Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

szemusia 22:20, 13 maj 2015

Dalej bez prądu siedzisz?!
Aż trudno uwierzyć, ze taką miałaś pogodę. U mnie ani kropli deszczu, podlewać muszę.

Dereń juz odbija. Da radę. Gdybyś go nie przycięła, to miałabyś te listki tylko na końcu gałązek. A tak będzie zielony po całości, nawet od dołu listki wypuścił A budleja faktycznie Ci wyrosła
andziurex 07:55, 14 maj 2015

Deszcz? Wichura? A u mnie słońce i wiatr, wysusza wszystko na pieprz, a ja właśnie poziomki posadziłam. Wszystkie klapnięte bidulki, mam nadzieję że powstaną.
Berberysa admiration też polecam. Ja go zawsze lekko przycinam w marcu żeby nadać mu kształt kulki. Najpiękniej wygląda w pełni lata, kiedy listki są czerwone z żółto-zieloną obwódką. Ładnie wygląda w połączeniu z odmianą o jasno zielonych listkach, np. Goldalita.
zbigniew_gazda 08:50, 14 maj 2015

Jak tam już prąd dostarczyli? Admiration musi mieć słoneczko to się pięknie wybarwi.
Mysza 09:00, 14 maj 2015

Mirelko piękna ta kalina
U mnie też była wichura
Ładnie wierzba się zagęszcza.
Zobacz co z moich kikutków wyrosło.Potem usunę zdjęcie

Wczoraj je podcięłam w kuleczki
Mysza 09:02, 14 maj 2015

Zapomniałam pytać czy gdzieś widziałyście berberysy bagatella ??
MirellaB 13:52, 14 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Taka masz pogode? U mnie tylko wiatr mocny wiał ale moze sie to zmienic choc wole zeby pozostało jak jest szczeglnie z prądem.

Oj działo się działo, trawnik po deszczu oszalał
MirellaB 14:00, 14 maj 2015

Magdalena25 napisał(a)
Witam! Przychodzę z rewizytą. Dawno mnie nie było, ale teraz nadrabiam zaległości. Pozdrawiam

Witaj Oj zaległości to pewnie nie nadrobisz Zaglądaj częściej - zapraszam

MirellaB 14:11, 14 maj 2015

szemusia napisał(a)
Dalej bez prądu siedzisz?!
Aż trudno uwierzyć, ze taką miałaś pogodę. U mnie ani kropli deszczu, podlewać muszę.

Dereń juz odbija. Da radę. Gdybyś go nie przycięła, to miałabyś te listki tylko na końcu gałązek. A tak będzie zielony po całości, nawet od dołu listki wypuścił A budleja faktycznie Ci wyrosła

Prąd wrócił w nocy, jak wszystko się włączyło to aż się przestraszyłam Ta wichura i ulewa zerwały się tak nagle.

Derenia ciągle obserwuje, czekam, czekam i czekam, a on ciągle marny. Wszyscy piszecie, że odbije, zobaczymy. Na obecną chwilę jest kiepski, a u innych takie ładne

Wyobraź sobie, że budleja była dwa razy taka, miała z 3 metry wysokości.
Mąż jest zły na mnie, że tak to wszystko poobcinałam
MirellaB 14:22, 14 maj 2015

andziurex napisał(a)
Deszcz? Wichura? A u mnie słońce i wiatr, wysusza wszystko na pieprz, a ja właśnie poziomki posadziłam. Wszystkie klapnięte bidulki, mam nadzieję że powstaną.
Berberysa admiration też polecam. Ja go zawsze lekko przycinam w marcu żeby nadać mu kształt kulki. Najpiękniej wygląda w pełni lata, kiedy listki są czerwone z żółto-zieloną obwódką. Ładnie wygląda w połączeniu z odmianą o jasno zielonych listkach, np. Goldalita.

Aniu jestem zdecydowana na dosadzenie berberysów admiration i będę chciała je prowadzić w kulkach. Zastanawiam się tylko czy trawa carex ice dance ich nie stłamsi skoro one tak wolno rosną, a trawa tak się rozkrzewia?

Jeszcze ciągle zostaje do zrobienia rabata dwupoziomowa, która nie daje mi spokoju. Do listopada musi być zrobiona
MirellaB 14:25, 14 maj 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Jak tam już prąd dosta
rczyli? Admiration musi mieć słoneczko to się pięknie wybarwi.

Prąd jest
Niestety rabata od strony północnej, słońce tam rano i po południu, ale myślę, że nawet jak nie będą w pełni wybarwione to i tak będą tam ładnie wyglądały