Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Konstancja30 15:02, 05 wrz 2012

też nad cięciem się zastanawiałam ... stożki zostawię w spokoju i te większe niech do wiosny nabierają siły ... ten pas pod lawendą i różyczkami ciachnę ... no i wywalam z rabaty surfinie ... wsadzam posiadane bukszpany ... buziakuję ... popijam mrożoną kawkę i znikam do codziennego rytuału ... obiadek ... po obiadku ... takie tam
Syla 16:04, 05 wrz 2012

Nie wiem czy gratulowałam kolejnej setuni ale jeśli nie to braki nadrabiam .... i lawedę kwitnąco-poachnącą pozostawiam

Martek 16:38, 05 wrz 2012

Trochę późno na cięcie bo ono może pobudzić do puszczenia młodych listków,a te z pewnością będą za słabe,żeby przeżyć bez uszczerbku estetycznego zimę.Jednak może być też tak,że nie wytworzą nowych przyrostów już i będzie ok

Tak jak Jola napisała pewnie się coś uchowa tylko często nie w tym miejscu wyjdzie co trzeba i należy pamiętać gdzie mogły nasiona być inaczej się spulchni ziemię i pupa
eliza3 16:55, 05 wrz 2012

Nasion aksamitek nigdy nie zbieram, same się wysiewają w takich ilościach, że rozdaję wszystkim chętnym, ale co dwa, trzy lata kupuję nowe, bo samosiejki się wyradzają i są coraz wyższe i drobniejsze.

Milka 17:40, 05 wrz 2012

popcarol napisał(a)
To mówisz że będziesz jeszcze ciąć, Irenko? Mam jeszcze 3 rozczochrańce od Ciebie, te variegata... ale chyba poczekam do wiosny, bo z obcietych chce sadzonki zrobic, a te wsadzone teraz pewnie sie nie ukorzenia do zimy..
pozdrawiam!

Karola, bo teraz dostałam zezwolenie, ale obejrzałam je inie wiem co robić..
Milka 17:42, 05 wrz 2012

Konstancja30 napisał(a)
też nad cięciem się zastanawiałam ... stożki zostawię w spokoju i te większe niech do wiosny nabierają siły ... ten pas pod lawendą i różyczkami ciachnę ... no i wywalam z rabaty surfinie ... wsadzam posiadane bukszpany ... buziakuję ... popijam mrożoną kawkę i znikam do codziennego rytuału ... obiadek ... po obiadku ... takie tam

może zostawię?...te co cięłam w kulę puściły nowe gałązki, nie wiem czy zdrewnieją? może tak lekko korygująco zrobię

oj kawki to bym sie z tobą napiła, zmordowana jestem po pracy, a efektów żadnych!!!
buziak i napisałam ci króciutka odpowiedź na priv..
Milka 17:43, 05 wrz 2012

Syla napisał(a)
Nie wiem czy gratulowałam kolejnej setuni ale jeśli nie to braki nadrabiam .... i lawedę kwitnąco-poachnącą pozostawiam

Sylwia, wielkie dzięki ale mi pachnie pod nosem
Milka 17:45, 05 wrz 2012

Martek napisał(a)
Trochę późno na cięcie bo ono może pobudzić do puszczenia młodych listków,a te z pewnością będą za słabe,żeby przeżyć bez uszczerbku estetycznego zimę.Jednak może być też tak,że nie wytworzą nowych przyrostów już i będzie ok

Tak jak Jola napisała pewnie się coś uchowa tylko często nie w tym miejscu wyjdzie co trzeba i należy pamiętać gdzie mogły nasiona być inaczej się spulchni ziemię i pupa

no poźno, w necie jest do sierpnia, ale w Danusiowym serialu widziałam, że takie lekkie kształtujące cięcie było; w jednym miejscu te nasiona aksamitki i ubiorka hiacyntowego; nazbierałam nasion...całą torebkę po cukrze!
pozdrawki Marta
Milka 17:47, 05 wrz 2012

eliza3 napisał(a)
Nasion aksamitek nigdy nie zbieram, same się wysiewają w takich ilościach, że rozdaję wszystkim chętnym, ale co dwa, trzy lata kupuję nowe, bo samosiejki się wyradzają i są coraz wyższe i drobniejsze.

Eliza..dzięki na rabatach nie będę nawet nasion zbierać, bo juz mam tyle, że na przyszły rok starczy, a tamte niech wysieją się za rok; mam tam taką wiejską rabatę, aksamitki, róże, lawendy i hebe
Madzenka 19:08, 05 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

może zostawię?...te co cięłam w kulę puściły nowe gałązki, nie wiem czy zdrewnieją? może tak lekko korygująco zrobię

oj kawki to bym sie z tobą napiła, zmordowana jestem po pracy, a efektów żadnych!!!
buziak i napisałam ci króciutka odpowiedź na priv..

Lekko korygująco jeszcze możesz ale na ostre cięcie poczekaj do wiosny Buziole i macham