Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród w remoncie 11:57, 03 kwi 2019

Do góry

I roślinki z zamówień przedsezonowych przychodzą

Magnolia już pokazuje kolor

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:53, 03 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)

Miło mi

Powiem Ci, że trawnik nawet po zimie źle nie wygląda ale suchego po wertykulacji było baaardzo dużo, byłam w szoku.

Magnolia Soulange'a Czekam na kwiaty, mam nadzieję, że będą juz w tym roku. Oj trawnika ubywa, ubywa... juz czwarta mini rabata

jak kupiłaś z pąkami to będą To za paręnaście lat będziesz mieć piękne i spore drzewo bo one duże rosną. A jak kwiecą to pięknie jest. Pamiętaj że one nie lubią grzebania w korzeniach i ponoć przycinania, ale widzę że tutaj sproro osób co parę lat je mocno ciacha i potem w 2gim roku już rozsądnie kwitną

ja u siebie nie robię wertykulacji bo chłopina mi tak nie równo ziemię zrobił pod trawnik że te specjalne grabie do wertykulacji w większości nie dostają. Na następnej działce będzie się musiał wykazać lepiej.
A czy te elektryczne czy spalinowe mają regulowany poziom jakoś?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:16, 03 kwi 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Super zobaczyć buzię
Piękny macie ten trawnik po zimie. no i ogród też super się prezentuje. Nie doczytałam - jaką magnolię posadziłaś? fajnie! zawsze to super mieć te piękne i wielkie kwiaty już tak wczesną wiosną. A potem cien i wysłonienie i super że rabaty się powiększają

Miło mi

Powiem Ci, że trawnik nawet po zimie źle nie wygląda ale suchego po wertykulacji było baaardzo dużo, byłam w szoku.

Magnolia Soulange'a Czekam na kwiaty, mam nadzieję, że będą juz w tym roku. Oj trawnika ubywa, ubywa... juz czwarta mini rabata
Skąpana w słońcu 10:00, 03 kwi 2019

Do góry
Ewo, magnolia już, już
U mnie jeszcze śpi.
Pozdrawiam wiosennie
Ogród, mydło i powidło. 22:37, 02 kwi 2019

Do góry
Ewo trzymaj kciuki - strasznie wcześnie pąki odsłania magnolia ale co będzie to będzie, kiedyś się tego kwitnienia wreszcie doczekam a czy w tym roku to się dopiero okaże.
Gosiu - Clematisy przycięte, chyba wszystkie w tym roku będę przesadzała to co mam zadołowane, nowych zakupów raczej nie będzie lub jeśli już to niewiele.
Mireczko - magnolia to Iolanthe ma ogromne i pięknie pachnące kwiaty, ostatnio nie przemarzła w 2015 ale wtedy była jeszcze maleńka:

Kamilko też mam nadzieję że się wreszcie uda tfu tfu tfu
Tu narazie jest ściernisko... 22:06, 02 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Na rabatach masz już pięknie. Tulipany i hiacynty duże i ładnie rozkwitniete.

Magnolie piękne.
A to 1 zdjęcie magnolia ? czy to pigwa ?

Aniu na tym pierwszym zdjęciu jest pigwa.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:42, 02 kwi 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Reniu widzę że akumulatory załadowane na Maxa! I wrzośćce już posadziłaś? Czyś ty chociaż po powrocie oko zmrużyła?

Londyn wspaniały mhyyy..... rozmarzylam się. Kusisz wrześniowa wyprawą oj kusisz.

A magnolia pięknie kwitnie bo jej chyba papu dobre przygotowalaś

Fajnie tak się wyrwać od pracy zawodowej, zwłaszcza, że teraz u mnie skończył się bardzo gorący okres.

Kasiu jak można spać, jak wszystko chciałoby się przenieś do siebie,no jak?
Powiem Ci, że w tym roku to już nie, ale w kolejnym to kto wie, czy się we wrześniu nie wybiorę Trzeba mieć marzenia...

Magnolce, to wykwintnego jedzonka nie zaserwowałam, mogę powiedzieć, że dobre. Wtedy nie znałam Toszki i jej mądrości życiowych. Teraz to bym jej dopiero wymaściła..eh
Ogród tkany marzeniami 21:22, 02 kwi 2019

Do góry
Lilunia urocza, A magnolia jak wybuchnie to będzie szał
Moja black tulip była sadzona w zeszłym roku. Na zimę owinięta cała białą Agro A dodatkowo w nóżki dostała więcej kory. Na razie pączki ma małe.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:15, 02 kwi 2019

Do góry
Reniu widzę że akumulatory załadowane na Maxa! I wrzośćce już posadziłaś? Czyś ty chociaż po powrocie oko zmrużyła?

Londyn wspaniały mhyyy..... rozmarzylam się. Kusisz wrześniowa wyprawą oj kusisz.

A magnolia pięknie kwitnie bo jej chyba papu dobre przygotowalaś
Ogród tkany marzeniami 17:02, 02 kwi 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
Magnolia w pąkach. Może się zdecyduje i jednak zakwitnie wiosną. Dotychczas zawsze kwitła w sierpniu.

Na 100% zakwitnie byle tylko mrozu nie było.
Blaski i cienie nowego życia 13:15, 02 kwi 2019

Do góry
Renii napisał(a)
Ulcia mnie też ten plan się bardzo podoba, będzie pięknie jak posadzisz łanami. Magnolia piękna.
A mnie chyba nie przeżył klon palmowy garnet na tym miejscu nic nie chce u mnie rosnąć
A jak się ma Twój klon?

Dzięki.

Garneta dla Ciebie zrobiłam, ma zaciszne miejsce otoczony był do zeszłego roku hortensjami musiałam je zabrać bo potrzebował miejsca. Latem mu listki słońce przypala z lekka. On ma ze 4 lata na pewno, wolny jest okropnie w rośnięciu. Musiałabym odszukać pierwsze foty.

Ogród tkany marzeniami 12:41, 02 kwi 2019

Do góry
Magnolia w pąkach. Może się zdecyduje i jednak zakwitnie wiosną. Dotychczas zawsze kwitła w sierpniu.

Ogród, mydło i powidło. 10:53, 02 kwi 2019

Do góry
Kasia śliczny ten judaszowiec magnolia będzie cudna tfu tfu
Skąpana w słońcu 10:42, 02 kwi 2019

Do góry
Ewa witam wiosennie ja kupiłam 4 róże z serii rokoko i taka nowość podobną do pasteli dziś może jeszcze kupię z 3 sztuki eisvogel maxim i candy rokoko jakie Ty kupiłaś? U mnie jeszcze zimno i nic nie za bardzo kwitnie. Magnolia pięknie się u Ciebie zapowiada
Ogród w mieście-ogrodzie 10:38, 02 kwi 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)

Jakie ślicznotki! Jak się nazywają?

Na górze tulipany turkiestańskie, poniżej magnolia "Kikuzaki"
Tu narazie jest ściernisko... 10:19, 02 kwi 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Na rabatach masz już pięknie. Tulipany i hiacynty duże i ładnie rozkwitniete.

Magnolie piękne.
A to 1 zdjęcie magnolia ? czy to pigwa ?
Skąpana w słońcu 08:23, 02 kwi 2019

Do góry
No, no ładnie Ci rosną sadzonki. Ogród się budzi powoli bo niskie temp. Pracy pgrom próbuję ogarnąć i ciągle tyły.

Jaka to magnolia?
Skąpana w słońcu 08:00, 02 kwi 2019

Do góry
Basiu, Ulu, hiacynty przekwitły i ustąpiły miejsca pomidorom.

W ogrodzie nic się nie dzieje, póki co w większości śpi.

Ale są już pierwsze jaskółki

Dereń jadalny

Magnolia tuż tuż

Miłkowo - sezon 2016-2022 05:39, 02 kwi 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Pokaż proszę te szczepione, plissssss z takiej szerszej perspektywy. Ja czekam aż moje wystartują. Na razie całe w pączusiach

Kasia, postaram się zrobić, ale na tle muru, jak operuje słońce, trudno jest, z kolei w innym miejscu zasłaniają je głogowniki, ale postaram się.
To bezproblemowe drzewka, szybko rosnące, trzeba je przycinać, aby korona się zagęszczała.

magnolia Sunsation ciut później zacznie, chyba że mnie zaskoczy
4 młode magnolie, z powodu suszy w tym roku bez kwiecia

Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 21:55, 01 kwi 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Cześć Ewuniu. Zapraszam. Przyznam się, że od razu pobiegłam do Ciebie. Oj wątek masz już obszerny. Może czas na wizytówkę?
Śliczna magnolia

Kasiu, przyznam się szczerze, że już dawno nie czytałam z Tak zapartym tchem żadnego wątku. Zaczyna się niewinnie, wręcz nieporadnie, powolutku i nagle projekt Danusi, mistrzostwo świata, i realizacja. Coś wspaniałego. Pięknie masz a będzie jeszcze piękniej!
Bardzo podobają mi się Twoje kompostowniki, chyba odgapię, bo.moje też z palet ale dużo brzydsze.
Fajnie, że lubisz rodki, ja reż je kocham ale dopiero się ich uczę.

Dziękuję za pochwałę magnolii

Wizytówki nie mam, jeszcze nie skończyłam ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies