Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:15, 21 wrz 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenko ja własnie kojarzę też Twoja białą bo jej kształt mnie ujał kiedyś u ciebie, ja tez chcę narazie ja w domu mieć a byc może latem wyjdzie na zew.

Zimą stala u mnie w domu a latem na zewnątrz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:14, 21 wrz 2012

Do góry
Pisałam już u Izy, że dzisiaj mialam świetny humor w pracy. Przez cały dzień myślałam o przyjemności jaka mnie czeka - sadzeniu cebul
Posadziłam dzisiaj szafirki, których ostatecznie mialam 160 szt. Posadziłam na niewielkiej powierzchni dosyć gęsto aby z daleka było widać niebieskie łany. Zrobiłam zdjęcia więc jutro pokaże
Posadziłam rowniez irysy reticulata przy płytach granitowych.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 21 wrz 2012

Do góry
Julka twarda z Ciebie zawodniczka
Tess - z niecierpliwością czekam na długie zimowe wieczory przy kominku i ogrodowisku
Aniu - ja też czekam na tę energię wiosenną, ktora sie w nas budzi gdy zaczyna świecić słońce, dni się robią coraz dłuższe a tulipany i magnolie aż biją kolorem po oczach
Irenko - sadzę szafirki gęsto. Dzisiaj posadziłam je za carexami i bergeniami. A jak mnie liście denerwują to je ciacham wcześniej a szafirki i tak kwitną jak głupie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:04, 21 wrz 2012

Do góry
Na infekcję cebulkową nawet Ty nie masz lekarstwa
Kupuj szafirki koniecznie, kupuj
A mi się dzisiaj przez caly dzień micha w pracy uśmiechała na myśl o sadzeniu cebulek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:59, 21 wrz 2012

Do góry
Irenko zbliżamy się coraz szybciej do tysiączka
Ale piękną pogodę dzisiaj mieliśmy. Co z tego że lekko zimno bylo rano, wszystko się pieknie wybarwi
Pozdrawiam serdecznie
Zielony galimatias 20:52, 21 wrz 2012

Do góry
Się nie dzieje trawa siem posiala
Nawiązując do naszej miłej konwersacji, którą byłam przerwalam brutalnie wapdnięciem do domu i zrywem w sadzeniu cebulek, proponuję aby załagodzić galimatias:
1. Wykopać tuje dopiero wiosną
2. Posadzić serby jak radzi Gosia
3. Zostawić między serbami a kółkiem miejsce na sadzenie
4. Wydumać zimą obsadzenia
5. Lać wodę na trawnik aby pięknie wzeszła i nie galimatisowac jesienią
6. Dać sobie czas w mroźne zimowe wieczory aby przy kominku piękną wersje ogrodu wykoncypować

Nie spiesz się teraz z sadzeniem. Ja mam złe doświadczenia z jesiennego sadzenia delikatnych roslin (nie drzew), wszędzie piszą że lepiej jesienią a u mnie zdecydowanie lepiej przeżyło to co sadziłam wiosną.
Wiem, że chciałabyś mieć juz pięknie ale potem będziesz trzynaście razy wszystko przesadzać
Teraz najważniejszy jest trawnik i ewentulnie obwódki bukszpanowe, ktore wiosną bedziesz mogła fajnie formować. Ja bym rabaty, które będziesz miła najbardziej widoczne, obsadziła żywopłotem bukszpanowym , przecież podobały Ci się takie formalne ogrody.
Mój poprzedni ogród miał wszystkie rabaty zakończone żywopłotem bukszpanowym. Dodawalo to niesamowitego ładu w moim galimatiasie nasadzeniowym. Było nie było 10 lat błędów i wypaczeń trzeba było jakoś uporządkować
Lecę w kulki... 20:44, 21 wrz 2012

Do góry
Wisienkę w placyku żwirowym widziałam, śliczna buziam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:39, 21 wrz 2012

Do góry
malkul napisał(a)
ja kupiłam tu http://twojedoniczki.pl/pl/c/ELHO-PURE/169 ale widze że juz ich nie ma
a tak wygląda u Gabik, lepsze ujęcie niż to powyżej bo widać dokładnie jaki ma kształt

Mam taką białą uwielbiam ją, stale zmianiam w niej dekorację teraz są w niej cyklameny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:35, 21 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Schody świetnie wyglądają. Ja mam dąb modyfikowany w kolorze wenge z balustradą z nierdzewki, ale strasznie żałuję wyboru koloru, bo każdy pyłek na nich widać, o włosach mojego biszkoptowego labradora nie wspomnę

Ha dlatego podłogę i schody pod kolor mojego Tytusa dobrałam - biszkopt - lub jak kto woli dąb bielony
Zimozielony ogród przy białym domu 20:29, 21 wrz 2012

Do góry
Ale swietny ten plac granitowo żwirowy!
Malkul - płyty granitowe powinny o takich rozmiarach musza mieć grubość minimum 4 cm..... Cieńsze mogą pękać. Takie plyty zamawaia się u kamieniarza lub mniejsze 30x60 kupujesz w Casto

Danusiu czy ten miłorząb mocno się rozrośnie? Widziałam dzisiaj podobnie szczepionego i zastanwiam się czy będzie z niego kula czy rozczochraniec?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:19, 21 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam już jesiennie. Posadziłam dzisiaj szafirki i iryski
Ogród w lesie 20:16, 21 wrz 2012

Do góry
Normalnie oniemialam na widok projektu EV!!!! Normalnie jak spod ręki angielskich projektantów. Cherlaku i Andrzeju kopiujcie Tylko ja nie łapię w ktorym miejscu ogrodu to cudo ma powstać ???
Ogród w lesie 20:08, 21 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Zastanowiła mnie uwaga Tess, o tym jak to nie wiadomo co u siebie zrobić ale u innych to już tak.
Dochodzę do wniosku, że my po prostu nie te ogrody mamy. Ten Ev dałbym Madżenie bo wie co w nim zrobić, my weźmiemy ogród Madżeny bo już jest gotowy, a swój oddamy Ev, bo ma do niego zapał. Pasuje? Ewentualne zamiany możliwe również w szerszym gronie. Co wy nato?

Miałem też taki pomysł, żeby Was tu zaprosić ( wszystkie zainteresowane beinteresowną pomocą) na wino celem kolektywnego wykonania planu,ogrodu, z możliwością upamiętnienia przez każdego uczestnika jego udziału poprzez nadanie jego imienia zaprojektowanemu zakątkowi, np. "Zaułek Madżenki" , "Kącik Wieloszki", "Słoneczna Polanka EV". To byłaby rożnorodność!

Wniosek rewelacyjny!
Pomysł z kolektywnym planowaniem ogrodu -świetny!
Pozdrawiam Andrzeju

I Cherlaka pozdrawiam, i dużo zdrowia życzę

Super pomysł Ciekawe tylko co na to mój M
Ale spotkanie koelktywne przy winku to megasuper pomysł
Już mam koncepcję zakątku tylko nie do końca znów wiem gdzie są wysokie drzewa i gdzie dają cień Ja sobie rezerwuję kącik rh
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:04, 21 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam Danusiu i Weroniko. Miałyście piękne spotkanie, piękne zdjęcia, piękny klimat. Ach jakie filiżanki i dzbanki....
Rododendronowy ogród II. 19:53, 21 wrz 2012

Do góry
Wcięłam się a tu będzie wiersz
Rododendronowy ogród II. 19:51, 21 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

piękna róża Bogdziu a nie wiesz przypadkiem co z naszym Shrekolem? jakoś milczy długo pozdrawiam i dobrej nocki

Aniu nie wiem co jest z Przemkiem. Ja z nim bliższych kontaktów nie miałam, ostatnio byliśmy u Szefowej na święcie róż i od tego czasu nie rozmawiałam z nim więc nie wiem nic.Róża nazywa się Jazz.

A ja wiem pozdrawia za chwile ma egzamin ze statystyki ... Próbował się zalogować ale mu si nie udało odezwie sie po egzaminie
Zielony galimatias 08:20, 21 wrz 2012

Do góry
O, i znowu Madżenka mądrze prawi

Zmykam zaraz, nie wiem, o której zajrzę

Czy u Was też tak zimno? u ,mnie dziś rano było minus 3 stopnie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 06:53, 21 wrz 2012

Do góry
Będzie jeszcze babie lato a może babskie lato
Pozdrawiam w ten słoneczny dzień
Rododendronowy ogród II. 06:50, 21 wrz 2012

Do góry
Bożenko gratulacje z okazji 200 stron!
Chwilę mnie nie było i spóźniłam się na dwusetkę.... Tyle stron wczoraj przybyło...
Zrowia Ci życzę i miłego spokojnego dnia.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:45, 21 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam Aga.
U nas na drugim końcu miasta jest Aldi, czy możesz podać nazwę tych rękawic może w innych sklepach znajdę???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies