Kurde.....a czym go można ewentualnie zastąpić, bo nic mi nie przychodzi mądrego do głowy....miejsce pomiędzy hostami,parzydłem mieszańcowym (białe) i tawułkami (czerwonymi)....cienista rabata....mało miejsca i nie za wysokie....
Jak Ci nic nie przyjdzie do głowy z miejsca...to nie odpowiadaj....nie chcę Ci czasu marnować
Najlepiej rozstaw sobie doniczki jeżeli tyle masz i będziesz wiedziała jak najlepiej posadzić
Dużo w cenie się nie pomyliłaś, dokładnie dałam 10,81 zł za sztukę
Żywopłot u Ciebie na podjeździe z tych berberysów myślę, że by fajnie wyglądał. One mają ładny pokrój kolumnowy i fantastycznie jesienią się przebarwiają, a i teraz bardzo mi się podoba ich zielony kolor
Moje będą miały trochę cienia, ale większość czasu miejsce jest słoneczne. Posadzę je na dwóch ścianach drugiego garażu
A to kadr od strony drewutni, czyli teren do ogarnięcia...Tak to dzisiaj wygląda
Widok przez okno z narożnika nie pozwala mi siedzieć spokojnie z założonymi rękami...Sami popatrzcie
Na koniec kwiatuszek dla Was ode mnie. To moja ulubiona odmiana barwinka purpurowego:
Pozdrawiam Was. Miłego dnia.
Z racji tego, że nie jestem w stanie nic dzisiaj w ogrodzie porobić, polatałam z aparatem i kilka kadrów z mojego ogrodu (część przy domu).
Rododendrony maja już nabrzmiałe pąki, tawułki już spore, tawuła japońska aż płonie, czarny bez Eva oraz Bez koralowy 'Sutherland Gold' mają się dobrze no i pięknie wyglądają kuleczki bukszpanów z nowymi przyrostami...
I pomyśleć, że rok temu, w marcu dookoła był wyłącznie piach... To nastraja optymistycznie.
Anula
Jeszcze raz sobie schemat działki narysuję z rabatami pomniejszonymi o metr. Potem zdecyduję ostatecznie. Gorzej będzie z tym kołem na środku, bo już tam wielkie bukszpany posadziłam i kurcze, może okazać się, że jak odejmę metr, to przy samej granicy z trawnikiem się znajdą. Ale to pomyślę.
Wasze ogrody pełne przepięknych tulipanów a u mnie królowały hiacynty. Już przekwitają, ale jeszcze niedawno wyglądały tak:
Coś w tym stylu będzie fajnie wyglądać. Cokolwiek będzie wyglądać lepiej niż taki odkryty głaz. Jeśli nie chce Ci się bawić w nasadzenia, bo zwyczajnie nie masz pomysłu na ten kawałek, to chociaż barwinkiem zakryj, będzie zielono i estetycznie.
Kurcze fajny ten Garden Puzzle, ale ja nie miałabym chyba już zapału (o czasie nie wspomnę) żeby się tego programu uczyć. Ale korci...
Miłego dnia.