Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

kubi2000 14:34, 06 sie 2012

Borbetka napisał(a)

W żniwach przerwa,bo popadało w weekend dość mocno U Was też taka wichura w sobotę była? U nas znowu drzewa i słupy połamane,z prądem były kłopoty.A co do kwitnących kwiatów to ja jestem za Zima będziemy myśleć Suchodrzew nic mi nie mówi A może trzmielina żółta?

U nas nie było wichury, jakoś tak constans cały czas, temperatura raz w dół raz w górę. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu, kiedy wyjeżdżam będzie cieplutko.
Co do trzmielinki mam już jej tyle, że chyba wystarczy. Nie mogę się zdecydować, czy posadzić coś przed zimą, czy przeczekać do wiosny, ale znając moją niecierpliwość pewnie coś zmajstruję jeszcze w tym roku.

hejka, ja tez niby już chcę wszystko na przyszły rok zostawić, teraz tylko ogarnąc mało wiele, a sadzenie kwiatków i robienie kolejnych rabat na wiosnę. Ale tak jak Ty muszę uważać na swoja niecierpliwość
Nati 20:24, 09 sie 2012

Świetny pomysł z tym białym kamieniem na skalniaku! Bardzo mi się podoba i zgadzam się z Sebkiem, że ciemny konwalnik super by wyglądał.

dziękuję za odwiedzenie mojego wątku dopiero teraz zauważyłam miałam trochę przestój w zaglądaniu na forum, i dziękuję za radę też z nią się zgadzam, pozdrawiam.
Nati 20:35, 09 sie 2012

Borbetka napisał(a)

obejrzałam cały ogród przepiękny!!, czy ja się kiedyś takiego doczekampozdrawiam

Nati dziękuję za odwiedzinki - wpadłam z rewizytą i zostawiłam komentarz.

dziękuję ja na razie bez zdjęć miałam problemy z aparatem
już ciężko będzie mi nadrobić całe lato, ale jeszcze jest kilka pięknych roślin o tej porze w moim ogrodzie
martika 21:20, 09 sie 2012

witaj Borbetko, zaczełam obsadzac swoja rabatkę i skorzystałam z Twojej sugestii, żywopłocika z bukszpanu wzdluz tarasu, juz posadzony...jak znajzdziesz chwile to zajrzyj.
Jagodaa 15:29, 10 sie 2012

Cześć Moniko, no poprostu muszę do Ciebie napisać parę słów!

Przeczytałam cały wątek, bo Twój ogród strasznie mi się podoba i byłam bardzo ciekawa, jak powstawał i z jakimi, jeśli w ogóle, problemami musiałaś się borykać przez te lata, jak o niego dbasz. Jestem w podobnej sytuacji, wielkość działki zbliżona i sama na polu walki.

Co do suchodrzewu... nie polecam, owszem roślina bardzo ładna, ale potwierdzam - przemarza. Co roku czekanie aż odbije. W tym roku pwiedziałam koniec!

Pozdrawiam i strasznie żałuję, że nie miałam tak wyrazistego pomysłu na ogród
Borbetka 15:57, 12 sie 2012

Jagodaa napisał(a)
Cześć Moniko, no poprostu muszę do Ciebie napisać parę słów!

Przeczytałam cały wątek, bo Twój ogród strasznie mi się podoba i byłam bardzo ciekawa, jak powstawał i z jakimi, jeśli w ogóle, problemami musiałaś się borykać przez te lata, jak o niego dbasz. Jestem w podobnej sytuacji, wielkość działki zbliżona i sama na polu walki.

Co do suchodrzewu... nie polecam, owszem roślina bardzo ładna, ale potwierdzam - przemarza. Co roku czekanie aż odbije. W tym roku pwiedziałam koniec!

Pozdrawiam i strasznie żałuję, że nie miałam tak wyrazistego pomysłu na ogród

Przymierzam się do zrobienia małej kroniki ogrodu, bo mam wreszcie skaner, ale zrobię to chyba zimą, teraz mało czasu jest. Ogród jest już dość "stary", ale roboty jeszcze mam co nie miara. Teraz nie mam niestety nastroju - w rodzinie smutek i pewnie wpadnę w trans, kiedy rany się zagoją.
Borbetka 15:58, 12 sie 2012

martika napisał(a)
witaj Borbetko, zaczełam obsadzac swoja rabatkę i skorzystałam z Twojej sugestii, żywopłocika z bukszpanu wzdluz tarasu, juz posadzony...jak znajzdziesz chwile to zajrzyj.

Byłam i pochwaliłam , super wyszło!
Jagodaa 16:25, 12 sie 2012

Przyznam Ci się, że Twój sad zmusił mnie do zaplanowania porządków w moim zaniedbanym brzozowym kącie.

Borbetko, życzę Ci aby wszystko szybko wróciło do równowagi... trzymaj się!
Wieloszka 21:00, 12 sie 2012

Borbetko niech smutki jak najszybciej miną...
kwiatholandii 21:42, 12 sie 2012

Trzymaj się kochana