Madzenka
11:25, 18 sie 2012

Elfik ja teź

zaglądam żeby zobaczyć co tu ciekawego i natrafiam na bardzo ciekawą dyskusję..............poczytałam, porozmyślałam i jestem zdania że każdego z nas można podciągnąć pod tzw."dziwaka"
Ludzie często inność postrzegają jako dziwactwo.Czasami odnoszę wrażenie że ludzie poprostu bezpieczniej czują się w towarzystwie i bliskości z podobnymi sobie.Moim zdaniem to ignorancja, brak empatii, brak zrozumienia dla drugiego człowieka.Czy to że sąsiad ma powiedzmy różowy dom w kształcie truskawki świadczy że jest dziwakiem? nie, poprostu łatwo nam przyjąć takie założenie i bezpieczniej trzymać się z dala.
To jest życie według reguł większości....W życiu powinno kierować się sercem, własnym poczuciem piękna nie oglądając się na innych. Oczywiście nia mam na myśli krzywdzenia innych !!!
Jeśli mamy wybór pomiędzy tym co nam się podoba a tym co wypada.........wybierajmy to co lubimy, co chcemy.W takim przypadku nigdy nie pomyślimy : mogłam, szkoda że się nie odważyłam...........
Żyjmy w zgodzie z sobą
No więc mnie się wydaje, że Boćkowi tak wstyd się zrobiło za te nieposkromione dyskusje na jego pletku, że postanowił zmienić tożsamość i nowy wątek założy, gdzie dla piszących na tematy luźno z ogrodnictwem związane będzie zakaz wstępu. Tak myślę