Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 20:17, 15 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jaką piękna wyraźna ta tęcza Podlało Ci?

Gosiu, pierwszy deszcz od nie pamiętam kiedy. Wreszcie nie muszę podlewać ogrodu Tęcza była nawet podwójna Wiesz, jaka radość była w domu?

Zawilce wiosenne zaraz zakwitną

Ewa777 20:23, 15 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Ewa a ja przyszłam obejrzeć co kupiłaś a ty piszesz że choroba cię dopadła
Życzę zdrówka, nabieraj sił. Twoje tulipany przepiękne, moje już w większości kończą kwitnienie.
Ach i nie dodałam, że Rh prześliczne

Dzięki Mirko
Dopadło mnie choróbsko. Jak zawsze w nieodpowiednim momencie. Szkoda mi tej wyprawy na targi, ale zupełnie z sił opadłam.
Listki na ambrowcach coraz większe

LyraBea 20:26, 15 maj 2016

Nasze poranne błagania zostały wysłuchane.
Nad moim ogrodem też się deszcz zlitował i troszkę pokropił. Musiałoby tak padać przez kilka dni, żeby naprawdę podlało, ale dobre i tyle. Oczyściło świat dookoła z kurzu. Uwielbiam ten granat nieba przed i po deszczu zwłaszcza w maju, gdy kwitną drzewka owocowe. Tak pięknie wyglądają wtedy na tle burzowych chmur.
Margo 10:21, 16 maj 2016

U mnie w końcu leje i nawet rano zdążyłam rozsypać nawóz na trawnik .
Zdrówka życzę
makkasia 13:21, 16 maj 2016

zdrowia życzę Ewuniu.
Mam nadzieję, cudowne ujęcie tęczy jakby sztucznie wklejone
Mam nadzieję, ze poleje ostro bo susza okropna.
Ewuniu nie wiem czy spotkanie u Ciebie 3 czerwca aktualne ale ja juz się zapisałam do Ciebie na liste ale teraz muszę sie odpisać Tak dużo mam weekendowych uroczystości, ze straciłam rachubę i niestety skleroza. Wczoraj skończyliśmy świetowanie 70 rocznicy mojej Mamy a 2 czerwca zaczynamy uroczystośc złotych godów moich rodziców - wyjazdowe ! Przeeepraszam, że Cię wprowadziła w błąd i żałuję, ze się nie zobaczymy
ściskam i zdrowiej
LyraBea 13:28, 16 maj 2016

Błagałam o deszcz, to mam. W końcu, ale dlaczego zaraz tak zimno i zapiź..ówa :/ Nie ma tak, żeby było za dobrze.
Zdrówka Ewuniu.
Ewa777 14:49, 16 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Nasze poranne błagania zostały wysłuchane.
Nad moim ogrodem też się deszcz zlitował i troszkę pokropił. Musiałoby tak padać przez kilka dni, żeby naprawdę podlało, ale dobre i tyle. Oczyściło świat dookoła z kurzu. Uwielbiam ten granat nieba przed i po deszczu zwłaszcza w maju, gdy kwitną drzewka owocowe. Tak pięknie wyglądają wtedy na tle burzowych chmur.

LyraBea napisał(a)

Błagałam o deszcz, to mam. W końcu, ale dlaczego zaraz tak zimno i zapiź..ówa :/ Nie ma tak, żeby było za dobrze.
Zdrówka Ewuniu.

Mogło by być cieplej Ale mnie tak cieszy ten deszcz, że nie może być nawet chłodno przez kilka dni. Zwłaszcza, że siedzę w domu i się kuruję
Ogród mam podlany dobrze, bo deszcze przechodzą dość często i pada rzęsiście

Ewa777 15:08, 16 maj 2016

Margo napisał(a)
U mnie w końcu leje i nawet rano zdążyłam rozsypać nawóz na trawnik .
Zdrówka życzę

Jak rozsypałaś nawóz, to będziesz miała śliczną trawę Jutro też popada
Pochwal się zakupami Zadowolona jesteś z pobytu na targach?

Nie mam kiedy skosić trawnika, bo ciągle trawa mokra.

Pamiętasz, jak znalazłam wiosną reklamówkę z cebulkami? Wsadziłam je do ziemi. Teraz kwitnie z nich taki szafirek

Ewa777 15:17, 16 maj 2016

makkasia napisał(a)
zdrowia życzę Ewuniu.
Mam nadzieję, cudowne ujęcie tęczy jakby sztucznie wklejone
Mam nadzieję, ze poleje ostro bo susza okropna.
Ewuniu nie wiem czy spotkanie u Ciebie 3 czerwca aktualne ale ja juz się zapisałam do Ciebie na liste ale teraz muszę sie odpisać Tak dużo mam weekendowych uroczystości, ze straciłam rachubę i niestety skleroza. Wczoraj skończyliśmy świetowanie 70 rocznicy mojej Mamy a 2 czerwca zaczynamy uroczystośc złotych godów moich rodziców - wyjazdowe ! Przeeepraszam, że Cię wprowadziła w błąd i żałuję, ze się nie zobaczymy
ściskam i zdrowiej

Kasiu, spotkanie u mnie jest 4 czerwca, więc jak coś nie pokręciłaś z datami, to może uda Ci się wpaść do mnie A jak nie, to myślę, że jeszcze nadarzy się okazja Uroczystości rodzinne są bardzo ważne, zwłaszcza, że to takie piękne jubileusze Pozdrawiam
Margo 19:32, 16 maj 2016

Ewa777 napisał(a)

Jak rozsypałaś nawóz, to będziesz miała śliczną trawę Jutro też popada
Pochwal się zakupami Zadowolona jesteś z pobytu na targach?

Nie mam kiedy skosić trawnika, bo ciągle trawa mokra.

Pamiętasz, jak znalazłam wiosną reklamówkę z cebulkami? Wsadziłam je do ziemi. Teraz kwitnie z nich taki szafirek

Leje dziś tak, że już się rozpuscił nawóz . Trawa też woła o koszenie.

Jeśli chodzi o targi to rozczarowana jestem małym wyborem traw. Wszędzie kilka tych samych odmian. Nic z tych co chciałam. Kupiłam sadzonki pomidorów, były fajnie opisane odmianami co u mnie w okolicy się nie zdarza. W końcu może będę miała to co chciałam . Poza tym kupiłam tylko bakopę i euforbium do donic. Ogólnie roślin sporo, ale ja już wybredna jestem

Fajnie że jednak cebulki zakwitły, w przyszłym roku już pozwalają