Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:55, 23 paź 2012

Do góry
Zakończyłam miło wieczór fantazją i przybiegam po pracy a tu tyyyyyyyyle miłych wpisów A co Wy dzisiaj dziewczyny mialyście zablokowane inne wątki ????

Evchen - jeszcze nie wiem jakiej wielkości graby kupię. Najlepiej byłoby wreszcze znaleźć kogoś kto takie 1,5 m sprzedaje i kupić z prostym pniem do zagęszczania, za dwa lata byłyby piękne będę szukać zimą i wiosną. Obiecuję dać cynk calemu ogrodowisku gdzie można takie zakupić

Betysia widzę że po zwyczjaowej przerwie weekendowej wróciałaś tuliskam Buziam już naśladując Ciebie a teraz będę tuliskać???

Urszulo u nas mgła sie zaczyna przerzedzać mleko było przez dwa dni, do pracy nie było łatwo trafić
Dobrze ,że nigdzie nie leciałam bo gdybym zamiast w Warszawie wylądowała w Białymstoku???? Bo na Rzeszów bym nie narzekała, wpadłabym do Asc Śmiesznie było z pasażerami, którzy zamiast w Wawie w Budapeszcie wylądowali....

Irenko - nadal focham prosze na prive

Sylla - wiekowa kobieto,,mnie już nic nie zdziwi, autocad.... no proszę , nie klękaj masz 1000000 (słownie milion) wejść Chylę czoła i kłaniam się nisko szapo ba jak mawiają górale Ups od schylania spdysk mi wypadł

Aga K - jakże mi miło czytać takie slowa. Zwłaszcza, ze przez długi czas słuchałam jakiego potwora budujemy albo, że za dużo się w tym ogrodzie dzieje Nic zrozumienia nie było i komentarze, czy to dom????? Jak można w czymś takim mieszkać ???? Dlatego tym bardziej jest mi miło czytać, źe nie jestem oddosobiona w upodobaniach etatetycznych

Magda - jestem tu bo dziewczyny są fantastyczne!!!! i kilku rodzynków chłopaków też !!! zapraszam do odwiedzania i dyskutowania

Ania Art - chyba też muszę zagłosować na rabacie brzozowej??? Anka wstawaj z kolan, wszystkie powinnyśmy przed Tobą klęczeć!!! Wychowywać tylu chłopaków, pracować i zakładac samodzielnie ogród!!! I posadzić 1500 cebul!!!!!!!!!

Ogród do odświeżenia 15:08, 23 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Madżenka powiała chłodem.... grrr..... ale jak śnieg to narty.. też dobrze

Sugerujesz Aniu, że na nartach powinnam się udać w trasę na 1 listopada

Pamiętam rok, jak na 11 listopada otworzyli wyciągi ... i to bez sztucznego naśnieżania... ale osobiście wolałabym lato przez cały rok z wyjątkiem okresu od Wigilii do Nowego Roku
Ja tam ciepłolubna...

Ja wprawdzie upałów nie lubię, ale miłe ciepełko jak najbardziej Aniu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:42, 23 paź 2012

Do góry
Organy mnie zaintrygowały... ale to efekt fantazji... truskawkowej, którą Madżenka przecież, nie ja - zjadła ale fantazja mi się udzieliła.
Uzbrojeni zapadli w pamięć i burszytnowe ognie i wiewórka biegnąca do papugi sklonowanej.
Izuś.. ja siem tylko pokornie przypomnę - śpiewaj!!!!!
Otom wróciła Idę po Boćka jeszcze .. miał być taniec brzucha przecież
Zielony galimatias 00:11, 23 paź 2012

Do góry
Ożes!!! Trawa urosła!!! Koło powstało!!! Kule cisowe przywędrowały!!!!! A to pośrodku kołą co się tak cudnie wybarwiło to co???
Pszczelarnia 00:09, 23 paź 2012

Do góry
Ale ja dzisiaj głowy nie mam do doradzania, boli..., spać nie mogę, czytać nie mogę....
Pszczelarnia 00:08, 23 paź 2012

Do góry
Stopniować, wyciepać cisa z frontu. Dać go na tyły. Upchać kulkii bukszpanowe w sielskość aby nadać ciut geometrii, Gabriela dobrze radzi zrobić symetryczne rabty. Piętra koniecznie wysokie po zewnętrznej i schodzić coraz niźej do ścieżki
Ogród w lesie 23:58, 22 paź 2012

Do góry
No to przegłosowałyśmy białą altanę
Irenka dobrze prawi abyś na tej rabacie przy iglakach sadziła hosty, azalie, rh, horti, kiścienie zeblidy (to czerwieniejące u mnie) i będzie kwieciści i kolorowo. Jakiegoś miskanta też możesz sobie wepchać musimy tylko doczytać ktory do cienia i jeszcze aby był biało - zielony
I jeszcze źurawki citronelki jpha i zapomniałam o białych zaiwlcach i pluskwicy groniastej to wysokie rośliny które robią piętro . W nogi funkie i azalie a nad ich głowami hortli
Skoro ciemnawo-zielono co byś powiedziła na białe kolory kwitnących ???
Dla róży może być zbyt mało słońca...

http://ogrod-amat.strefa.pl/rosliny_do_cienia.php
Zielony galimatias 23:02, 22 paź 2012

Do góry
No to siem narobiło...
streszczam
Grabie puściły kury z piesem bez dżi. Dżi okazuje się konieczny, bo kury celu koniecznego z piesem nie osiągnęły - tzn. do celu chili mnie nie dotarły. Wniosek: jajek nie będzie... obornika nie będzie... robale w ziemi zostaną...
Bociek usiadł w oślej łafce z kurami i latarką po oczach.. ała!... się babiszony rozochociły i jeża grabiami popędzają w moją stronę!.. ała.. jeża karnego???
Włoski łącznik Grabi nie pomógł Konstancji smagnąć mnie karą długą i uciążliwą ... ała..
ale Sebka baby przepłoszyły matmą... jakżesz to mogło być tak jak jest?..
Seba, wróć...

to toto poniżej straszne nie jest, zwłaszcza że ryczące Disco Polo to jęk zatrutego grzybami Tiziana
bociek napisał(a)
Evchen, albo siem tu zaraz meldujesz, albo wymyslimy Ci takie tortury, ze normalnie normalnie

1. Bendzie krzeselko i lampka
2. karny jezyk
3. grabie (a Aga potrafi nimi wladac jak Bruce Lee tymi takimi wiesz na lancuszku takimi kijkami )
4. kara bendzie dluga i uciazliwa
5. wlaczymy Ci nie Italo Disco a Disco Polo z okresu najwczesniejszej swietnosci (Mydelko Fa, Majteczki w kropeczki, itd.) i poprawimy zlotym okresem (Shazza i te klimaty)

Wiec mowiem po dobroci

ale żeby zaraz Bociek taniec brzucha odprawiał przy śpiewach Konstancji i Kac Wawie????
Anuli DS aż w gardle z wrażenia zajschło i po napój skoczyła. Madzia ze stoickim spokojem patrzy na wezwania Anity, Madżenka szuka kreta w dziurze, a Grabie rzuciły kasztana w żabę Betyski.
A ja na chwilę do Wieloszki zajrzałam.. co niestety szybko przyuważono.. auć... Enya Tajnosz Agentosz....
Koniec sprawozdania.

Spadam

Pszczelarnia 22:55, 22 paź 2012

Do góry
Ewa a która jest letnia a która jesienna?
Mi tylko pięter brakuje w rabatach
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:53, 22 paź 2012

Do góry
Aguś a gdzie Magnolia jeszcze doradza oprócz ciebie?
Kubusiowo 22:50, 22 paź 2012

Do góry
Grzybków to ja nie lubię obierać ale cytrynóweczkę bym wypiła
Pszczelarnia 22:46, 22 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Basiu, biel albo mocny róż. Jednak chyba. Boję się czerwieni w takiej masie na ścianie. Nie na mój raptowny charakter.

Oj tak oj tak jak w stone house różową i dwa stożki
A ciski i kanciki super!!!! Wdzę że aptetyt na zmiany rośnie
Rododendronowy ogród II. 22:43, 22 paź 2012

Do góry
Bożenko i nie narzekam myślę tylko jakby sobie stworzyć drugą zmianę tzn wszyscy by poszli do domu a ja wtedy po relaksie w ogrodzie do pracy
W Gąszczu u Tess 22:41, 22 paź 2012

Do góry
Żyjesz jeszcze ??? Słoneczko do Ciebie przeciągam...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:39, 22 paź 2012

Do góry
Któreż to ograny Ci każą
Przyszłam pomlaskać po fantazji truskawkowej
Rododendronowy ogród II. 22:37, 22 paź 2012

Do góry
Bożenko gdy wychodzę w ciemnościach do pracy i wracam o zmroku to takiej pięknej jesieni jakna Twoich zdjęciach nie widzę.....
Dobrze, że pogoda nas w ciągu kilku ostatnich weekendów rozpieszczała, to można było podziwiać przyrodę

Pozdrawiam serdecznie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:34, 22 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
muszę zasnąć ... zasnąć i nie pamiętać ... a kysz

Zjadłam fantazję truskawkową mniam mniam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:32, 22 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
No właśnie Aga- z tymi odcieniami tak na 100 % nie wiadomo. Ale wg mnie 2 odmiany, nawet jak nie będą zgrane idealnie ze sobą odcieniami, nie zrobią zgrzytu.

Ewa wydaje mi się że te róże powtarzają kwitnienie kilka razy w sezonie, więc kiedys się spotkają.
Dobrze myślę?

Pocieszyłaś mnie Magnolio bo ja się niigdy nad porami kwitnienia nie zastanawiałam nie dość, że różne gatunki, odmiany, kolory to jeszcze pora kwitnienia. Oj jakie to trudne a roźe takie piękne
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:30, 22 paź 2012

Do góry
madlen napisał(a)
Witam cię Magnolio , miło Ci " widzieć " ,cały czas przygotowuję się do utworzenia mojego ogrodu wg. Twojego wspaniałego projektu. poprawiłam wg. niego moją znielubioną kiedyś rabatę z bzami i tujami - teraz po zastosowaniu Twoich rad bardziej mi się podoba , reszta czeka z realizacją ( częściowo sprawy finansowe ale niestety bardziej zdrowotne mojego M )Projekt w każdym bądż razie czeka - miło że znajdujesz czas i się udzielasz na forum , powodzenia

Ps. Agniecho 973 przepraszam za prywatę ale b. się ucieszyłam kiedy zobaczyłam wpis wspaniałej Magnoli - mogę z czystym sumieniem polecić ją i jej wiedzę osobom , które mają pustkę w głowie odnośnie ogrodu - jest przemiłą projektantką - polecam

Ha Madlen a kiedy nam pokażesz swój ogród
Aga sorki za prywatę ale uwielbiam projekty Magnoli
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:26, 22 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Izuś to impuls bez okazji z sympatii do mnie

tak ... popieram Bogdzię i wciełabym kawałeczek

Lecę chociaź po jogurt potwory!!! Jeść mi się chce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies