To już jest chore mam internet exp, chrome, firefox i nic za cholerę nie działa. Ronin to abstrakcja!!!
Ja mam to w d....poczytam Was i zdjęć nie będzie!!!
Mój trawnik zaczął drugi rok.....
A w ubiegłym bardzo słabo nawozilam bo czytałam, ze ma sie ukorzeniac. Była w sierpniu brzydka, zołtawa, dlatego teraz systematyczna akcja nowożenia
Uff... doczytałam i dotarłam do was Madżenka - buziaczki ślę
Nie machasz chyba do mnie karcącym gestem ...?....... ... bo się skuliłam aż na samą myśl... ale na malowanie projektu się nie nadaję i już... jak się nie zlitujesz i mi nie pomożesz -będzie spontan czyli galimatias i spółka;
a co do nawożenia wtrącę swoje trzy grosze;
kiedyś posialiśmy trawkę i ktoś nam doradził sypanie azofoską. Ale zapomniał powiedzież, że zasila się jak trawa wzejdzie...a my nadgorliwi sypaliśmy od razu. Małż - ziarenka trawy, a ja w krok za nim - tańczyłam w rytmie "za-sia-li góraaale oooowiess, oowies..." z azofoską...
Efekt - opłakany. Trawa spalona, a całe poletko porośnięte dorodnymi chwaściorami. Sąsiedzi podejrzewali, że mamy hodowlę ziemniaków....
Dlatego się tak wzdrygam na samą myśl o nawozach...
Dziewczyny mówię Wam dobranoc, gdyż sobie pedagogicznie limit dostępu do ogrodowiska ustaliłam i tak go o 32 min przekroczyłam, jutro się poprawię...
Naganne, oj naganne!
Ja jednak proponuję późniejszą godzinę.. o 22 ledwo co stado do łóżek zagonię,... .A strony tutaj tak lecą, ze nadążyć nie można. Madżenka, może skrócik jakiś jak w Teleexpresie?...
jako pierwszy punkt dnia - przegląd porannej prasy czyli co piszczy/ało wieczorem na Ogrodowisku?...
Naganne i niepedagogiczne
To w telegraficznym skrocie skrot wczorajszych prac:
1. Posadizłam dwie szt perowski i 1 powojnik
2. Pokulkowałam kilka bukszpanów
3. Przycięlam 10 szt pęcherznicy diabolo
4. Zrobiło się ciemno i podlalam z nawozem jednoroczne
O.. i to mi się podoba A teraz wracam do tyłu czytać te wszystkie strony, które spłodziłyście pod moją nieobecność.. coś o nawożeniu było..?...