Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:05, 09 sie 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Moja katalpa Aurea

Wg mnie będzie rosła w górę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:04, 09 sie 2013

Do góry
Irenko, ja także się zachwycam tymi seryjnymi zdjęciami z niebieskim i miskantem Morning Light. Cieszę, że odpoczęłaś Ja też, bo dziś mieliśmy papierkowe roboty przed wyjazdem
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 17:29, 09 sie 2013

Do góry
Ja jeszcze w kwestii przeniesienia, ja więcej tutaj zaglądam, ale jak chcesz koniecznie to przeniosę, Daj mi znać
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 17:27, 09 sie 2013

Do góry
aleksandra_g napisał(a)

teraz tak: sorry za jakość zdjęcia ale już wieczorem robione '' po robocie''

Bylinami najłatwiej zasadzić rabaty, bo są dość tanie i szybko rosną, jednak nie dają takiego efektu jak większe okazy drzew czy krzewów. Na rabacie pod domem brakuje na tle ściany czegoś na pniu, co da potrzebna wysokość może dwa miłorzeby Mariken obok siebie, może trzmieliny, Obwódka z bukszpanu wokól i bodaj tuej Danica jak po drugiej stronie. No i trawki, najlepiej miskant Morning Light. I juz będzie łądnie, a może obwódka z berberysików Admiration? Ale jeden przy drugim trzeba sadzić. MOże za bukszpanem zurawki w odmiennym kolorze?

Plyty na tarasie 17:17, 09 sie 2013

Do góry
Podobają mi się takie zadaszenia z tkaninami .
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:14, 09 sie 2013

Do góry
U Was Aniu najdłużej tropiki, więc spokojnie sobie pływaj w baseniku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:12, 09 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Danusiu, to siedzenie na fotelu i migiełka na pewno fajna ja się taplałam w błocie, a potem myłam pod szlaufem, też fajnie było buziam

Mgiełka leciutko spadająca na twarz - nie do opisania i cień o drzewa. A błotko to tez wielokrotnie przerabiałam i to całkiem niedawno Już wolę upały
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:11, 09 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zachwycam się ogrodem i całuję

Już Marzenko naprawione? Lecę popatrzec co u Was. Też cmokam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:10, 09 sie 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Danuś, uschły mi serby.. przyszłam się wyżalić, bo je bardzo lubiłam... nie wiem, co im było.. wiosną przędziorek, ale pryskałam i przeszło. A teraz?.. upały może...?... szkoda mi ich

One tak po prostu nie usychają, to nie są drzewa podatne zbytnio na przędziorka, co innego Picea pungens, czyli popularny kiedyś świerk kłujący. Może po prostu był materiał kiepski? Może za głęboko posadzone były. Masz gdzieś to w swoim wątku? Ja też się martwię, bo je lubię i polecam i dobrze się sprawują pod każdym względem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:07, 09 sie 2013

Do góry
Cleo napisał(a)

Taki cień, że o jakiejś 17 dociera słońce i dosyć szybko chowa się za dom sąsiada. Więc tego słońca jak na lekarstwo.

No to nie sadź, posadź stożki z cisa, albo cisy kolumnowe np. Fastigiata. Będzie taniej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:06, 09 sie 2013

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Witam pięknie, podziwiam ogród i niesamowitą wiedzę od dawna
Od momentu jak zobaczyłam 'Ogród nie tylko bukszpanowy", a potem Ogrodowisko mam rewolucję w głowie i .... idzie ta rewolucja małymi krokami do ogrodu.
Dziękuję za ogrom wiedzy z której mogę korzystać i gratuluję stworzenia tak wspaniałego miejsca.
Pozdrawiam i dalej będę 'podglądać"

Ewciu, koniecznie nam tu zaraz pokazuj swój ogródek)
Cis - Taxus 17:05, 09 sie 2013

Do góry
W śrdoku jest zielony i wygląda na jędrny. Ja sama nie wiem, ale to na pewno nie choroba, a sprawa fizjologiczna jak przedmówcy napisali. Ja bym poczekała, na pewno on nic nie zarazi. Popatrz czy w środku jest jędrne to zielone?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:02, 09 sie 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
"Gołe Witki" hihihihiihihiih

Gołego witka ucinasz A co tam, gołe witki nie są złe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:01, 09 sie 2013

Do góry
Anulka napisał(a)

Mam też glicynię,męczy się w donicy już drugi rok.Zastanawiam się czy posadzić przy trejażu bo to silnie rosnące pnącze,kratę raz dwa oberwie czy szykować jakąś konstrukcję raczej metalową,sama nie wiem..

Glicynia potrafi byc naprawdę niebezpieczna, może spowodować katastrofę budowlaną. Nie dawaj jej na słabe podpory
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:57, 09 sie 2013

Do góry
anna_pisalska napisał(a)
Witaj Danusiu Przeczytałam w artykule "Co robimy w ogrodzie w sierpniu", że powinnam mocno przyciąć Wisterię. Podpowiedz mi proszę jak to zrobić

ucinasz wszystkie gołe "witki" i skracasz pędy na 4-6 oczek.
Ogród na górce 16:56, 09 sie 2013

Do góry
anna_pisalska napisał(a)
Witaj Danusiu Przeczytałam w artykule "Co robimy w ogrodzie w sierpniu", że powinnam mocno przyciąć Wisterię. Podpowiedz mi proszę jak to zrobić Moja wygląda tak

W tym roku pierwszy raz wypuściła mały mizerny kwiat

Trzeba uciąć te gołe wijące się patyki i skrócić tegoroczne pędy na 4-6 oczek,
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:39, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję za link do domku dla owadów

Bardzo proszę Danusiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:15, 09 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Żyję i pracuję, pomimo upału, a dziś wyglądam jak upiór w operze po całym dniu na słońcu, co prawda posiedziałam trochę pod parasolem z drzewa i polewałam sobie od spodu mgiełkę z węża ogrodowego. Chłodziło świetnie

Oooo, to ten fotel i ten wiąz

Taka mgiełka z wody pomaga najlepiej. Tez tak robie, oprócz prysznicowania w ogrodzie. Fotel bardzo elegancki i w swietnym kolorze.

A suchy murek piękny, będzie jeszcze pewnie obsadzony. Uwielbiam murki
Miłego dnia życzę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:58, 08 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Skoro zapronowałam to sadź. Innej możliwości w tym kształcie nie ma. Wschód może być.
Cień, taki prawdziwy cień, cień?

No to nie mam nic innego, a przynajmniej nic mi nie przychodzi do głowy.

Taki cień, że o jakiejś 17 dociera słońce i dosyć szybko chowa się za dom sąsiada. Więc tego słońca jak na lekarstwo.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:57, 08 sie 2013
Do góry
Gardenarium napisał(a)

A wiesz, człowiek dąży do rozwiania nudy, że ciągle to samo i próbuje odmienić widoki

Danusiu ja mogę się w Twoim ogrodzie nudzić,nudzić,nudzić,nudzić...po stokroć nudzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies