Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród z perspektywą na przyszłość 09:24, 14 sie 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Aga, dziękuję, ale Twój ogród jest tak piękny, że nawet się nie porównuję. U mnie wiele zmian, a dopiero niedawno skończyłam parę rabat A o szkółce wspominałam Byczkowscy z okolic Kostrzyna Wlkp.
Co do romantycznego wyjazdu, to staramy się wyrywać jak nam się uda. Wśród rodziny i znajomych w Polsce jest to pomysł niemile widziany niestety. Lepiej się ogląda rodziców siedzących ciągle w domu, a nie podróżujących, więc staramy się nie afiszować z wyjazdami bo potem oburzenie trwa zbyt długo, a nam nie chce się tłumaczyć.
ps.Mój kręgosłup też oststnio nawala i już nie wiem co robić.

No widzisz Moniko, a mi Twój dom i ogród podoba się dużo bardziej! Inna kolorystyka domu (teraz też bym dała więcej szarości niż beżu) i taki zaplanowany ogród, a Twoje ogrodzenie to moje marzenie! Skończyłaś nowe rabatki i ich jeszcze nie pokazałaś, czy przegapiłam zdjęcia???
Ale tego oburzenia w związku z Waszymi wyjazdami romantycznymi to zupełnie nie rozumiem... Choć moja rodzina ma konserwatywne poglądy to jeszcze nas zachęcają do wyjazdów i chętnie zajmują się dziećmi. Może Ci oburzeni wśród rodziny i znajomych są najzwyczajniej w świecie zazdrośni? Bo nie dość, że jesteście szczęśliwi razem, to jeszcze stać Was na te wyjazdy... Tak, myślę że tu bardziej chodzi o zazdrość...
P.S. Wspominałaś o szkółce - jak zobaczyłam teraz "Byczkowscy" to od razu mi się przypomniało
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:09, 14 sie 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

...czekam.................
Do jutra....pozdrawiam

Jak ja się cieszę

Ja tu wietrzę jakieś kolejne ogrodowiskowe spotkanie....??? Tylko dziewczyny błagam, zdjęęęęcia!
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:02, 14 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Marzenko platan już rośnie na rabatce z tyłu domu, ale rabatka czeka na szlif. Chciałabym zrobic mu obwódkę z bukszpana i muszę sie zastanowić ,bo to patelnia, czy bukszpan wytrzyma to słońce zanim platan da mu cień.

Witaj Ewuniu po dłuższej przerwie Zaglądam co u Ciebie, a tu takie zakupy! Super! A o bukszpany się nie martw - u mnie w pełnym słońcu dają radę i też mam je jako obwódkę przy platanie To jak już wyszlifujesz tą rabatkę, to pochwal się koniecznie

Aguś kupilismy troche bukszpanów i skarpetka już jest u platana zdopingowałaś nas
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:02, 14 sie 2012

Do góry
Ginger, Noemi, Marzenka a moje nielime nie pachną... Ale to nic nie szkodzi, bo już zamówiłam prawdziwe zastępstwo, które przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu

Noemi na litość boską!!! Cierpisz na bezsenność na urlopie? Czy przespałaś ostatnie trzy doby i właśnie się obudziłaś ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:28, 14 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Danusiu, no jak nie zauważyć, kiedy tak promiennie wyglądasz Mam nadzieję, że to trwała zmiana wizerunku Szefowej Zmiana na wielki plus
Nie mogłam sobie odmówić "zacytowania" Waszych uśmiechniętych buzioli

Milo spojrzec na radosne buzie .Ogród jak zawsze zjawiskowy Zdjecia robione z ukrycia wprowadzaja w dodatkowy zachwyt..Pozdrawiam serdecznie fajne dziewczyny.
Ps Tuniczki ładne ale Danusi jest lepiej w ciemniejszych kolorach z uwagi na kolor włosów i karnację .Po prostu jest bardziej wyrazista .Mam nadzieję ze szczerośc jest ceniona i nikogo nie obraziłam Świetnie spedzacie czas,, moze kiedys i ja poznam was osobiscie Nie ukrywam ze marzę o takim spotkaniu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 03:12, 14 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Danusiu, jak bym miała TAKĄ limkę jak Twoja, to żadne różowienie by mi nie przeszkadzało
edit: No idę wąchać, idę.... tylko tak trudno od ogrodowiska się oderwać...

I jak, pachną? ... wszyscy śpią a ja buszuję na ogrodowisku ... zaglądam co u Ciebie słychać ? ... i ślicznie jak zawsze ...

p.s. za buka trzymam kciuki... da radę nie zrobi Ci tego...

buziaki
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:40, 13 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Madżenka, no Ty jak walniesz, to od razu z grubej rury Widoki z tarasu miodzio - niezależnie od kierunku patrzenia, rabaty miodzio, rośliny miodzio, sam taras miodzio i...... tylko ten Tytus coś niezadowolniony
Dla takich widoków warto było przeczekać to całe zamieszanie z przeglądarkami, wgrywaniem i inną taką czarną dla mnie magią

Aguś a mi się u Ciebie podoba tak uporządkownie. I już będę myśleć zimą coby tu przemeblować
Zamierzam trzy trzmielinki gdzieś skopiować Na razie chyba do donicy a wiosną gdzieś w ogrodzie
Tytus zaaaawsze zadowolony. Wystarczy, źe rękawiczki zakładam do pracy w ogrodzie od razu gotowy do pomocy Zawsze za mną chodzi i kontroluje co robię
Dolina Tęczy 23:27, 13 sie 2012

Do góry

Wieloszka napisał(a)
Twoje córcie będą zawsze dobrze wspominać dzieciństwo

No mam taką nadzieję

Słuchajcie Kochani - czy juz można przesadzać piwonie? Robimy wymianę ziemi na skarpie i musiałam wykopać wczoraj...chyba za wcześnie?

I pozwolę sobie podkraść od Sebka link, który Bogda wkleiła - dzis juz oczy mi się kleją i słabo kontaktuje, ale w wolnej chwili poczytam uważnie

http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/49-hortensje/10883-rozmnazanie-hortensji-sadzenie-do-gruntu
Pszczelarnia 22:56, 13 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I z dumą mogę powiedzieć: ogrodowiskowo - widowiskowo jest i fajnie:

Iście angielsko jest!
Mój mały raj na ziemi :) 22:54, 13 sie 2012

Do góry
Evuś, ja też mam zaległości i to wszędzie...... c'est la vie ! dziękuję, że zaglądasz

Seliza
- dziękuję !

Wieloszka
, dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa ! tak, w Kubusiowie było cudnie, błogo i rajsko
a Ty mi nie mów, bo ja dzisiaj sobie u Ciebie pospacerowałam i masz tak pięknie, że szczęka opada! a limki szybko rosną i cieszą

Irenka
, noooo szkoda! żałuję bardzo, no ale cóż....tak to z czasem bywa ! może innym razem

Waska
- dziękuję ! jak miło, że bywasz choć ja ostatnio nie bywam prawie nigdzie..... zdjęcia porobię, obiecuję !

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:52, 13 sie 2012

Do góry
Madżenka, no Ty jak walniesz, to od razu z grubej rury Widoki z tarasu miodzio - niezależnie od kierunku patrzenia, rabaty miodzio, rośliny miodzio, sam taras miodzio i...... tylko ten Tytus coś niezadowolniony
Dla takich widoków warto było przeczekać to całe zamieszanie z przeglądarkami, wgrywaniem i inną taką czarną dla mnie magią
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:18, 13 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

dzięki Aguś bałaganik jeszcze, ale wiem, ze jeszcze trochę i będzie ład

Irenko, Ty i ten Twój wyimaginowany bałaganik...

oj, dobra z ciebie duszyczka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:16, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
dzięki Aguś bałaganik jeszcze, ale wiem, ze jeszcze trochę i będzie ład

Irenko, Ty i ten Twój wyimaginowany bałaganik...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 15:15, 13 sie 2012

Do góry
Aniu, musiałam cofnąć się parę stron, coby zobaczyć ten taras po metamorfozie, którym wszyscy tak się zachwycają i............ WOW! Ja też nie mogę wyjść z podziwu! Do rabatki kulkowej przy tarasie ja bym jednak dodała jakieś trawki, ale Ty masz tak świetny gust, że sama najlepiej ocenisz, czy czegoś brakuje czy nie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:09, 13 sie 2012

Do góry
Danusiu, jak bym miała TAKĄ limkę jak Twoja, to żadne różowienie by mi nie przeszkadzało
edit: No idę wąchać, idę.... tylko tak trudno od ogrodowiska się oderwać...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:08, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Buziaki Vivo, pewnie do kolejnego spotkania

a tu mój rycynowiec, wszystkie bujnęły, ale tego chociaż deszcz nie przechylił, ale wielki! a ile nasion będę miała; z tym, że w przyszłym roku posadzę sensownie, w tym jak z łapanki to wyszło! i...podzielę się nasionami, jeśli będą chętni

Widziałam! Widziałam to cudo na własne oczy!!! Niesamowita roślinka jak cały ogród i jego właścicielka
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:02, 13 sie 2012

Do góry
Weronikona szczęście na ogrodowisku jest miejsce dla każdego ogrodu i ogródka, w każdym stylu, w imitacji jakiegoś stylu, a nawet bez żadnego konkretnego stylu

Irenko, Marzenko buk - a raczej patyk - sobie dalej siedzi w ziemi... czekamy do wiosny... Teraz i tak nie ma funduszy na zakup zastępstwa...

Justyna zarzucam denerwujący temat nie-limek Staram się nie patrzeć w tamtą stronę ogrodu Ale pójdę sprawdzić, czy pachną...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:40, 13 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Acha, czyli rozwiewając wątpliwości Marzenki, Ani i moje również - rodzaj podłoża nie ma wpływu na kwiaty hortensji bukietowych .
Martuś, tylko u mnie to jest bardziej brązowienie niż różowienie, dlatego mi się nie podoba...

Z tym brązowieniem może być dokładnie tak jak pisze Madżenka. Aguś weź też pod uwagę to, że gdy my kupowałyśmy hortensje, to one miały już całkiem wyraźne pąki. Z tego co czytałam to Limelight zaczyna "normalnie" kwitnąć w sierpniu a nasze miały już pąki pod koniec czerwca, więc jakby nie patrzeć jeden miesiąc do przodu.
Ja stawiam na to, że to szybsze różowienie i brązowienie to raczej wina deszczu i tego, że one zwyczajnie dużo wcześniej zakwitły i tej wersji będę się trzymać Dzisiaj odkryłam że pachną lepiej późno niż wcale
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:27, 13 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Fajnie, ze to napisałąś Magnolio, bo ja też to samo doradzałam

Irenko, właśnie za Twoją radą potem mu jeszcze parę małych gałązek poodłamywałam - żywe są, to jest nadzieja...

da radę, jestem pewna, bo i mój po takim zabiegu ma coraz więcej listków
Mój mały raj na ziemi :) 11:52, 13 sie 2012

Do góry
Anula, gratuluję - PÓŁ TYSIĄCA!!!
Pooglądałąm relację z Kubusiowa - ależ miałyście radochę, że o dzieciakach nie wspomnę
A Twoje Lime - i duża i małe... ech zazdraszczam A bylinówką i ja się powoli zarażam, to się szybko rozprzestrzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies