W źyciu nie dostaniesz nakazu eksmisji!!! Zstaniesz przysposobiona do ogrodu
Zaglądaj i klikaj ile chcesz a masz szansę choć na malutki ogródek w doniczkach na balkonie???
Kasiu limki czy nie limki ale są ładne
Ja postanowiłam kupować hortensje wyłacznie w trakcie kwitnienia aby mieć pewność co kupuję
U mnie limki są bardzo gęste i w czasie przekwitania nie różowieją..... I mają większe leciutko stożkowe kwiaty jak u Danusi .
Ps zapominialam powąchać czy pachną...
Aga jak mojemu M powiedzialam z kim się spotkalam to tez się nie denerwował Musimy wreszcie imprezę z Panami urządzić Może na wykopywanie potwora? Przecież siłę roboczą potzrebujemy do tego potwora
No koniecznie! Przecież nie będziemy same z potworami walczyć - rycerzy w lśniących zbrojach nam potrzeba (rycerz brzmi ładniej niż siła robocza )
Bardzo ładnie brzmi to musimy jakiś termin uzgodnić dla naszych rycerzy
Kwiatki nie wyglądają jak u gwieździstej
Zanim urośnie 5-6 m to potzrebuje kilka lat. Mimo, że nie lubi cięcia to mozna jej pojedyncze gałęzie uciąć...
też nad cięciem się zastanawiałam ... stożki zostawię w spokoju i te większe niech do wiosny nabierają siły ... ten pas pod lawendą i różyczkami ciachnę ... no i wywalam z rabaty surfinie ... wsadzam posiadane bukszpany ... buziakuję ... popijam mrożoną kawkę i znikam do codziennego rytuału ... obiadek ... po obiadku ... takie tam
może zostawię?...te co cięłam w kulę puściły nowe gałązki, nie wiem czy zdrewnieją? może tak lekko korygująco zrobię
oj kawki to bym sie z tobą napiła, zmordowana jestem po pracy, a efektów żadnych!!!
buziak i napisałam ci króciutka odpowiedź na priv..
Lekko korygująco jeszcze możesz ale na ostre cięcie poczekaj do wiosny Buziole i macham
Sylwia emocje związane z pierwszym dniem szkoły rozumiem
Ale ja teraz wspomian, że zawsze 1 września po rozpoczęciu roku szkolnego szlyśmy na lody i zakupy po piórniki, ołówki z piórkami itp. I podobny rytuał lodowy był na koniec roku
Teraz wspominam ten okres jako najszczęśliwszy Poza aktulanym gdy córa dorosła i mamy teraz jeszcze miesiąc wakacji
Agnieszka - macham z pozdrowieniami w Twoim kierunku (to teraz takie modne na forum) buziolek
No tak, trza iść z duchem czasu! Więc zamiast pozdrawiać również macham
Tyle razy czytałam o przygotowaniu ziemi pod sadzenie roślin i ciągle robię te same błędy. Ale napisałaś krótko i na temat: przekopanie+żyzna ziemia+piasek - i dodam sobie jeszcze jeden Twój "plusik" napisany kiedyś u mnie: +lekkie podwyższenie rabaty Zapisałam w pamięci - mam nadzieję na zawsze
Duży buziol! Upssss przepraszam, cofam ten buziol i..... macham
Dlatego wstrzymuję wszelkie nowe nasadzenia aż przygotuję poprawnie ziemię aby potem nie bawić się z balansowaniem łopatą pomiędzy roślinami i ponowne przekopywanie ... No i oczywiście podwyższenia na rabatach Wiem , że masz w ogrodzie porobione drenaże to również dobre rozwiązanie w przypadku płaskiego ogrodu ....
Oczywiście odmachuję
Mądry czlowiek po szkodzie .... Niektore rabaty na nowo przekopuję....
Buziole i macham