Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:20, 10 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, ja także się zachwycam tymi seryjnymi zdjęciami z niebieskim i miskantem Morning Light. Cieszę, że odpoczęłaś Ja też, bo dziś mieliśmy papierkowe roboty przed wyjazdem

oj, Danusiu, jak mnie tym ucieszyłaś
no tak, wy znowu wojażować będziecie, aż mi ciut żal, że nie wybrałam się, ale będą kolejne wypady
papiery mus na bieżąco robić, nikt tego nie lubi, ale masz już z głowy
Cis - Taxus 21:42, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W śrdoku jest zielony i wygląda na jędrny. Ja sama nie wiem, ale to na pewno nie choroba, a sprawa fizjologiczna jak przedmówcy napisali. Ja bym poczekała, na pewno on nic nie zarazi. Popatrz czy w środku jest jędrne to zielone?

Danusiu - jędrne
I tam, gdzie trawki go otulają z tyłu też okazuje się zielony.
Czyli może wcześniej rósł sobie w cieniu, a teraz słońce go przypala....?
Ale strzygłam go już 3 razy.... i znów po jakimś czasie te końcówki brązowieją
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:22, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poczytałam historię, podziwiam Was i efekty do jakich doszliście. Trudno jest pracować jak coś boli. Widać że nieźli ogrodnicy z Was

do tego dodam młodość która jest motorem i pokonuje przeszkody. Mając 21 lat wszystko widzi się inaczej .
Gdybym z ogrodem zaczęła jak Ty zaraz po wprowadzeniu się to miałabym już prastary ogród a tak to zaledwie niemowlaczek

z niecierpliwością będę czekała na kolejne zdjęcia
Kondziowy Ogród :) 19:20, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ziemie uczy pokory, spróbuj go wciągnąć w zamiłowanie do tyrania w ogrodzie, pokaz mu jakieś ciekawostki, kup roślinę owadożerną, niech łapie muchy czy komary, zaciekawi go może cosik i zostanie ogrodnikiem?
i tak staram się robić chce go wciągnąć bo jak nie będzie miał zawodu to chociaż to będzie umiał owszem to praca sezonowa ale zawsze jakieś zarobek będzie miał
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:05, 09 sie 2013

Do góry
U nas nie pada, ale wyraźnie chłodniej się robi. Czuję deszcz w powietrzu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:28, 09 sie 2013

Do góry
Te lotosy u Ciebie to jak dla mnie jakiś świat nierealny, jakby nie wierzę że rosną
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:27, 09 sie 2013

Do góry
Poczytałam historię, podziwiam Was i efekty do jakich doszliście. Trudno jest pracować jak coś boli. Widać że nieźli ogrodnicy z Was
Kondziowy Ogród :) 18:24, 09 sie 2013

Do góry
Ziemie uczy pokory, spróbuj go wciągnąć w zamiłowanie do tyrania w ogrodzie, pokaz mu jakieś ciekawostki, kup roślinę owadożerną, niech łapie muchy czy komary, zaciekawi go może cosik i zostanie ogrodnikiem?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:13, 09 sie 2013

Do góry
Błotko na bosaka to całkiem inne, niż to błotko w kaloszach
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:05, 09 sie 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Moja katalpa Aurea

Wg mnie będzie rosła w górę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:04, 09 sie 2013

Do góry
Irenko, ja także się zachwycam tymi seryjnymi zdjęciami z niebieskim i miskantem Morning Light. Cieszę, że odpoczęłaś Ja też, bo dziś mieliśmy papierkowe roboty przed wyjazdem
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 17:29, 09 sie 2013

Do góry
Ja jeszcze w kwestii przeniesienia, ja więcej tutaj zaglądam, ale jak chcesz koniecznie to przeniosę, Daj mi znać
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 17:27, 09 sie 2013

Do góry
aleksandra_g napisał(a)

teraz tak: sorry za jakość zdjęcia ale już wieczorem robione '' po robocie''

Bylinami najłatwiej zasadzić rabaty, bo są dość tanie i szybko rosną, jednak nie dają takiego efektu jak większe okazy drzew czy krzewów. Na rabacie pod domem brakuje na tle ściany czegoś na pniu, co da potrzebna wysokość może dwa miłorzeby Mariken obok siebie, może trzmieliny, Obwódka z bukszpanu wokól i bodaj tuej Danica jak po drugiej stronie. No i trawki, najlepiej miskant Morning Light. I juz będzie łądnie, a może obwódka z berberysików Admiration? Ale jeden przy drugim trzeba sadzić. MOże za bukszpanem zurawki w odmiennym kolorze?

Plyty na tarasie 17:17, 09 sie 2013

Do góry
Podobają mi się takie zadaszenia z tkaninami .
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:14, 09 sie 2013

Do góry
U Was Aniu najdłużej tropiki, więc spokojnie sobie pływaj w baseniku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:12, 09 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Danusiu, to siedzenie na fotelu i migiełka na pewno fajna ja się taplałam w błocie, a potem myłam pod szlaufem, też fajnie było buziam

Mgiełka leciutko spadająca na twarz - nie do opisania i cień o drzewa. A błotko to tez wielokrotnie przerabiałam i to całkiem niedawno Już wolę upały
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:11, 09 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zachwycam się ogrodem i całuję

Już Marzenko naprawione? Lecę popatrzec co u Was. Też cmokam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:10, 09 sie 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Danuś, uschły mi serby.. przyszłam się wyżalić, bo je bardzo lubiłam... nie wiem, co im było.. wiosną przędziorek, ale pryskałam i przeszło. A teraz?.. upały może...?... szkoda mi ich

One tak po prostu nie usychają, to nie są drzewa podatne zbytnio na przędziorka, co innego Picea pungens, czyli popularny kiedyś świerk kłujący. Może po prostu był materiał kiepski? Może za głęboko posadzone były. Masz gdzieś to w swoim wątku? Ja też się martwię, bo je lubię i polecam i dobrze się sprawują pod każdym względem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:07, 09 sie 2013

Do góry
Cleo napisał(a)

Taki cień, że o jakiejś 17 dociera słońce i dosyć szybko chowa się za dom sąsiada. Więc tego słońca jak na lekarstwo.

No to nie sadź, posadź stożki z cisa, albo cisy kolumnowe np. Fastigiata. Będzie taniej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:06, 09 sie 2013

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Witam pięknie, podziwiam ogród i niesamowitą wiedzę od dawna
Od momentu jak zobaczyłam 'Ogród nie tylko bukszpanowy", a potem Ogrodowisko mam rewolucję w głowie i .... idzie ta rewolucja małymi krokami do ogrodu.
Dziękuję za ogrom wiedzy z której mogę korzystać i gratuluję stworzenia tak wspaniałego miejsca.
Pozdrawiam i dalej będę 'podglądać"

Ewciu, koniecznie nam tu zaraz pokazuj swój ogródek)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies