Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:48, 13 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Fajnie, ze to napisałąś Magnolio, bo ja też to samo doradzałam

Irenko, właśnie za Twoją radą potem mu jeszcze parę małych gałązek poodłamywałam - żywe są, to jest nadzieja...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:47, 13 sie 2012

Do góry
magnolia napisał(a)

ślicznie jest u Ciebie. Ślicznie!
Ale to zdjęcie mnie powaliło. Ta rabata świetna, w nietypowej tonacji z jakby z odwróconymi kolorami- szara baza, jasna zieleń jako akcent, nad tym bordo. Super!
A na wrzosowisku jakie mega 'jeże'- to kostrzewy zielone? Tak wyglądaja, ale aż takie wysokie, krągłe poduchy?

Magnolio, dziękuję za tyle pochwał A te mega jeże kupowałam jako niedźwiedzie futro - malusie kępki jesienią 2010r. - teraz są ogromnymi poduchami, a największe poprzedniej zimy zbrązowiały na środku. Potem częściowo to zbrązowienie zarosło, ale duża plama na środku została...
Dzięki za info ws.buka - po kilku szkółkach jeździłam, wybierałam, grymasiłam - a ten za mało gęsty, a ten krzywy itp. A jak już posadzony ten prawie idealny, to taki mi numer wyciął I tak czeka do wiosny, bo nie mam kasy na zastępstwo. Tylko smutno taki łysy patyk wygląda, kiedy wszystko wokół szaleje bujnością...
Ogród z perspektywą na przyszłość 11:38, 13 sie 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Wczoraj zrobiliśmy zmainę w ogrodzie. Zniknęła jedna linia cisa. Było tam za mokro i prawie wszystkie padły W sumie teraz podoba mi się bardziej. Mamy ogród otwarty

Cisów szkoda , ale i tak wszystko wygląda bajecznie! Każda rabatka u Ciebie taka przemyślana i czysta! A kawiarnia absolutnie fantastyczna! Szkoda, że mało jest takich klimatycznych miejsc... Pokazywałaś zdjęcia ze szkółki - ależ zaopatrzona, jest w czym wybrać. Czy podawałaś gdzieś jej adres?
Udanego wyjazdu romantycznego... Mój na 10rocznicę ślubu niestety nie dojdzie do skutku przez kręgosłup buuuu Tym bardziej życzę Wam dobrej zabawy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:37, 13 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dawno mnie tu nie było.... gębusię rozdziawiłam, że hej.. ... konsekwentnie, pięknie, czysto....
I ten domek do zabaw......
Mam pytanko..czy masz traktorek do koszenia? Bo nie mów mi że ganiacie z kosiarą....

Aniu, gębusię to ja rozdziawiłam u Ciebie - przy okazji oglądania licznych relacji ze spotkania w Twoim niesamowitym ogrodzie!
Niestety, na razie nie mamy traktorka... Po budowie domu zbrakło na taki luksus... M.kosi kosiarką z napędem - całość ok.4 godz. Jestem z niego dumna

widziałąm ogród ostatnio, jest piękny, schludny, konsekwentny i zadbany, a z koszeniem jest tak jak Aga pisze, M. daje radę i trawka piękna
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:36, 13 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

ślicznie jest u Ciebie. Ślicznie!
Ale to zdjęcie mnie powaliło. Ta rabata świetna, w nietypowej tonacji z jakby z odwróconymi kolorami- szara baza, jasna zieleń jako akcent, nad tym bordo. Super!
A na wrzosowisku jakie mega 'jeże'- to kostrzewy zielone? Tak wyglądaja, ale aż takie wysokie, krągłe poduchy?

Wersja mini mini 11:23, 13 sie 2012

Do góry
Justynko, Twoje nawet różowiejące niby-Limki wyglądają ładnie. Moje są bardziej brązowiejące... Może u mnie za dużo słońca?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:21, 13 sie 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Marzenko platan już rośnie na rabatce z tyłu domu, ale rabatka czeka na szlif. Chciałabym zrobic mu obwódkę z bukszpana i muszę sie zastanowić ,bo to patelnia, czy bukszpan wytrzyma to słońce zanim platan da mu cień.

Witaj Ewuniu po dłuższej przerwie Zaglądam co u Ciebie, a tu takie zakupy! Super! A o bukszpany się nie martw - u mnie w pełnym słońcu dają radę i też mam je jako obwódkę przy platanie To jak już wyszlifujesz tą rabatkę, to pochwal się koniecznie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:15, 13 sie 2012

Do góry
Marzenko nie irytuj się Ponoć złość piękności szkodzi Ja mam operę i wczoraj wgrałam mnóstwo zdjęć...
Na zdjęcia z Twojego ogrodu warto poczekać!
Dolina Tęczy 11:09, 13 sie 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Wieloszko - dziękuję ! Uwielbiam w ten sposób opisywać naszą codzienność - jakbym mogła to bym się nie rozstawała z aparatem Ja bez kursu, za to z lustrzanką Mam porównanie do zwykłej cyfrówki (zdjęcia z niej są na pierwszej stronie wątku) i naprawdę dużo lepiej sam sprzęt sobie radzi. I ostrość złapie i głębię ustawi, choć oczywiście trzeba nim odpowienio pomachać i nauczyć się z nim współpracować - ale to juz praktyka. Ja dodatkowo obrabiam sobie zdjęcia w darmowym programie graficznym photoscape - polecam - prościutki i efekty fajne

Dzięki Martuś. Czyli muszę zacząć od zakupu lepszego sprzętu, a potem duuuużo ćwiczyć...
Na Twoich zdjęciach codzienność jest taka sielska i przyjemna... Twoje córcie będą zawsze dobrze wspominać dzieciństwo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:40, 13 sie 2012

Do góry
Acha, czyli rozwiewając wątpliwości Marzenki, Ani i moje również - rodzaj podłoża nie ma wpływu na kwiaty hortensji bukietowych .
Martuś, tylko u mnie to jest bardziej brązowienie niż różowienie, dlatego mi się nie podoba...
Dolina Tęczy 10:00, 13 sie 2012

Do góry
Marta, no nie mogę!!! W kompleksy wpadam Przez te Twoje zdjęcia! Artystyczne! Nawet zwykłe domowe czynności w taki sposób focisz, że zachwycają Córcia urocza, a ogród........... cudowny!
P.S. Jak się robi takie piękne zdjęcia? Czy lustrzanka bez jakiegoś specjalnego kursu fotografowania wystarczy, czy odwrotnie - może być "zwyklejszy" aparat, ale za to umiejętności lepsze? Na razie nie mam ani lustrzanki, ani umiejętności, ale jak patrzę na takie zdjęcia jak Twoje, Danusi, Domi, czy Ani_studio to też bym tak kciała
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:50, 13 sie 2012

Do góry
Sebek, Aniu_studio, Aniu(monteverde), Karolina - jednak będę reklamować te hortensje. Tak jak radzicie - zrobię im fotki i wyślę mailowo. Zobaczymy jaka będzie reakcja...

Marta(Arcobaleno) nie usuwaj zdjęć hortensji - swoich takich pięknych nie mam, to chociaż na Twoje się napatrzę No i dzięki za wskazanie różnic w wyglądzie kwiatów - dopiero na Twoich zdjęciach z bliska je widać. Ja wcześniej zwracałam uwagę głównie na kolor kwiatów... Ile się jeszcze muszę nauczyć...

Ana-art, Madżenka, GabiK macie rację, że podłoże ma wpływ na kolor kwiatów (przecież tak jest w przypadku hortensji ogrodowej - jak chce się mieć niebieską z różowej, to trzeba zasilać specjalnym kwaśnym nawozem). Tylko co trzeba zrobić, żeby biała nie różowiała? Najlepiej mieć takie, z którymi nic nie trzeba robić, bo są dokładnie tymi, za które się podają na etykiecie Zresztą, żeby one tak delikatnie, ładniutko różowiały jak Vanille Fraise na zdjęciach od Danusi - to pikuś, ale one są bardziej buro-brązowe niż różowe. Dlatego się wkurzyłam i zareklamuję!

Dziekuję wszystkim za życzenia powrotu do zdrowia, ale chyba nie będzie za różowo - dyskopatia połowy kręgosłupa... No i zalecenie - oszczędzający tryb życia... Chyba musiałabym sprzedać dom z ogrodem, żeby się zastosować
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:35, 13 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aguś nic nie mogę wkleić. nic mi nie działa... A tyle fot natrzaskałam.....

Buuuuu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:34, 13 sie 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Fajnie, że nowe fotki są. Stęskniłam się za Tobą tutaj. Pięknie u Ciebie. Muszę kiedyś zobaczyć to na żywo Mój M nie mógł uwieżyć, że te piękne bukszpany są z tego roku. Życzę Ci zdrówka i cieszę się że kule się podobają

Moniko, nie masz pojęcia jak ja stęskniłam się za ogrodowiskiem A kule są boskie, choć jeszcze niewyeksponowane tak jak na to zasługują. Marzy mi się ich więcej - tak jak u Danusi poukładane wśród traw w różnych miejscach ogrodu. A do Ciebie wczoraj zajrzałam, tylko posta mi wcięło...
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 23:36, 12 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Danusiu, Twoja limka BOOOOSKA!!!

A ja kupiłam limki, które wcale nimi nie są
Czy ktoś pomoże zidentyfikować? Ostatni post na poniższej stronie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=253#post_4

Agnieszko jak dla mnie to jest vanila fraise Ona początkowo też jest śnieżnobiała ale w miarę upływu czasu różowieje a jeśli jest na pełnym słońcu to również bardzo szybko brązowieje i wygląda dosyć nieatrakcyjnie. Moja przesadzona w zeszłym roku w cienieste miejsce wygląda teraz o wiele lepiej i dłużej pozostaje ozdobna. Dużo osób skarży się na vanilki które rosną w słońcu ale w cieniu jak dla mnie ( oczywiście odpowiednio podkarmiona) w niczym nie jest gorsza od limki.

Faktem jest również to, że wcześniej rozkwita więc i szybciej marnieje. Dla porównania w tym samym czasie limelight wyglądają u mnie tak:

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:39, 12 sie 2012

Do góry
Ja bym reklamowała te limki, najpierw na maila ze zdjęciami, bo oni specjalnie tak sprzedają uważając, że ludzie i tak się nie znają, wracaj do zdrowia Wieloszka, pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:43, 12 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, moje też wciąż z etykietami rosną... Paragon nawet mam! Tak się zastanaiwałam nad reklamacją, ale jak to rozwiązać technicznie? Wykopać 5szt.do doniczek i zawieźć do sklepu? A jak nie uznają reklamacji, a w tym czasie roślinki padną w tych doniczkach?

Ja bym tak zrobiła tzn reklamacja , bo jak nie to ich na forum obsamrujemy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:22, 12 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, moje też wciąż z etykietami rosną... Paragon nawet mam! Tak się zastanaiwałam nad reklamacją, ale jak to rozwiązać technicznie? Wykopać 5szt.do doniczek i zawieźć do sklepu? A jak nie uznają reklamacji, a w tym czasie roślinki padną w tych doniczkach?

Najlepiej zadzwoń do nich i powiedz, że sprzedano Ci to co nie chciałaś i czekaj na reakcję - jeśli powiedzą, że wymienią - to cud, a jeśli nie to powiedz, że stracili klientów ubóstwiających hortensje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:15, 12 sie 2012

Do góry
Borówcowy raj 21:00, 12 sie 2012

Do góry
Borbetko niech smutki jak najszybciej miną...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies