Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 19:03, 19 maj 2016

Do góry

Złotokap sprawdzałam jest podobny

ma dlugi kwiat a listki małe

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:52, 19 maj 2016

Do góry
Irenko u nas nareszcie słońce... teraz przyroda nabierze przyspieszenia...
Do zobaczenia w Pisarzowicach

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 18:50, 19 maj 2016

Do góry
znów queeny - zakwitły jako ostatnie
mój skalniaczek 18:49, 19 maj 2016

Do góry
A tu ja przy moim skalniaku wiosną
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 18:48, 19 maj 2016

Do góry
pomieszałam w koszykach 3 odmiany - dzwonie wyszło - jedne liliputy, drugie tyczki

queen of the night

raz jeszcze mix z trójkątnej
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:44, 19 maj 2016

Do góry
trzy kroczki - trzy widoczki

Tu ma być ogród :) 18:43, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A dziś wygląda to już tak:

A rosną tu sobie seslerie jesienne

Na tle słupków miskanty Kleine Fontane

Super ! Swietnie wyszło , robota Ci sie pali w rekach , ja ńie mam przedpłocia kostka drogowa po całosci.

Wisienki jakie masz cudniste moje platany narazie pokraaki i w kolorze i w ilosci suchych gałęzi .....nieciekawie mam

Seslerii jesiennej szukam
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 18:43, 19 maj 2016

Do góry
Czosnki w pączkach - liście mimo, że już cięte, nadal bardzo się rzucają w oczy

te cebule chyba mi ktoś wcisnął do koszyka - do eksmisji

Queen of the night dziwne - z kazdej cebulki wyrosło po kilka kwiatów - niewielkich, długich i "chudych"

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 18:35, 19 maj 2016

Do góry
Wydawalo mi się, że posadziłam dużo cebul, ale po tym co zobaczyłam w innych ogrodach - wymiękłam. Dopiero zobaczyłam jak rzadko sadziłam tulipany, ale pierwsze koty za płoty.

Zdjęcia nieststy z komórki, więc szału nie ma.

Tulipanowe wspomnienie
zaczęło się tak:

wysypaliśmy placyk pod basen kamykami

exotic emperor cudny

klaudii za mało posadziłam, w tyle widać moje opętanie na jesieni - czerwone i żółte tulipany, zdecydowanie mają eksmisję.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:16, 19 maj 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale masz rodka...więcej kwiatów niż liści Postarał się.
Co i jak? Nowicjuszka 18:09, 19 maj 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

świetną i zajmującą psy zabawką jest też kokos - zwykły kokos, który mozna godzinami rozbierać z włókien, skorupy, a potem i zjeść
Warunek jest tylko jeden - pod podłogą nie można mieć sąsiadów

Moja to uwielbia frisby, to jest mus jak się z nią wyjdzie na ogród inaczej zamęczy człowieka. Pierwszy raz słyszę o kokosie, aż spróbuję z nią Moja jest trochę ten tego... np. surowego mięsa, czy kości nie dotknie, a jak jej jedzenie nie podejdzie, to od razu ma biegunkę i wtedy to ja mam przesrane
Co i jak? Nowicjuszka 18:00, 19 maj 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja badałam w zeszłym roku musi wystarczyć bo na razie nie mam czymAle były różne ph w różnych częściach ogrodu....wyszło na to , że rodki to na samej górze powinnam posadzić Kto by im tam wodę nosił?

Też mi się tak wydaje, jak motyką lecę po rabacie, że gleba jest różna. W sumie to ciekawe, bo miałam nawiezioną ziemię, spychem rozplantowaną, tak samo nawożę i daję trociny, a mam miejsca gdzie nie mogę wbić kopaczki. Dla mnie to zbawienie mój pług ręczny Polecam gorąco jak ktoś ma duże rabaty do przekopania.
Typografia ogrodu 17:55, 19 maj 2016

Do góry
Turzyce sabinskie dotarly.miały byc jeszcze seslerie jesienne ale pan sie pomylil i przywiózł inne...wzelam trzy dla testow.

A szkoda bo mialy zastapic martwe FC na skarpie

Alebskoro ich nie ma to pobralam sadzonki moich sadlerian i posadzilam na sparpie.

A sabinska wylądowała w podjezdzie gdzie niedawno usunelam ID
Do raju daleko - u Ewy 17:39, 19 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale trawniczor Doprowadziłaś go do perfekcji Tulipany cudowne. U mnie już nie ma prawie

Dzięki Gosiu Trawnik zazwyczaj na początku wiosny ładnie u nas wygląda, a potem już trochę gorzej Teraz też jest trochę placów łysych na ścieżce prowadzącej do drewutni

Dla Ciebie taka kompozycja z tulipanem

i zawilce

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:30, 19 maj 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
Mam takie coś ,chyba drzewko...nie wiem zostawić ,wyrzucic? kwiaty ma jak akacja tylko żółte

wg mnie to złotokap
Za zielonym płotem 17:23, 19 maj 2016

Do góry
i jeszcze takie małe porównanie śródremontowe..

chcę się jeszcze pozbyć tych jałowców płożących stąd i azalii spod kosodrzewiny, zamarzyłam sobie o różach w tym miejscu tylko zastanawiam się czy dodać coś jeszcze wzdłuż palisady, czy już tylko różami zapełnić ten cały pierwszy plan..? no i cały czas nie mam żadnego pomysłu na tą rabatę pod wierzbą, tam gdzie teraz pojemniki ze żwirem, mam do wykorzystania 5szt. cyprysików groszkowych
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 17:18, 19 maj 2016

Do góry
Ostatnie tulipany tej wiosny?
Nie, może jeszcze ze dwa zakwitną, te z cienia, ale to następnym razem.
A dziś te: tuż przed opadnięciem płatków.

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:18, 19 maj 2016

Do góry
Sylwia
cieszę się, ze ci wszystko żyje
fajna sobota przed nami
Justyna
akurat miejsca to masz
Gobasia
w tym roku trawy później, niestety jestesmy niecierpliwe, trzeba czekać, moje sa 4 letnie, to lepiej sobie radzą, a gracki tez dobrze idą, choc to ich 2 sezon
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 17:14, 19 maj 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

Pewnie że nie zmieniaj,niech będzie rabatka Franusia(dobrze zapamiętałam)

Duzo jet tam krzaczków ,a kolorów?

Rabatka Bolusia, jeżeli już! Może być, On się cieszy zapewne, że jeszcze do ogródka łażę.

Za zielonym płotem 17:13, 19 maj 2016

Do góry
Dominika, dzięki za odwiedziny i pochwałę
dzisiaj działam w ogródku od rana, przyszła do mnie wreszcie długo wyczekiwana paczka - trzy robinie, wiem dobrze, że na forum nie cieszą się zbyt dużą sympatią, ale jedną miałam już w kolekcji, nie chciałam robić bałaganu i mieszać z czymś nowym obok, a tej szkoda było wyrzucić... i trzy pęcherznice czerwone, w sumie mam cztery sztuki. Trochę poprzestawiałam, ale jeszcze kawał pracy przede mną

uwierzcie mi na słowo, na tym zdjęciu są trzy nowe drzewka! dwa tam, gdzie palisada i jedno obok tego już podrośniętego

pęcherznice wylądowały pod płotem, nie są w równej lini, ale posadzone tak żeby robiły za tło dla kosodrzewiny i tej drugiej sosenki (na tle tej kory ich nie widać prawie, bo szkraby małe...) no i w rogu (pod bluszczem) pojawiła się jeszcze kalina!

wykopałam stąd kilka krzaków, m.in. te dwa okazy, Karol99 zidentyfikował ten ciemniejszy jako "Mint Julep" jałowiec pośredni, a drugi NN, muszę dla nich znaleźć miejsce!

i jeszcze widok na front robót z innej perspektywy, w prostokącie pojawiła się druga akacja, przesadziłam tam trzmielinę(będzie jeszcze jedna), a pomiędzy są hortensje ogrodowe białe (maluchy, ale przecież kiedyś urosną ), no i moja pierwsze obwódka bukszpanowa, ta to dopiero jest tyci tyci...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies