Błysku w oku, speeda w pracy, magicznych tortów, zwiewnych firanek i dłuuuuugich włosów z okazji 700tki Ci życzę A przede wszystkim mnóstwa roślin do stworzenia cudnego Kubusiowa
A ile ten Twój klonik już u Ciebie rośnie?? Ja uśmiercam u mnie wszystkie klony... I nie z powodu nie okrywania lecz zalewania korzeni....
Mażenko klonik u mnie zawitał tej wiosny. Doświadczenia z nim przede mną,hmm może też go zalewa podlewanie kropelkowe.
Linia kroplująca pojawiła się dopiero we wrześniu a podtopiłam kolejnego już w czerwcu. Za głeboko sadzę a mam podmokły teren i gliniasty. Teraz posadziłam wyżej a za ok 2-3 tygodnie pewnie bedę okrywać. Bo mi klony nie wymarzaja tylko w lecie albo coś je zajada albo usychają???? Teraz testuję kolejnego, będe nia niego chuchać i dmuchać i posadziłam go trichę wyżej.
Pieknie rysujesz/malujesz niezależnie od tego na jakim jesteś etapie. Gdy będziesz na architekturze to pewnie trafisz na dobrego nauczyciela rysunku. Tylko nie wiem czy na architekturze krajobrazu też???
Danusiu mialam już napisać, że ogród z liśćmi cudnie wygląda ale gdy zobaczyłam wysprzątany...... Tylko wzdycham z zachwytu.....
Dzisiaj poszaleję w moim ogrodzie ze sprzątaniem
Pisałaś, że poobrywałś liście limlajtce. W jakim celu? Włącznie dla estetyki czy z innych powodów???
Moniko dlaczego pieszesz, że ogród zmarniał?? Wypiękniał, poczerwieniał
Co do wycinania bylin to ja to zwykle jesienią robię bo nie lubię brzydkich liści na ogrodzie ale zdarzało mi się zostawić do wiosny i też źle nie było, bo rozkładające sie liście stanowią kompost
O naleweczkę będziemy pytać innych. Ja potrafię robić tylko cytrynową i to z miernym efektem a chciałbym jeszcze malinową