Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

ElzbietaFranka 17:31, 01 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Dziękuję Elu za podpowiedzi. Sporo mi one rozjaśniły. Najbardziej mi zależy by było to w miarę proste rozwiązanie i jak najmniej kopania. I tak roboty ful w tym roku czeka i głównie ciężkich prsc ziemnych przy których samo zakładanie rabat, przesadzanie to pikuś. Chyba coś czuję będzie to najtrudniejszy sezon.
Pod różanką pewnie przeprowadzimy zwykłą rurę, nie drenażową. Nie będę ryzykować. Jakby mi miały te róże paść to chyba bym się zapłakała. Tuż za różanką, pod ścieżką ten drenaż najwyżej. Byłby to myślę teren ok 1m szerokości i ok 6,7 m długości. I tak jak radzisz na metr głęboko wykopiemy, nasypiemy tłucznia. Zobaczymy jak to zda egzamin. Jeśli nie to trzeba chyba będzie wtedy pomyśleć o studzience. Póki co wolałabym tego uniknąć, to jednak już spora inwestycja ale jak się nie da inaczej trzeba będzie.
Czeka mnie jeszcze przeforsowanie pomysłu z M. Wkurza mnie bo jak słyszę, że tego nie bo się nie da, a wiesz ile to kopania itd to mnie skręca. To jest zwolennik prowizorycznych rozwiązań w przeciwieństwie do mnie. Trzeba wybrać złoty środek

U mnie eM wymyśla lubi różne prace które mają wezwanie. Zresztą dużo sami żeśmy zrobili. Widocznie twoj jeszcze powodzi nie przeżył na dzialce i tak marudzi.

Masz jako taki ogląd i wybierz co będzie jak najmniejszym kosztem i dobrze funkcjonowało.
Ja w tym roku będziemy kłaść wszędzie nawodnienie kropelkowe bo nie wszędzie mamy.
Margerytka40 17:31, 01 mar 2019

Anda napisał(a)

Tetris ogrodowy, rzeczywiście nuda

Już się cieszę
Wiolka5_7 17:34, 01 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

No to u mnie pewnie jutro będzie padać, chyba w ogóle przyszły tydzień ma być deszczowy. Trochę pogrzebałam, od razu lepiej

Ja wlasnie czekam na deszcz,zeby mi podlało te roślinki sadzone
Wiolka5_7 17:36, 01 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

A dziękuję

Sumaki były fajne, duże i wielopniowe ale po tym jak jeden nie wiadomo czemu usechł w zeszłym sezonie uznałam, że to znak by pomóc im odejść. Rozważałam tam inne drzewka ale magnolia wygrała. To idealne miejsce dla niej. Zaciszne i ciepłe. Oby rosła tam zdrowo i szybciutko

Na pewno będzie dobrze rosła
Wiolka5_7 17:41, 01 mar 2019

Nowa12 napisał(a)

Ale Wy jesteście bez serca .

Anda 18:14, 01 mar 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja wlasnie czekam na deszcz,zeby mi podlało te roślinki sadzone

Przyjdzie i do Ciebie. U mnie już jest
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Magleska 09:10, 02 mar 2019

Asiu jak tam dziś ? Kopiemy ?
U mnie narazie za zimno ,ale przymierzam się do zdzierania dalszego
anna_t 11:09, 02 mar 2019

Będziesz na spotkaniu?
Margerytka40 17:09, 02 mar 2019

Magleska napisał(a)
Asiu jak tam dziś ? Kopiemy ?
U mnie narazie za zimno ,ale przymierzam się do zdzierania dalszego

Tylko troszkę pokopałam, u mnie dziś zwariowana sobota i na ogrodowe prace brakło czasu niestety
Margerytka40 17:11, 02 mar 2019

anna_t napisał(a)
Będziesz na spotkaniu?

Będę..... w robocie niestety. Nie dam rady, robiłam podchody by może zamienić dyżury ale marne szanse