Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 12:37, 18 sie 2012

gigantyczne rozmiary miniaturowego goździka tłumaczymy żabią perspektywą ... zakres prac zwanych tu szumnie wielkimi tłumaczymy tym, że działam sama ewentualnie przy wsparciu Nieletniej (znaczy marnym) z wzgledu na wzdląd, że małż się wymiksował i ma zalecone podnoszenie w mikrogramach ... zerka i małpa jedna cieszy się, że bez jego udziału to wszystko

Madzenka 13:11, 18 sie 2012

Iza lawenda z fairy zachwyca !! A gdy w przyszlym roku będa razem kwitły to oniemniejemy ale jest szansa, że i w tym roku jeszcze będą razem szaleć
A zakątek bialo zielony będzie zachwycjący. Czy te goździki zimują??? Bo ja swoje wyciepalam.....
I co to za trawka przy niecierpkach??
Konstancja30 13:32, 18 sie 2012

trawka niebieska ... nie wiem jak poprawnie się zwie ... może Ania wie bo to z jej wiejskiego wykarczowana ... goździki pisze, że dwuletnie ... nie wiem tylko czy to ich pierwszy czy drugi rok ... bo jak kwitną to chyba drugi ... goździki z OBI naturalnie ... trawka ta lubi tworzyć takie mocno kuliste kepy ... nie jestem pewna ale chyba lepiej będzie wygladała jako poczochrany brzeg rabaty a między kfiatki muszę wynorac jakąs inną ... niezbyt wysoką ... mimizowatą ...

róża i lawenda będą piętrowymi tarasami (w skali mkro ) okalały taras ... już widać bo dzis nad dolnym tarasikiem się mozolę, że to może byc ładne ...
Sebek 14:44, 18 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Już jest cudnie - już widzę te kwiatowe łany w przyszłych latach
Konstancja30 14:59, 18 sie 2012

Sebku ... łany ? ... chyba zbyt optymistycznie ... a może i łany będą ... jak to ana napisała warto mieć marzenia
Madzenka 14:59, 18 sie 2012

Sebek ja też kuż to widze Iza pieknie !!!
A trawa to może być zatem kostrzewa , ale Ania może potwierdzi.
Konstancja30 15:01, 18 sie 2012

Madżenko u sebka właśnie wkleiłaś taaaki ogród ... http://www.gardenbuilders.co.uk/section.php/435/1/project_58 ... idealny ... ma cegłę ... jest w zasadzie minimalistyczny ... zakrawa o nową forme ale i tchnie romantyzmem ... fliczniusi ...
Madzenka 15:05, 18 sie 2012

Iza tę inspirację Noemi wkłada u siebie w przedogródek... Rozrzuciła juź bukszpany po żwirku teraz szuka umbry ...
A ja przez te kulki dodałam po trzy kuleczki pod wiśniami kiku-shidare (roże, lawenda, madżenkowy potwor) i mam teraz misz masz.. Ale jak takich kul nie kochać???
A oglądalaś w Gapie inne zdjecia dla wyniku wydzukiwania TOPIAR??? ja wolę tam nie zagladać bo znów kul powtykam w ogrodzie
Madzenka 15:07, 18 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)
Sebku ... łany ? ... chyba zbyt optymistycznie ... a może i łany będą ... jak to ana napisała warto mieć marzenia

Będą ! Jak nie ciachniesz mocno wiosną lawendy do ci kaskadowo będzie rosła a róże zobaczysz będą na lawendę włazić....
Konstancja30 15:19, 18 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Iza tę inspirację Noemi wkłada u siebie w przedogródek... Rozrzuciła juź bukszpany po żwirku teraz szuka umbry ...
A ja przez te kulki dodałam po trzy kuleczki pod wiśniami kiku-shidare (roże, lawenda, madżenkowy potwor) i mam teraz misz masz.. Ale jak takich kul nie kochać???
A oglądalaś w Gapie inne zdjecia dla wyniku wydzukiwania TOPIAR??? ja wolę tam nie zagladać bo znów kul powtykam w ogrodzie

i topiar i buxus ... mocno odchorowałam bo u mnie wrocławskich kul nie ma ... przedogródek ma mieć kule więc nie wiem gdzie ja je wynoram ...

lawendy wiosną nie podcinać ? ... dobrze zrozumiałam bo ja zainteresowana jestem łanami ... teraz wycinałam po gałązce jak Ty ... aromoterapia ... w czasie wycinania i teraz w saloniku ... małż tylko wieczorem wystawia na taras bo on ma coś nie tak z nosem ))) ...