutki to łatwo pójdzie. Kilka przesadzę pod stare tuje przy wjeździe na posesję bo tam fajny cień.
Eh, kolejna porażka młodego ogrodnika.
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:08, 12 mar 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
przedpłocie eleganckie ,fiu fiu

wiosna w ogrodzie też śliczna

mój trawnik już po wertykulacji,areacji ,piaskowaniu i spryskaniu na pędraki …
jak padnie ,to będę zakładać na nowo ,tym bardziej ,że i tak jest brzydki

Beatko ...a tu przy płocie -to brzozy masz tak mocno pościnane ?
u mnie w okolicy też są tak obcinane ,że są kulką na pniach i bardzo fajnie wyglądają

dziękuję Madziu Ty już po zabiegach trawnikowych?!?!?! Ale jesteś szybka!
Przy płocie są brzozy ale to drzewka sąsiada moj jest żywopłot cisowy, między nimi jest siatka ogrodzeniowa i faktycznie przy takim cięciu ... robią się z nich takie fajne kulki.
Malutki pod lasem 07:05, 12 mar 2019

Do góry
To działasz ostro. Brzozy bym tez kupiła mniejsze, szybko rosną i korzyść cenowa
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 18:42, 11 mar 2019

Do góry
przedpłocie eleganckie ,fiu fiu

wiosna w ogrodzie też śliczna

mój trawnik już po wertykulacji,areacji ,piaskowaniu i spryskaniu na pędraki …
jak padnie ,to będę zakładać na nowo ,tym bardziej ,że i tak jest brzydki

Beatko ...a tu przy płocie -to brzozy masz tak mocno pościnane ?
u mnie w okolicy też są tak obcinane ,że są kulką na pniach i bardzo fajnie wyglądają
Na zakręcie. 20:38, 10 mar 2019

Do góry
Może teraz o tym co właściwie chciałabym zrobić. Ponieważ, jak widać w moim ogrodzie mam:
-żywopłoty z różnych żywotników: szmaragdów, niestety brabantów, i żywotników żółtozielonych ( niestety nazwy nie pamiętam),
-luźno posadzone różne drzewka iglaste,
-trochę trzmielin, berberysów, różaneczników, bukszpanów,
-orzechy włoskie , brzozy, modrzewie,jałowce, pęcherznice;
chciałabym stworzyć plan rabat, który spajałyby to co jest i stopniowo go realizować. Oczywiście liczę na wskazówki i z góry dziękuję za pomoc.
Malutki pod lasem 18:34, 10 mar 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Przeglądam trochę aukcje itd i w mojej okolicy są brzozy 3 metry po 140 zł w doniczkach, ale wiem też, że można kupić takie 2 metrowe po 30-35 zł. Jak szybko rośnie brzoza doorenbos? Czy ten metr więcej jest wart tej ceny?

Tez bym kupiła te mniejsze i tańsze a serby na pewno zajmą całą szerokosc, mam 18 lenie -kolosy.
Malutki pod lasem 21:07, 08 mar 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Przeglądam trochę aukcje itd i w mojej okolicy są brzozy 3 metry po 140 zł w doniczkach, ale wiem też, że można kupić takie 2 metrowe po 30-35 zł. Jak szybko rośnie brzoza doorenbos? Czy ten metr więcej jest wart tej ceny?

A skąd, kupuj te mniejsze bez zastanowienia, ja kupiłam rok temu wiosną maluchy, do jesieni mimo suszy o połowę wyższe były
Kwiaty we włosach 19:35, 08 mar 2019

Do góry
Elu kupiłam 2 paczki miniaturowych czerwonych dalii, posadzę w donice. Jeszcze nic nie obcinałam za wyjątkiem drzew owocowych.
Pogoda dziś do bani, wiało i padało , ma się ochłodzić, myślałam,że jutro coś porobię.Kanny mam,te normalne wysokie, zielone liście i czerwony kwiat, w ub.r. słabo kwitły.

Kasiu , Ewka i ten weekend szybko zleci, dłuższy u mnie zapowiada się na majówkę, aż 5 dni.

Daria lepiej uchwycę ten pieniek, miałam kiedyś tam brzozy, tj. w rogu przy wejściu do II ogrodu. Trzmielina przyjęła się.

Zoja, u nas teraz jest brzydka pogoda i nici z wiosennych robót.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies