Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Gruszka_na_w... 20:52, 26 lut 2019

Nowa12 napisał(a)

Co to znaczy? Nie ciąć zbyt nisko?
Myślicie że wszystkie turzyce tak można potraktować?

Nie ciąć do ziemi. "Serce" łatwo zauważyć; zwłaszcza jeśli tnie się ręcznie.
U mnie są turzyce montana, Ice Dance i Silver Sceptre *te tnę. W spokoju zostawiam turzyce frosted curls. Je wyczesuję dużym grzebieniem w czerwcu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mikina34 11:40, 27 lut 2019

Ewo, u Ciebie widziałam rdest (himalajski?), jak mocno on się rozchodzi? Chciałabym do siebie zaprosić i zastanawiam się czy to będzie dobry pomysł, żeby potem nie musieć z nim walczyć
magnolia 12:02, 27 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Ewo, u Ciebie widziałam rdest (himalajski?), jak mocno on się rozchodzi? Chciałabym do siebie zaprosić i zastanawiam się czy to będzie dobry pomysł, żeby potem nie musieć z nim walczyć

jest piękny ale warto dać mu sporo miejsc
I niezbyt ławto się go zestawia z otoczeniem- jest dosć masywny, przy delikatnych roslinach dominuje mocno.
Ale warto go mieć.
Pszczelarnia 12:08, 27 lut 2019

Poppy napisał(a)

Dziekuje. To chyba raczej brak kombinacji odpowiedniej Tam gdzie mam chlodno latem jest mega glina,chociaz juz 'usprawniana' no i sciolki lisciastej mi brak. Ale moze tam brakowalo slonca? Z kolei inne sloneczne miejsca z dobra przepuszczalna ziemia po prostu za gorace.
Poppy, rozmyślam o tym ciemierniku i juz wiem, źe ten bezwarunkowo musi mieć wapienną glebe. To by sie zgadzalo. U mnie jest pod bzem koralowym i cisami.I bukszpanami.
mikina34 12:32, 27 lut 2019

magnolia napisał(a)

jest piękny ale warto dać mu sporo miejsc
I niezbyt ławto się go zestawia z otoczeniem- jest dosć masywny, przy delikatnych roslinach dominuje mocno.
Ale warto go mieć.

Magnolio, dziękuję za info, a z czym będzie mu do pary? Rozumiem, że liście tworzą taką masywna poduchę, bo same kwiatki wydają mi się całkiem drobne. Co prawda tylko na zdjęciach widziałam, więc może się mylę.
magnolia 12:49, 27 lut 2019

liście i kępa cała jest szeroka, masywna. Jak rosły blisko werbeny, to był moment że ten rdest wydawał się za ciężki przy nich, jakby bez rytmu
Z czym on?- z niskimi krzewami, z mocnymi trawami, sam w dużej masie. Albo z czymś wiosennym, co wcześniej da efekt- irysy syberyjskie, piwonie, penstemony
sylwia_slomc... 13:06, 27 lut 2019

Co do ciemierników moje kiepsko rosły, aż wpadłam na pomysł by wiosna ziemie dookoła nich wapnem do bielenia drzew posypywać, super się zabrały i kwitna ładnie
Anda 17:26, 01 mar 2019

Ewo, czy należy już sadzić dalie do doniczek? Kupiłam moją pierwszą w życiu i sie zastanawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 18:11, 01 mar 2019

Anda napisał(a)
Ewo, czy należy już sadzić dalie do doniczek? Kupiłam moją pierwszą w życiu i się zastanawiam

Jak będą cały sezon w doniczkach, to za 2 tygodnie bym już posadziła. Nie trzeba liczyć wtedy czasu, kiedy mogą iść do gruntu. W razie mrozu łatwo schować.

Anda 18:13, 01 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Jak będą cały sezon w doniczkach, to za 2 tygodnie bym już posadziła. Nie trzeba liczyć wtedy czasu, kiedy mogą iść do gruntu. W razie mrozu łatwo schować.

To świetnie, tak zrobię, dziękuję One cały czas będą w donicy. Ile karp sadzi się do donicy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies