Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Moja bajka 21:33, 28 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Kasiu dzięki za odwiedzinki śliczne masz floksy pozdrawiam serdecznie, a jak Ty cięzko pracujesz ale efekty super

Dzięki Aniu, uwielbiam taką pracę. A układanie tej kostki wyjątkowo mnie relaksuje, poważnie . Mogłabym tak układać kilometrami chyba . Floksy to mój tegoroczny nabytek, tylko te najwyższe mam od zeszłego roku, od Kasi z ogrodu złudzeń . Pozdrawiam.
Wszystkiego po trochu 15:05, 28 lip 2015

Do góry
Mirko ale masz piękne floksy białe i różowe widziałam ale te niewiem jaki to kolor malinowy??? jest cudny
a ten wąż między roślinkami to nawadnianie??
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 11:54, 28 lip 2015

Do góry
Mam na skalniaku rojniki, rozchodniki, floksy i żagwin.
W pomyśle przekształcenie ogrodu na ogród prowansalski - czy rojniki i rozchodniki pasują do takiego stylu?
Czy skalniak pasuje do "Prowansji" ????
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 11:49, 28 lip 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Piękna okolica...... Jeśli chodzi o kwiaty w podanym przez siebie kolorze to polecam różowe floksy, rosną na wysokość ok. 25, 35 cm, nie znam odmiany ale u mnie w tym roku były cudne. A kwiatów nie wyrzucaj, mnie zawsze ich szkoda. Nawet nie wiedziałam, że moją tawułkę mogę przystrzyc...

Jana,
ja mam floksy różowe, jasnoróżowe z paseczkiem na płatkach i fioletowe. Cudnie kwitną na przełomie kwietnia i maja. Wyczytałam, że po kwitnieniu należ przyciąć przekwitłe kwiaty i zawiązki nasienne, bo jest szansa by powtórzyły kwitnienie. Niestety po maju straszą suche, brzydkie poduchy.
Są niskie więc rosną w pierwszym planie co nie służy rabatce
Na skalniaku (widać na wcześniejszym zdjęciu) rosną z boku i widać, że nie wyglądają ładnie, na środku rośnie fioletowy żagwin. Też później nie fajny.
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 00:39, 28 lip 2015

Do góry
Piękna okolica...... Jeśli chodzi o kwiaty w podanym przez siebie kolorze to polecam różowe floksy, rosną na wysokość ok. 25, 35 cm, nie znam odmiany ale u mnie w tym roku były cudne. A kwiatów nie wyrzucaj, mnie zawsze ich szkoda. Nawet nie wiedziałam, że moją tawułkę mogę przystrzyc...
Moja bajka 21:24, 27 lip 2015

Do góry
Podglądam Twoje zmiany, istne szaleństwo. Widzę, że floksy u Ciebie pięknie kwitną czyli u mnie będą za jakieś dwa tygodnie.
Makowo na Kociewiu 21:11, 27 lip 2015

Do góry
Piękna różanka, floksy, jeżówki, bukszpany - wszystko mi się bardzo podoba.
Moja bajka 21:03, 27 lip 2015

Do góry
Kasiu dzięki za odwiedzinki śliczne masz floksy pozdrawiam serdecznie, a jak Ty cięzko pracujesz ale efekty super
Przyjazny ogród 17:00, 27 lip 2015

Do góry
Floksy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:28, 27 lip 2015

Do góry
Inni mieli pstrykać, ci co zwiedzali
Sebciu, wielkie dzięki za spotkanie, gościnę, pokazanie swojego małego raju; wielkie podziękowania i ukłony dla mamy i babci i sympatycznego pana
Ogromnie się cieszę, ze jednak twój kawałek miejsca obejrzałam i ten, co ma być przyszłością
I pamietasz rozmowy o pogodzie, niby tak blisko Alinki, a jednak dużo chłodniej, normalnie, jak w kurorcie

Fajna mamy fotkę, więc c pora na moje do kolekcji

anabelki i w ogóle hortki kochają Sebka

piękne panoramy również w tle
pojechali z nami Justyna i Tomek

to mnie zachwyciło

floksy, turzyca palmowa i bodziszki
Pomóżcie wyczarować mi ogród 13:50, 27 lip 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Pięknie u Ciebie i kolorowo. Co to za różowe kwiatki?

Karolu, to są jedne z najpopularniejszych "wiejskich" kwiatków - floksy lub płomyki - obie nazwy funkcjonują zamiennie. Cudowne kwiatki, dość długo kwitną, a pachną do obłędu, mają cudowny zapach. Nie można koło nich przejść obojętnie. I pasują w zasadzie do wszystkiego chyba
Do raju daleko - u Ewy 11:32, 27 lip 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Widzę Ewo że pomału już Ci się klaruje wygląd rabaty, dziewczyny bardzo się starają i pomagają Floksy białe która mam nie są jakieś ogromne a dają ładną biel na rabacie. Zawsze można je po paru latach rozsadzić.Białe kwiaty często brzydko przekwitają, a floksy nie Biały akcent daje ładny też lobelia jednoroczna, ale ona niziutka jest więc musiała by być z przodu

Mirko, Twój głos w sprawie białych floksów bardzo cenny Nie przepadam za floksami, ale białe mi się nawet podobały w ogrodniczym. O lobeliach też myślałam, ale o niebieskich na innej rabatce
Zielona odskocznia 10:08, 26 lip 2015

Do góry
Były w dereniach naparstnice teraz są floksy

Rododendronowy ogród II. 08:48, 26 lip 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Najbardziej podobają mi się te liliowce z pofałdowanym brzegiem
Bogdziu motyle u Ciebie jak w jakimś ogrodzie botanicznym, u mnie tylko te najzwyklejsze, ale może gdybym tak częściej poobserwowała?

Ja mam od bardzo dawna liliowce pewnie od około 40 lat jeszcze z działki pracowniczej , te z pofalowanym brzegiem to nowsze wynalazki ale też je mam.Jak są w pgrodzie jeżówki, budleje , floksy, tojeśc , kwiaty jednoroczne to motyli nie zabraknie, choc różne odmiany mają różne gusta i łatwiej je spotkac na ulubionych roślinach.
Do raju daleko - u Ewy 06:49, 26 lip 2015

Do góry
Widzę Ewo że pomału już Ci się klaruje wygląd rabaty, dziewczyny bardzo się starają i pomagają Floksy białe która mam nie są jakieś ogromne a dają ładną biel na rabacie. Zawsze można je po paru latach rozsadzić.Białe kwiaty często brzydko przekwitają, a floksy nie Biały akcent daje ładny też lobelia jednoroczna, ale ona niziutka jest więc musiała by być z przodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies