Zmiany w ustawie śmieciowej.
21:48, 22 sty 2013
W mojej Gminie nic nie słychać w powyższym temacie Napiszę jak to funkcjonuje u mnie na dzień dzisiejszy Gmina rozdaje ludziom worki w trzech kolorach ( segregacja śmieci) plastiki szkło ,papier .Raz w miesiącu zostawia się te pełne worki przy drodze po czym odpowiednie służby je zabierają i zostawiają zamiennie puste Absolutnie za to nikt nie jest obciążony finansowo Gmina to robi za darmo Pozostałe śmieci wywozi inna firma którą sobie wybierzemy( wolny rynek ,wolny wybór) Mnie wystarcza jeden pojemnik na miesiąc 250 litrowy Płacę za to 25 zł miesięcznie Nie mam problemu ze śmieciami a koszt niewielki Moje plastiki to jedynie butelki od mleka bo kartonowych nie kupuję Szkła nie wyrzucam bo zazwyczaj to są słoiki Do sklepu chodzę z lnianymi własnymi torbami Staram się w miarę możliwości nie znosić tego do domu Sporo odpadów zasila kompostownik .W sklepach nie pozwalam sobie na pakowanie w plastiki ,podaję pani woreczki papierowe Nie są drogie i są lekkie (można je nosić w torebce tak jak torbę lnianą)na początku pani się buntowała i nie chciała tego robić Oznajmiłam ze nie będę zatem u pani robiła zakupów bo ja nie chcę sera z folii ani niczego co może spokojnie być zapakowane w torebkę śniadaniową Nie będę płaciła za chemiczną folie która zmienia smak żywności i szpikuje mój organizm szkodliwymi substancjami Dlaczego mam jeszcze za to płacić?Pewnie ludzie mieli ze mnie ubaw ale to moje zdrowie i moje pieniądze i moja ziemia której zaśmiecać nie mam zamiaru .Ludzie mój sposób łyknęli i juz więcej osób tak robi ku mojej radości .Wracając do tematu .Zuza Radnych można odwołać za taką Uchwałę ba !!nawet należy to zrobić!! Skoro dotyczy to mieszkańców Gminy to ci sami którzy są pokrzywdzeni mogą odwołać tych geniuszy i po sprawie.Nie trzeba czekać do wyborów !! Kij ma zawsze dwa końce Tak nas traktują jak sobie na to pozwalamy.Macki ignorantów są coraz dłuższe i to nie tylko w Gminach Az mnie paluchy świerzbią żeby coś napisać ale nie mogę bo to już polityka .Miłego wieczoru