Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:02, 21 lip 2015

Do góry
Na nowej bylinówce posadziłam

2 rodzaje jeżówek
pysznogłowkę
słoneczniczek szorstki
orliki
liatry
zawilce japońskie
ostróżki
naparstnice
wiesiołki
dziurawiec
dąbrówki rozłogowe
niezapominajki
stokrotki
floksy szydlaste
tojeść
wielosił
rozchodniki

wysiałam

maki wschodnie
firletkę chalcedońską
dzwonki ogrodowe
takie wielkie wysokie stokroty - zapomniałam nazwę( złocień czy coś)
smagliczkę

jeszcze muszę dosadzić róę od strony części różanej.
Kwiatki i rabatki u Elizy 23:17, 20 lip 2015

Do góry
Kawa teraz odpada Ela, spieszę się przed wyjazdem. I ogród, i okna, a jeszcze jutro Madzia z dziećmi przyjeżdża, bo do niedzieli "słomiana wdowa". Czyli już czasu zupełnie na nic nie będzie.

Ty wiesz Kochana, że u mnie żadne floksy tego zalewania z poprzednich lat nie przeżyły, tylko Twoje białe Kwitną teraz w najlepsze i pachną

Buziak
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:28, 20 lip 2015

Do góry
Co tu tak cicho?Floksy piękne.
Moja bajka 22:21, 20 lip 2015

Do góry
Miałam duże zaległości, przejrzałam kilkanaście stron wstecz, ale mnóstwo pracy wykonałaś. Widziałam też fotki z Sandomierza,pięknie wyglądacie, ja też lubię to miasto. Kwiaty zachwycają. Ja czekam na floksy, ale będą pewnie trochę później niż u ciebie, niestety podczas upałów zbrązowiały dolne liście
Skąpana w słońcu 22:19, 20 lip 2015

Do góry
Floksy u mnie jeszcze całkiem w pąkach. Jeżówka cudna a liliowiec aż się uśmiecham Pozdrówka zostawiam
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 14:19, 20 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)

chcę, chcę właśnie pada hurrraaa

floksy pachną cudnie , nawet sąsiad przyleciał się spytać co to tak "śmierdzi"

Śliczne masz te floksy
Hirutkowy raj:)) 14:00, 20 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Moje ukryte za sosnami floksy

wydają się być takie same jak ja mam, hmm
Hirutkowy raj:)) 13:57, 20 lip 2015

Do góry
Moje ukryte za sosnami floksy

I takie tam..

-
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:54, 20 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Reniu floksy ladne,jak mozesz to te najciemniejsze by mi pasowaly kolo hortek ide focic swoje,mam dzisaj wolne ,fachowcow od bruku pilnuje

mam jeszcze białe i czerwone, wstawię jutro foto
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:20, 20 lip 2015

Do góry
Reniu floksy ladne,jak mozesz to te najciemniejsze by mi pasowaly kolo hortek ide focic swoje,mam dzisaj wolne ,fachowcow od bruku pilnuje
Hirutkowy raj:)) 13:16, 20 lip 2015

Do góry
rozark napisał(a)
mam 4 kolory floksów, chcesz?

Reniu chetnie tylko zaraz zrobie fotke swoich to sie mozemy wymienic.Od dzisiaj w lidlu sa floksy ale polamane tylko jeden rodzaj ma kwitnace krzaczki reszta nie wiadomo jaki kolor po 17.99,w ciemno za te cenenie kupie
Hirutkowy raj:)) 00:14, 20 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A widziałaś gdzieś ładne floksy?

U mnie w ogrodzie schowane,dwa kolory odcienie rozowego przeciez ja nigdzie sie nie ruszam a u nas sama wiesz bida z nedza w pseudo szkolkach ,chyba zaloze szkolke z bylinami
Hirutkowy raj:)) 23:57, 19 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Bozenko teraz robie przemyslane kolorystycznie zakupy kupie lilie sorbet jak bedzie taka jak ma Anita,lada to za rozami bo sa rozowe moze floksy niebieskie beda takie lade byly w Pechcinie

A widziałaś gdzieś ładne floksy?
Dwa ogrody 23:35, 19 lip 2015

Do góry
Vivo, rutewka rzeczywiście potrzebowała czasu, aby rozrosnąć się i zakwitnąć, natomiast różowa zakwitła małym kwiatkiem, a i wielkością nie zachwyca.
Dzielżany pewnie już zaczynają kwitnąć u Ciebie, dalie widziałam, aminki po dzisiejszej nawałnicy jutro do podwiązania wszystkie,
floksy od dołu u mnie też albo podsychały, albo łapały grzyba, więc od razu oberwałam zainfekowane liście, teraz o dziwo się trzymają. Współczuję kiepskiej ziemi do wysiewów, bo szkoda taakich nasion Bordowy arcydzięgiel jakoś się trzyma, ale ruszył dopiero po przesadzeniu. U mnie z kolei przetaczniki i zwykłe, i Christa chorowały, może to skutek ubiegłorocznego ostrego przesadzania w zwykłą glinę. Muszę wszystko wysypać kompostem, już część czeka zworkowana do przewiezienia.
Jednakże cała reszta u Ciebie i tak zachwyca, co widać na poprzednim zdjęciu
Zakwitła, chwilowy zanik pamięci i nie podam nazwy

i migawki

Hirutkowy raj:)) 23:08, 19 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
piękne lilie , koniecznie dokup więcej.

Bozenko teraz robie przemyslane kolorystycznie zakupy kupie lilie sorbet jak bedzie taka jak ma Anita,lada to za rozami bo sa rozowe moze floksy niebieskie beda takie lade byly w Pechcinie
Dwa ogrody 22:34, 19 lip 2015

Do góry
Ren133 - liliowce kwitną długo, ok. 2-3 tyg. zależy to też od wielkości kępy, ilości pędów i ilości pąków na nim, przekwitłe po jednym dniu opadają lub trzeba je oskubać ten rok nie jest zbyt dobry dla nich, zimna wiosna, upały zrobiły swoje. Odmian Ci nie podam, bo to są w większości kępy darowane, a te, które kupowałam to mix siewek. Wstawię później troszkę fotek. Liliowce wolą słoneczko, w cieniu kwitną słabiej.
Iwk4 mam tylko Teasing G., niestety tylko taką. Ale chciałam pokazać, jaka duża urośnie

Pysznogłówka z siewu zakwitła, też jest jasnoróżowa, może troszkę ciemniejsza, niż pokazywana wcześniej. Floksy ze starych odmian też w pełni kwitnienia.
Basiu, rutewka kupiona dwa lata temu, kwitnie pierwszy raz, a kwiaty ma na wysokości oczu Rozwija je powoli. Moje z siewu jak posadziłam, tak stoją, może w przyszłym roku zaczną przyrastać.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 19:19, 19 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
U nas się zbiera na burzę.. takiego deszczu chyba nie chcesz?
pozdrawiam

chcę, chcę właśnie pada hurrraaa

floksy pachną cudnie , nawet sąsiad przyleciał się spytać co to tak "śmierdzi"

na jeżówce w tym roku brak motyli , ciekawe co się stało z rusałkami?

i na budleji też ich nie ma

Kwiatki i rabatki u Elizy 12:54, 19 lip 2015

Do góry
alinak napisał(a)

Biel w takiej ilości powaliła mnie na kolana i jeszcze Chopin.Czy to wszystko na rybackie z floksy mi ?. U mnie z floksow dopiero różowe zakwitly,a białe tez skomponowałam z przetacznikiem. Pięknie u ciebie .a co trzmieli to też zauważyłam że ich coraz mniej .jeźówki zawsze były obłożone a teraz jakoś średnio

Najwięcej bieli mam na rabacie pod oknem, hortensja i floksy dominują, między nimi sporo fioletu, ale przetaczniki i szałwie już przekwitły.

ta sama rabata z drugiej strony, bardziej kolorowa...

Kwiatki i rabatki u Elizy 10:37, 19 lip 2015

Do góry
eliza3 napisał(a)
Szałwie już kończą kwitnienie.

Tawułki zaczynają.

smagliczka

Biel w takiej ilości powaliła mnie na kolana i jeszcze Chopin.Czy to wszystko na rybackie z floksy mi ?. U mnie z floksow dopiero różowe zakwitly,a białe tez skomponowałam z przetacznikiem. Pięknie u ciebie .a co trzmieli to też zauważyłam że ich coraz mniej .jeźówki zawsze były obłożone a teraz jakoś średnio
Skąpana w słońcu 11:36, 18 lip 2015

Do góry
U mnie dopiero teraz zaczynaja floksy

I znowu zagości żółć z bielą

A teraz zmykam plewić bo przestało podać

Życzę wszystkim miłego weekendu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies