Aniu pewnie masz rację i to Eskimo . To ze juz po ptakach nie rozwiaze sytuacji bo się obraża i mówi ze wiecej nic robic nie bedzie a przecież czasem musi cos zrobic czego ja nie dam rady.
Tak Dajanko, podejrzewam, że to kalina koralowa Roseum, zwana też buldeneż, i mszyce lubią ją bardzo. Zawsze najpierw na niej sprawdzam, czy już się pojawiły, ale widok krzewu obsypanego kwiatami wynagradza te niedogodności.
Tulipany bardzo lubię za ich urok, różnorodność i bezproblemowość. Nie będę jednak ukrywać, że moimi faworytkami są róże
Ten buk to Purpurea Pendula o pokroju płaczącym i czerwonych liściach. Nie mam tam zbyt wiele miejsca, a marzył mi się buczek
Liści kalina nie zrzuca, to fakt, chyba że duzy mróz to ona taka "na wpółzimozoelona" jest, raczej taka "zimobrunatna" a nie "zimozielona"
Ale ten zapach...........
Bardzo mi się podoba to miejsce, jest cudownie. Zawsze mi się podobał taki wodospadzik, a twój jest taki, nie wiem jak to powiedzieć, klimatyczny, romantyczny, poprostu cudowny. Bez przesady, taki naturalny. Pięknie to urządziłaś.
Lepiej późno niż wcale Tak mówią
Podobają mi się te moje skarpy, ale wciąż próbuję właściwy dobór roślin, nie wszystko chce na nich rosnąć. Siłą rzeczy tam jest bardziej sucho.
no i krzewy kalina żylistek krzewuszka pęcherznice hibiskusy forsycje złotlin perukowce, masę bylin itd. ale na razie małe i nie wiele widać trzeba czasu.
Ale dziękuję, że pomyślałaś o mnie, może na jesieni zgłoszzę się po brzózki - jeszcze pomyślę
Właśnie działam nad tym projektem, pomału to idzie, bo jedynie jak wracam z pracy coś tam dłubię ulica nie jest za mocno ruchliwa, więc nie ma potrzeby się tam osłaniać-może jedynie przed wiatrami, bo tu jest wygwiździejewo!
tak, wiem ze taka jest regula dla kwitnących wiosną ale kalina ma mlode przyrosty jeszcze zanim przekwitnie i musialabym teraz obciąc wszystko a są juz spore..
tak trzeba ?
a kwiatostany po kwitnięciu się usuwa ?
Nie mam jeszcze co dużo pokazać, ale cieszy mnie każda roślinka, która kwitnie.
Jednak obserwując mój ogród bardzo dużo się w nim zmienia i będzie coraz lepiej i myślę, że ładniej
Ależ piękne! i ta kalina na pniu mnie kusi, mam dla niej miejsce, ale jak ona wyglada po przekwitnięciu? w końcu porcja zdjęć, śliczne tulipany i żurawki, kolor mnie zachwycił