Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Milka 08:01, 21 wrz 2012

a ja się nie domyślam!

co do szafirków, z powodu koloru właśnie je sadziłam, i dopóki krety nie wywaliły kompozycji do góry nogami, efekt był piękny; no ale i tak liście mnie wkurzają, rosną na drugim planie!
Mala_Mi 09:49, 21 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

http://www.gardena.com/pl/garden-care-tools/gardening-tools/sadzarka-do-cebul-kwiatowych/ ta dobra naprawde a inne do dupy.......

Aniu no ma 25 lat gwarancji Ale gdybym miala te 1000 dołków sadzarką wykonać to bym miala rękę do wymiany ....

25 lat gwarancji przereklamowane, bo mi jeden nit odelciał.. ale M naprawi... ale u mnie nawet szpadelek do kancików Danusi się wygiął przy pierwszym uzyciu..... u mnie jest po prostu kamień... ale bez sadzarki nic bym u siebie nie posadziła.....

Ale co tam czekam na efekt sadzenia Twoich cebul..... tysiac kwiatuchów na wiosne... bosko
Tess 10:15, 21 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Tess bardzo się cieszę. A kiedy ja Twoj wątek przeczytam???

W długie zimowe wieczory?

JulkAd 20:53, 21 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Sebek masz rację, przejrzałeś mnie widać że dobrze liczysz....
Mam 420 tulipanów i narcyzów
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
Czosnkow giganteum i gladiator 11
na chwilę obecną zatem 791 szt i jutro kolejne 120 szt tulipanów
O matko chyba kupię jeszcze sto aby w sezon z tysiącem wejść...
Ubiegłorocznych nie liczyłam.....

na razie nadrobiłem tyle i wracam dalej do czytania - nie mogłam się powstrzymać

edit: jestem na bieżąco , czekam koniecznie na zdjęcia weekendowe Twojego ogrodu Marzenko, a już na pewno wiosną na szaleństwo kwitnących cebulowych
Madzenka 21:10, 21 wrz 2012

Julka twarda z Ciebie zawodniczka
Tess - z niecierpliwością czekam na długie zimowe wieczory przy kominku i ogrodowisku
Aniu - ja też czekam na tę energię wiosenną, ktora sie w nas budzi gdy zaczyna świecić słońce, dni się robią coraz dłuższe a tulipany i magnolie aż biją kolorem po oczach
Irenko - sadzę szafirki gęsto. Dzisiaj posadziłam je za carexami i bergeniami. A jak mnie liście denerwują to je ciacham wcześniej a szafirki i tak kwitną jak głupie
Madzenka 21:14, 21 wrz 2012

Pisałam już u Izy, że dzisiaj mialam świetny humor w pracy. Przez cały dzień myślałam o przyjemności jaka mnie czeka - sadzeniu cebul
Posadziłam dzisiaj szafirki, których ostatecznie mialam 160 szt. Posadziłam na niewielkiej powierzchni dosyć gęsto aby z daleka było widać niebieskie łany. Zrobiłam zdjęcia więc jutro pokaże
Posadziłam rowniez irysy reticulata przy płytach granitowych.
Joanka 21:27, 21 wrz 2012

No no no..... 100 % normy wykonane
Już widzę te szafirkowe łany
To taki mały trening przed jutrem?
Mala_Mi 21:29, 21 wrz 2012

Iryski i krokuski. to wiosna w czystej postaci...... pierwsze niebieściuchne zapowiedzi ciepełka..
Moje dla Cię..za tę radość życia i opytmizm..... zbieram te okruszki i karmię sie nimi......

Milka 21:31, 21 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Pisałam już u Izy, że dzisiaj mialam świetny humor w pracy. Przez cały dzień myślałam o przyjemności jaka mnie czeka - sadzeniu cebul
Posadziłam dzisiaj szafirki, których ostatecznie mialam 160 szt. Posadziłam na niewielkiej powierzchni dosyć gęsto aby z daleka było widać niebieskie łany. Zrobiłam zdjęcia więc jutro pokaże
Posadziłam rowniez irysy reticulata przy płytach granitowych.

podziwiam Marzenko, te drobne cebule, wcale szybciej sie nie sadzi
ja fot z sadzenia nie robiłam, bo jak tu pokazać cebule juz zakopane, ha
z przyjemnością wiosną będę podziwiać spektakl ! twój i wszystkich innych
dobranoc
Madzenka 21:33, 21 wrz 2012

Joanka napisał(a)
No no no..... 100 % normy wykonane
Już widzę te szafirkowe łany
To taki mały trening przed jutrem?

Tak Joasiu, trening przygotowawczy
Zaraz was opuszcze bo musze sobie plan sadzenia tulipanów rozrysować, bo potem mi się w ogrodzie wszystko pomiesza. Chciałbym w tym roku trochę mniejszy misz-masz robić