Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blyxa i elipsa 22:44, 30 kwi 2016

Do góry
Moje tulipany wreszcie ruszyły - szok.
Na jesień muszę pamiętać aby dosadzić w duużej ilości jakąś wczesną odmianę, bo co się naczekałam to moje

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:43, 30 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj od rana wsadzałam zakupione na ryneczku jednoroczne byliny. Kupiłam pelargonie: stojące i zwisające, kocankę, lobelię zwisającą i jeszcze jakiegoś zwisa. Mam nadzieję, że przymrozków już nie będzie.
Z tarasu i ganku zniknęły balustrady. Wykonawca musiał je zdemontować, bo farba impregnująca miała jakąś wadę fabryczną. Mam nadzieję, że balustrady wrócą )

Potem mnie wzięło na olejowanie ganku i tarasu i tak mi zeszło przedpołudnie.

Po południu w ruch poszedł nóż do darni, widły amerykańskie i grabie. Udałam się do warzywnika, gdzie przygotowałam zagonek pod nabyte na ryneczku flance selerów, brukselki i porów w odmianie letniej i zimowej. posiałam też pierwszy rzut fasolki szparagowej. Rzuciłam też czujnym okiem na wcześniej posiane warzywka. Rosną jak na drożdżach )

W sadzie zaczęły kwitnąć grusze. Pięknie jest !

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:43, 30 kwi 2016

Do góry
Niesamowity smok z tego klona sie zrobił...

Tu koniecznie będzie potrzebna ławka angielka
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:42, 30 kwi 2016

Do góry
Ogród Beatki - Historia ogrodu z rowem
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:39, 30 kwi 2016

Do góry
Uwaga - parasolowata niemal na połowie gałęzi ma pąki! Ale będzie szał w czerwcu! I smród

Grab wredei i czeremcha co niesamowicie pachnie

Kosica dała spokój z lustrem bo młode się wykluły nie ma czasu na gupoty
Blyxa i elipsa 22:38, 30 kwi 2016

Do góry
zielnik w wersji mini

paczka

mierzymy czy wszystko się zmieści

i posadzone

A tutaj dwa dni wiosennych porządków i sześć worków kory

Mój 4 arowy azyl... 22:37, 30 kwi 2016

Do góry
Narcyzy

i pełnik europejski

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:36, 30 kwi 2016

Do góry
Żeby nie było że to mój ogród - to ogród Beatki - Historia ogrodu z rowem

Ciekawe co Beatka chciała złowić, a może asekurowała syna bo miał ochotę wskoczyć do wody

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:35, 30 kwi 2016

Do góry

Rh przy lustrze pękają - a miały być białe a będą - różowe I klon coraz bardziej widoczny
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:34, 30 kwi 2016

Do góry
Ania co jak co ale na tulipankach to się znasz

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:33, 30 kwi 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Kaszka się wynurzyła też

To mi wygląda na szparagi. Nie wiem jak duże są korzenie, chyba niezbyt jeszcze rozrośnięta karpa, bo dość cienkie, i nowe z ziemi wychodzą. Maj to miesiąc jedzenia szparagów.

Jak pozwolisz rosnąć normalnie to w środku lata będą takie delikatne "choinki",

Kaszka, czyli gipsówka, najpierw wykształca kępę liściastych pędów/odcień podobny do szałwii/ a dopiero potem kwiatki, drobne białe i pachnące. Niestety nie mam zdjęcia dorosłych roślin, dla porównania. Gipsówkę-kaszkę pokazywałaś mi w innym miejscu, chyba nieopodal wiśni.
Moja bajka 22:31, 30 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Szału nie ma, d...y nie urywa, ale mam mikro oczko wodne. Jak chociaż jedna żaba do niego przylezie to będę przeszczęśliwa . Tak dla zabawy zrobiłam i już mam pomysł na jeszcze trochę inne, bardziej proporcjonalne do tej wielkiej rabaty, ale równie bezpieczne

O rany to się Iga musi cieszyć! Super by tu ciurkadełko wyszło a przy okazji buchciło by taflę wody Masz tojeść rozesłaną? Ona nawet do wody włazi, u mnie fajnie brzegi kryje. A masz - złota - obsadź ją dookoła, zobaczysz jak fajnie wlezie do ,,wiadra" i będzie naturalnie Do tego do srodka proponuje irysa wodnego lub kaczenca
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:30, 30 kwi 2016

Do góry
jak mi zabraknie stipy to zgłaszam się do ciebie po siewki

A te piękne tulipany to Blue Diamond?

Madzenka napisał(a)

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:28, 30 kwi 2016

Do góry
Dokupiłam jeszcze 4 azalie więc w alei aż po japoniec rosnie ich - 19 i 5 Rh (w tym 1 miniatura)!

Te nowe sa takie bordowe
Przyjazny ogród 22:27, 30 kwi 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Wow to piwonia się doczekała swojego co mnie cieszy niech rośnie zdrowo kiedyś cb nawiedzę i sprawdzę jak się miewa ogród cudny jak zawsze

No przecież, na kwitnienie piwonii drzewiastch przyjedziesz .
Z twojego ogrodu, ujęcie okiem moim

Moja działka na Dębowym Lesie 22:27, 30 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)

te są super delikatne piękne

A te jak określisz ???
Jan Paweł II

Ice cream

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:27, 30 kwi 2016

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:26, 30 kwi 2016

Do góry
Początek długiego weekendu był niezwykle pracowity. Uporałam się wreszcie z uporządkowaniem wschodniej granicy działki. Sąsiad podniósł swój teren na wysokość od 30 cm do 1m. Nie wiem, skąd się wzięła ta mania wyrównywania terenu. Podejrzewam, że większość budujących, nabywszy działkę w Tatrach, też by ją poziomowała. Wzięłabym udział w partycypowaniu kosztów wspólnego ogrodzenia na normalnym poziomie, ale współfinansować budowy muru oporowego nie zamierzam. Te straszne bale straszą nas już od 3 lat. Ciekawe jak długo jeszcze...
Ukończona rabata wschodnia, z boku podjazdu

i widok z drugiej strony

Ułożenie kostki było dosyć skomplikowane. Nie miałam maszyny do cięcia betonu. jest tam jednocześnie zakręt i spadek. Wygląda lepiej niż było. Pozostało tylko pociąć palety, które służyły jako podstawki różnych przydasiów i wywieźć na skup złomu pobudowlane resztki.
Na rabacie zgodnie z planem posadziłam jako zamknięcie dwa szmaragdy. Przed nimi są hortensje bukietowe, choiny kanadyjskie Jeddeloh. Jako wypełniaczy użyłam jednorocznej różowej begonii, bordowej żurawki, runianki japońskiej, jasnoty plamistej kwitnącej na biało i różowo. Dzisiaj odkryłam, że na początkowym fragmencie tej rabaty mam smardze )) Jutro je obfocę. Dosadziłąm tam 4 dalie( kolory od ciemnego różu, przez jasny do białego) i ostnicę.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:24, 30 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Przyjdź potem zobaczyć moje czko wodne" o plany na jego powiększenie. I wal prawdą prosto w oczy . Oprócz bluszczyka i serduszki jeszcze kokorycz kwitnącą dla Ciebie mam, bo chyba Ci jej nie dawałam .

Zaraz pędzę, właśnie Małą ululałam i zaraz będę wolna

Azaliowa aleja...
Moja bajka 22:23, 30 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Alfred zaczyna kwitnąć

ponieważ pamięć mam dobrą, ale krótką to zrobiłam takie napisy na kamieniach, żeby pamiętać co mam. Tyle tylko, że się pomyliłam i zamiast Alfreda mam teraz Alberta

Nie no - leje ze smiechu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies