Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 21:13, 18 sie 2012

Do góry
Nie wiem co piękniejsze bańki mydlane czy srebrne????
Chyba dlatego takie piekne bo ze zdjęć przenika szczęście
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:10, 18 sie 2012

Do góry
Zdjęcia ze spotkania u Ani Studio natchęły mnie do obfocenia domu i ogrodu o zmierzchu

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:31, 18 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Iza teraz tniemy kwiatostany. Po przekwitnięciu wrzesień/październik delikatnie kulkujemy a ostro ciachamy wiosna
Wiosną czytałam na 10 cm śrenica i 10 na wysokosć. Ja tak ostro nie przycięłam i teraz się pokładają. W lipcu część mialam wyjatkowo brzydkich, pojechalam po nich ostro sekatorem i teraz sa gęste jak ta lala. Ale to jeszcze młode okazy , bo na starych to juź tak nie będzie..... Przetestowałam to juź kiedys.....

ok ... przepisałam do kajecika bo na wątku zgubię do wiosny )) ...

Przypomnę Ci Ja już się naumialam i naczytałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:42, 18 sie 2012

Do góry
Pochwalisz się dzisiaj zakupami?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:42, 18 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Szał kancikowy trwa
Ale efekt wart pomęczenia się

Oj tak szal trwa. Ja wczoraj okancikowalam caly trawnik wreszcie wygląda jak należy....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:34, 18 sie 2012

Do góry
Iza teraz tniemy kwiatostany. Po przekwitnięciu wrzesień/październik delikatnie kulkujemy a ostro ciachamy wiosna
Wiosną czytałam na 10 cm śrenica i 10 na wysokosć. Ja tak ostro nie przycięłam i teraz się pokładają. W lipcu część mialam wyjatkowo brzydkich, pojechalam po nich ostro sekatorem i teraz sa gęste jak ta lala. Ale to jeszcze młode okazy , bo na starych to juź tak nie będzie..... Przetestowałam to juź kiedys.....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:07, 18 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Sebku ... łany ? ... chyba zbyt optymistycznie ... a może i łany będą ... jak to ana napisała warto mieć marzenia

Będą ! Jak nie ciachniesz mocno wiosną lawendy do ci kaskadowo będzie rosła a róże zobaczysz będą na lawendę włazić....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:05, 18 sie 2012

Do góry
Iza tę inspirację Noemi wkłada u siebie w przedogródek... Rozrzuciła juź bukszpany po żwirku teraz szuka umbry ...
A ja przez te kulki dodałam po trzy kuleczki pod wiśniami kiku-shidare (roże, lawenda, madżenkowy potwor) i mam teraz misz masz.. Ale jak takich kul nie kochać???
A oglądalaś w Gapie inne zdjecia dla wyniku wydzukiwania TOPIAR??? ja wolę tam nie zagladać bo znów kul powtykam w ogrodzie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 15:02, 18 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Marzenko..... ciachałam te moje brzydkie badylki.. i cały czas o Tobie myślałam...... ty tak po kwatku... gdzybyś widziałą jak ja to robię...... To istna profanacja roślin w ogrodzie

nie profanacja tylko dbałość o urodę chabazi
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:59, 18 sie 2012

Do góry
Sebek ja też kuż to widze Iza pieknie !!!
A trawa to może być zatem kostrzewa , ale Ania może potwierdzi.
Ogrodnik mimo woli 13:27, 18 sie 2012

Do góry
Ania ale jałowce szybko rosną więc chyba nawet ten środek zarośnie?
Z tego co widziałam jałowce cięte nawet przez niewprawne osoby są za chwile piękne. Więc myślę, że nie pójdzie w kosmos, tylko daj mu chwilę czasu i systematycznie formuj
A jak u Zbysia jałowec po danusiowym cięciu wygląda?
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 13:24, 18 sie 2012

Do góry
Mój wyglądał tak

A teraz tak...

pryskanie talstarem naprzemiennie z Topsinem nie pomogło....
Akcja oprysków trwa, stopniowo puszcza gdzieniegdzie nowe liście
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:11, 18 sie 2012

Do góry
Iza lawenda z fairy zachwyca !! A gdy w przyszlym roku będa razem kwitły to oniemniejemy ale jest szansa, że i w tym roku jeszcze będą razem szaleć
A zakątek bialo zielony będzie zachwycjący. Czy te goździki zimują??? Bo ja swoje wyciepalam.....
I co to za trawka przy niecierpkach??
Ogród Dominiki 13:05, 18 sie 2012

Do góry
Domi gdy znajdziesz chwilę czasu proszę pokaż swoje wrzosowiska szukam inspiracji
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:28, 18 sie 2012

Do góry
Iza czytałam, że ogrom prac poczyniłaś mam nadzieję, że dzisiaj dasz rade ten zniewalający efekt obfocić
Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:25, 18 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Retyyy... Zajrzałam sprawdzić, czym się bociek teraz gorączkuje, a tymczasem hm... ciekawie tu... Muszę wieczorkiem wrócić i zorientować się, o co chodzi....

Elfik ja teź i ponieważ geniuszem nie jestem ale sztuczną blondynką (sztuczna inteligencja ) to muszę te wywody dwukrotnie przeczytać aby móc się do dyskusji włączyc
Ogrodnik mimo woli 11:05, 18 sie 2012

Do góry
A ja próbuję coś takiego z bukszpana zrobić i na razie ma za małe kulki i wstyd go pokazywać
Ogrodnik mimo woli 11:05, 18 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania ja znowu buszuje po twoim wątku .....chyba mnie nie wygonisz ? .do południa zdążyłam przesadzić 100 kilowe parzydło leśne ( wywaliłam go w kąt ) i trawę (miscant malepartus ) na angielce , zanim zorientowałam się że dziś święto Matki Boskiej Kalwaryjskiej....no ale na dróżki poszłam ....
teraz natomiast odchorowuje już pomalutku to przesadzanie parzydła . nie mogłam poprosić o pomoc Mojego M , bo to już była 3 eksmisja tego giganta i na pewno by mi to przypomniał ......a wyszłam tylko na papieroska

pozdrawiam Aniu . już łapnęłam chęć na kompozycje trawy tę przy oczku u ciebie

Spoko ja dziś wstałam o 5 i też z kawusią wyszłam na papieroska... i co????? W piżamce dobrałam sie do sektorków... i zrobiłam wstępnie coś takiego..... (z przesadzaniem też tak mam ....kilka razy z kąta w ką t...). M spał, wiec nie widziałco wyczyniam..a ja kwstał to już było po ptakach...... komentarza udaję, że nie słyszałam.... Jeszcze do korekty.... ale tu potrzebuję spokoju...by po wyrównywaniu było jeszcze z czego wyrównywać...
Jest to czynność, której chyba nie było na liście powodującej Wasze liczne komentarze... i tadam, tadam... mój pierwszy w życiu bonsai ( wierzba hakuro się nie liczy.... bo coś wcześniej pociachałm i tak jest do wyrzucenia...)

A teraz nie chwalić grzecznościowo tylko powiedziec co mam z tym zrobić dalej....... to na froncie domu...... wolała bym aby nie straszyło. Sorki za foto bokiem...ale jakos takoś wyszło.... wnerwiał mnie krzaczor, bo zabierałprzejście i trawa nie chciałą tu rosnac....

No to ja dziękuję, dobrze, że M zawału nie dostał ale ty przynajmniej niezdrowy nałóg (papieros) ruchem kompensujesz
Żeby nie było wazeliny, jałowiec kiedyś będzie piękny.....
A tak na serio u mnie widzialam stareeeego jałowca pokulkowanego w dziesiątki kulek wyglądało to rewelacyjnie i zrobili to w jeden sezon ze zwyklego starego jałowca. Jak znam Twój ogród to za rok już będą piękne kule. Czy może poduchy? Jaką metodę wybrałaś ? Piekny będzie jak te kule będą duże i proporcjonalne do łodyg
Ja uważam, że jałowce są ładne wyłacznie gdy są strzyżone, dlatego popieram Twoje dzieło

Ogrodnik mimo woli 10:59, 18 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Marzenko..... litosci.. mogłaś mi oszczędzić pokazywania moich bazgrołów....... ja piszę jak kura pazurem.... to dla mnie wymyślono komputery

Annojak możesz!!! Ja byłam dumna , że mam Twoje "ręczne" pismo!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:58, 18 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Wpisz Topiar Będą lepsze

A rozumiem że tej strony od Noemi jeszcze nie oglądałeś?
Nasz ulubiony z Madzią projekt
http://www.gardenbuilders.co.uk/section.php/435/1/project_58

Nieee - o jejuuuu - jak dobrze, że mam już ogród założony i miejsca na kolejne nasadzenia nie mam!

Sebek ale czy Ty masz wiśnię umbra???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies