Irenko, jeśli mnie oko nie myli, to ja mam suchodrzew od 2 lat i ma się świetnie Ślicznie rośnie i bardzo ładnie wygląda na rabacie. Prawdą jest, że zimą był mocno przysypany śniegiem, bo na rabatę spychaliśmy śnieg z podjazdu Wieczorem zrobię zdjęcie to porównamy
A termometr mam na pierwszym piętrze. To ile było przy gruncie????
Aż się boję, co ujrzę po powrocie do domu
Edytuję, bo zapomniałam z tego wszystkiego napisać, że zakupy super
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Kielce ... centrum ... godzina 7 rano i aż 2 stopnie !!! ... a ja w marynareczce ... nigdy przy tych 2 stopniach nie wyszłabym tak "opatulona" w lutym ... marcu czy nawet kwietniu ... i może nie było mi ciepło ale i bez szaleństwa ... nie kurczyłam się bardzo ... dziwnie cos z tą termoregulacją ... a teraz słoneczko ... i taaka masa rzeczy do zrobienia !!! ... bez paniki ... same przyjemności ... Irenka pozdrawiam
Mojego nie porównamy, bo dawno zamienił się w energię cieplną... a po 4 latach był naprawdę duży czyt. po 4 zimach ... pochwals ię jak poszalałas z cebulkami .. mam nadzieję, że pogodę masz ładną do prac ogrodowych
Na moich metrach kwadratowych setka też by było mało...więc nic dziwnego Irenko, że 250 u Ciebie w dwa dni posadzone Jestem pełna podziwu
Jula, ja chyba też bo po plewieniu byłam już na etapie byleby szybko!!!
ktoś mi pokazywał setkę na rabacie, naprawdę nie jest tego tak wiele, jak mówią liczby!
szalejesz już z cebulowymi? co wybrałaś?
Irenko nadrobiłam zaległości...zakupy super, ilość cebulek posadzonych i tych do wsadzenia zbija mnie z nóg , no niemożliwa jesteś z tą ilością energii, którą masz... sam podziw tu już nie wystarczy (szczęka sama wypada) Czekać będę zatem, z niecierpliwością, do wiosny, na kolory w Twoim ogrodzie.
Sama jeszcze nie mam koncepcji na cebulowe, chociaż cosik już rośnie w ogrodzie...może jutro przejadę się po okolicznych sklepach, na razie czasu nawet na Ogrodowisko brak
Irenko słyszałam, że dzielisz "trawiszcze", jak będziesz miała jeszcze małą kępkę to chętnie przygarnę
Irenko zbliżamy się coraz szybciej do tysiączka
Ale piękną pogodę dzisiaj mieliśmy. Co z tego że lekko zimno bylo rano, wszystko się pieknie wybarwi
Pozdrawiam serdecznie